Forum

Turistični teden v Črni na Koroškem

Presenečena sem bila, ko sem od gospe Marte Repanšek, zapisovalke ljudskega gradiva, prejela povabilo na literarni večer  v Črno. Kljub  mnogoterim oviram mi je uspelo , da sem  včeraj spoznala to pravljično  vas  , ugnezdeno  med gore in smreke, preproste , klene in prijazne Črnjane ter čudovito gostiteljico - organizatorko večera, gospo Marto. Imela sem grozno tremo, ki pa se je ob prisotnosti Aleksandre, Ane in Gregorja kar razpršila. Hvala vsem: Kerstin za scenarij in vodenje večera, Marti, Ani ter Gregorju za občuteno branje mojih pesmi in prijetno druženje ,  Rajku  za prevoz  ter slikanje. Sinoči nismo bili, kot da bi imeli srce, samo imeli smo ga, na pravem mestu, v pravem času,  za Črnjane, za pesem.si, za vse....Meni je bilo zelo lepo, toplo, domače, kaj več o strokovnosti večera pa lahko povedo Kerstin, Ana in Gregor. Sama nimam besede pri tem, saj je bil to moj prvi  nastop in še ta takooooo daleč.

Še 1x hvala vam in lp, adisa

Iz beder Pece

spanec kralja Matjaža

krepi   Črnjane

 

 

Lea199

Poslano:
17. 08. 2011 ob 20:57

Na ta zapis sem že nestrpno čakala. Vedno rada izvem, kako vam je bilo na raznih dogodkih. Potem imam občutek, da sem vam bila blizu.

Vesela sem, da vam je bilo lepo.

Hvala, Ida!

Lp, Lea

Zastavica

Ida  Semenič- adisa

Poslano:
17. 08. 2011 ob 21:07

:), Kerstin trenutno ni dosegljiva, mogoče bo še Ana kaj dodala, slike pa bodo čez par dni:))), lp

ida

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
21. 08. 2011 ob 22:20

Ida, čeprav se mi takoj po prihodu z Bosne in morja z otroki prav ni dalo nikamor, sem že na poti uživala - pokrajina in tisto nedoločno jadranje misli. Večer v čudoviti dvorani v Črni je bil zelo prijeten, lepo obiskan, gostitelji krasni, tvoj nastop s Kot da imaš srce tudi! Seveda pa je vse štrene držala v rokah Kerstin, ki je večer pripravila in vodila, mi smo bili tam, da smo utripali skupaj, kot sicer to radi počnemo že na portalu. Ampak v živo je še bolj imenitno. Nimam kakih "strokovnih" besed (če jih sploh kdaj imam ;-) - preprosto: toplo in lepo. Tako, da se ti duša odpočije in polzi kot Matjaževa brada ;-) Prejeli smo tudi super darilo - knjigo Marte Repanšek Večne ure - občudujem ljudi, ki pred pozabo (tik pred zdajci) zajamejo ljudsko izročilo, še ko je živo.

Super, če boš prilepila kako fotografijo!

Lp, Ana

Zastavica

Ida  Semenič- adisa

Poslano:
21. 08. 2011 ob 22:41

Ana, hvala za vse, fotografije pa so verjetno že v vašem nabiralniku, sem poslala, jaz pa ne znam dat gor. Res je, tako, da se ti duša odpočije in polzi kot Matjaževa brada ;-)

Mirno noč, uf, ta vročina, je ne maram, lp Ida

Zastavica

Aleksandra Kocmut - Kerstin

Poslano:
29. 08. 2011 ob 23:33

Se pridružujem vsemu, kar sta zapisali Adisa in Ana. Bil je krasen večer, še mnogo takih in podobnih!

Lp,

Kerstin

Zastavica

Ida  Semenič- adisa

Poslano:
30. 08. 2011 ob 07:21

Brez tebe ga ne bi bilo, hvala ti še 1x!!!

lp, adisa

Zastavica

Komentiranje je zaprto!