Zemljevid dogodka:

Najdi.si

Za podrobnosti klikni zemljevid.

Nuša Ilovar
vabi na

47. KAVARNIŠKI VEČER - Senada SMAJIĆ

ki bo 02. 09. 2011 ob 20:00
v kraju Migojnice 6, Griže

Počasi prihaja jesen in pred nami je že 47. Kavarniški večer, ki ga organizira GLD Aletheia. Večer bo v petek 2. septembra ob 20. uri v Domu Svoboda v Grižah (pri Žalcu).

Predstavila se nam bo pesnica Senada SMAJIĆ.

Avtorica Senada Smajić,  rojena v Vitezu, Bosna in Hercegovina, od 1986 leta živi v Sloveniji. Piše poezijo v maternem in slovenskem jeziku. Po malem se začenja ukvarjati tudi  s prevajanjem  slovenskih avtorjev v hrvaški jezik. Leta 1997 se je pridružila srečanju manjšinskih literatov, ki jih organizira zveza kulturnih društev Slovenije/ Javni sklad RS za kulturno dejavnost. Redno sodeluje v revijah Paralele in Sejalec, njene  pesmi pa so našle svoj prostor tudi v drugih slovenskih in bosanskih literarnih revijah: Mentor, Lirikon, Odsevanja, Stopinje, Dialog, Diogenis, Album, Most, Divan, Gravitacija riječi, Kapija istoka i zapada, Duhovna konekcija, V zavetju besede, Pesem iščeš, pa si v njej, Blogolozija, Pesem. si, OtočjeO,  Locutio, BKG … Senada je tudi idejni vodja in organizator, zdaj že tradicionalnega in vse bolj uspešnega, večjezičnega literarnega maratona Mavrica, ki vsako leto, meseca junija, poteka v Železnikih. Za sabo ima večkratne samostojne in skupinske literarne nastope.

S podporo Ministrstva za kulturo Republike Slovenije in Udruženja za kulturu Novo Sarajevo je objavila tri samostojne pesniške zbirke:

Kroz život – Skozi življenje (2001), Maribor, dvojezična pesniška zbirka,

Z njenih robov (2008), Maribor, slov. pesniška zbirka

Ditiramb, (2011), Sarajevo, pesniška zbirka v bosanskem jeziku

V pripravi je tudi četrta pesniška zbirka v slovenskem jeziku, Kibela, ki bo izšla do konca leta.

 

Kot glasbena gostja pa jo bo spremljala mlada flavtistka Maša PERENDA.

 

Pogovor bo vodil Gorazd MATELA.

 

Prijazno vabljeni!

 

 

Komentiranje je zaprto!