BABO, OVO JE NAŠA KIŠA

gledam Ajlu
kako plače

u oku lavor

na sredini sobe
gdje prokišnjava

nebesko plava

Mensur Ćatić

Mensur Ćatić

Poslano:
27. 08. 2011 ob 18:29

pravo je čitatelja ne samo na ovom sajtu nego i uopće da daje jedinice,dvice,petice,procijenjuje prema svom čitateljskom ukusu i to treba poštovati jer može čovjek napisati npr pjesmu o tome kako je izgubio dijete,neko će za dijete reći dekle,otrok,čajld,kid,barn,kako li već za oca,otac,fader,babo,tata,svejedno ali jedno je poštovanje ljudske tragedije ili ljepote ljubavnog zanosa a drugo je procjena poetske vrijednosti pjesme i tu nema zbora,dakle,može se reći,čuj čovječe, izgubio si ženu,suosjećam s tobom ali pjesma koju si napisao o tome je katastrofalna,to se dešava..ovdje zapravo,pošto sam ovdje novi,hoću da kažem nešto o sebi:unatoč svom poznavanju teorije čitanja i procjene ja nisam od te vrste i nijednoj pjesmi gdje se bez uvreda pominju djeca nikad ne bih dao jedinicu

Zastavica

breza

Poslano:
28. 08. 2011 ob 19:33

Mada o teoriji književnosti, iskreno i blago rečeno nemam pojma (niti me to osobito zanima), ipak sam spremna tvrditi da sasvim sigurno niti jedna Vaša pjesma ne zaslužuje nisku ocjenu.

Svakom iole senzibilnom čitatelju bi trebalo biti jasno da Vaš istančani pjesnički jezik i duboka mislenost zaslužuje daleko više nego što bi bilo koja ocjena na ovom, ili bilo kojem drugom portalu, to mogla izraziti. Neka Vas ne razočara, tu i tamo se to svima nama dešava, s vremenom se i žito navikne na kukoljwink. Radujem se svakoj Vašoj pjesmi, dobre su k'o kruh!

Lp, Dada

Zastavica

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
28. 08. 2011 ob 22:39

Še sama podpiram Brezo v zgornjem komentarju, glede ocenjevalca pa tako: Vsak ima pravico oceniti, kakor hoče (kaj se ve, kakšni notanji zli duhovi ga preganjao, da z enko oceni izredno pesem, ki so jo vsi ostali ocenili odlično). Jasno je samo to, da je to samo njegov problem in sploh ne vaš in ne naš. On sam bo pa že znal s tem (upam vsaj v njegovo dobro;), če pa ne, mu lahko pa tudi pomagamo. Grem pa stavit, da ne bo utemeljil svoje ocene. Za to je lahko več razlogov: Ne zna, ne more ali pa noče. No, tudi do tega ima pravico. Vsak se odloči po svoje, mi pa beremo in ZNAMO postaviti vaše pesmi, spoštovani Mensur, na pravo mesto!

  LP, lidija

Zastavica

Komentiranje je zaprto!

Podčrtanka

Mensur Ćatić
Napisal/a: Mensur Ćatić

Pesmi

  • 27. 08. 2011 ob 15:44
  • Prebrano 983 krat

Uredniško pregledano.

Ocenjevanje je zaključeno!

  • Število doseženih točk: 487.25
  • Število ocen: 14

Zastavica