Forum

AirBeletrinin natečaj za najboljšo kratko zgodbo


Spletni portal AirBeletrina drugič razpisuje natečaj za najboljšo kratko zgodbo. Natečaj, ki je lani potekal v poletni vročini in vrvežu, smo letos prestavili na jesen: rok za oddajo prispevkov je 30. oktober 2011. Peterico najboljših zgodb bo žirija objavila 31. novembra, nato pa se bo boj za nagrade zopet odvijal na dveh frontah: poleg nagrade žirije bo tudi letos potekalo internetno glasovanje AirBeletrininega bralstva. Nagrade so sledeče:



1. Nagrada žirije obsega: 200 € + objavo zgodbe v Delovih Književnih listih + predstavitev avtorja/ice na Airbeletrini

2. Nagrada bralstva obsega: 50 € + 2 knjižni nagradi Študentske založbe po izbiri + predstavitev avtorja/ice na Airbeletrini

3. Nagrada za uvrstitev v finalno peterico: 2 knjižni nagradi Študentske založbe.



Vsak avtor ali avtorica sme sodelovati le z eno zgodbo, ki naj bo izvirna in še neobjavljena. Zgodbe naj bodo natipkane na računalnik, v pisavi Times New Roman, z velikostjo pisave 12, razmikom 1.5 in obojestransko poravnavo. Dolžina zgodb naj ne presega 10.000 znakov s presledki. Besedila, ki ne bodo zadostila vsem tem kriterijem, bodo žal izločena. Zgodbo, ki naj bo podpisana samo s šifro in ne z imenom in priimkom, pošljite z navadno pošto na naslov: Študentska založba, Borštnikov trg 2, 1000 Ljubljana, s pripisom AIRBELETRININ NATEČAJ. V kuverto priložite zaprto ovojnico, ki naj vsebuje vaše osebne in kontaktne podatke: ime, priimek, poštni naslov, telefon, elektronski naslov. Tudi ta ovojnica naj bo opremljena z vašo šifro. Natečaj bo svoj krogotok sklenil z bralnim večerom na novoletni zabavi Študentske založbe, ki bo 16. decembra 2011 v Ljubljani.

link: http://www.airbeletrina.si/novice/razpisi/3333-airbeletrinin-natecaj-za-najboljso-kratko-zgodbo

 

Komentiranje je zaprto!