Forum

LITERARNI NATEČAJ MLADIKA 2011

 

Mladika razpisala že 40. literarni natečaj
sreda, 20. julij, 2011
TRST (Italija) - Tržaška revija Mladika je razpisala 40. nagradni natečaj za še neobjavljeno črtico, novelo ali ciklus pesmi. Teksti v prozi naj ne presegajo deset tipkanih strani, ciklus poezije pa naj predstavlja samo izbor najboljših pesmi, največ deset. Rokopise v dveh izvodih pričakujejo do 1. decembra na naslovu Mladika, Ulica Donizetti 3, 34133 Trst.

Rokopisi morajo biti opremljeni samo z geslom ali šifro. Točne podatke o avtorju in naslov pa naj zainteresirani pošljejo v zaprti kuverti, opremljeni z istim geslom ali šifro, so sporočili z revije.

Prejeta dela bo ocenjevala komisija, ki jo sestavljajo pisateljica Vilma Purič, prevajalka Diomira Fabjan Bajc, pisateljica Evelina Umek, profesorica Marija Cenda in odgovorni urednik revije Marij Maver.

Natečaj je odprt vsem, ne glede na bivališče, nagrajence pa bodo razglasili ob slovenskem kulturnem prazniku - Prešernovem dnevu. Nagrajena dela bodo objavljena v letniku 2012. Objavili bodo lahko tudi nenagrajena dela, za katera bo komisija menila, da so primerna za objavo.

Nagrade za prozo znašajo 500, 300 in 250 evrov, nagrade za poezijo pa 300, 150 in 100 evrov. Tekste in šifre sprejemajo tudi prek elektronske pošte na naslovu [email protected].

 

 

Komentiranje je zaprto!