Forum

Pesemsijevci v Naši ženi

Sicer ni knjiga in ne nagrada, pa vendar menim, da velja povedati, da smo se v julijski Naši ženi znašli štirje pesemsijevci:

Tomaž Mahkovic s kratko zgodbo Vegetarijanca,

Inta s kratko zgodbo Pismo Anče Knjigobube,

Ivanka Kostatino z zapisi Tok življenja,

in jaz z zadnjim delom romana Pritrjena s krvjo.

V prejšnji številki pa je bila objavljena še Dusannova kratka zgodba.

 

To izpostavljam tudi zato, ker ne gre spregledati, da se pisno ustvarjanje pogosto ne omejuje le na eno zvrst (npr. poezijo); da komur pisno izražanje "leži", ga veseli, je v njem spreten in seveda veliko bere, se marsikdaj preskusi (bolj ali manj uspešno) tudi v drugih zvrsteh. Sicer pa to poznamo iz naše književnosti (Cankar je npr. začel s poezijo, ki jo je potem povsem opustil in je danes precej bolj znan po svojih črticah, dramah in romanih kot po poeziji). Določene stvari se pač vseh literarnih zvrsti neogibno dotikajo in včasih je tista, s katero začneš, le "odskočna deska" za naslednjo, ali pa tudi obratno - poskusiš drugje, da se še siloviteje vrneš k svoji primarni zvrsti.

Lep pozdrav vsem,

Kerstin

 

Inta

Poslano:
04. 07. 2011 ob 21:53
Spremenjeno:
05. 07. 2011 ob 14:07

Kerstin,

hvala za tole novičko,

sem prebrala tudi ostale tri,

vsem čestitam,

zate pa upam,

da Pritrjena ni pritrjena s sekundnim lepilom,

da se bo lahko odlepila v knjigo.

Inta

 

Zastavica

Ida  Semenič- adisa

Poslano:
05. 07. 2011 ob 13:29
Spremenjeno:
05. 07. 2011 ob 14:07

Bravo naši,čestitam!!!

Zastavica

patra

Poslano:
05. 07. 2011 ob 14:13

Čestitke vsem iz srca. Kerstin, kako pa se pride zraven? A se kar pošlje in je in potem izberejo kogarkoli ali kako to gre? Glede na to, da Naše žene ravno ne berem ... pač informacija mogoče tudi za koga drugega...p

Zastavica

Aleksandra Kocmut - Kerstin

Poslano:
05. 07. 2011 ob 16:23

Evo, Patra, lepim link:

http://www.pesem.si/a/objava/prikaz/47095/isce_se_kratka_zgodba

Lp,

Kerstin

 

 

Zastavica

Tomaž Mahkovic

Poslano:
06. 07. 2011 ob 10:11

No, s tem, da sem danes izvedel, da najverjetneje zaradi stečaja! ne bodo izplačali honorarjev - in se mi spet ponavlja neka stara zgodba :-)

Zastavica

Lea199

Poslano:
06. 07. 2011 ob 10:19

Hvala Kerstin,

čestitke ostalim:)

Glede ostalega srčno upam, da se dobro razplete, da se najde kdo, ki revije kupi. Predvsem zradi tam zaposlenih in zunajnih sodelavcev.

Mimogrede, Naša Žena je dobra revija, želim ji, da preživi.

Lp, Lea

Zastavica

Aleksandra Kocmut - Kerstin

Poslano:
06. 07. 2011 ob 15:13
Spremenjeno:
11. 07. 2011 ob 09:03

Ja, bolita pamet in srce, ko pomisliš, da je goljuf spravil na kolena tako firmo, kot je bilo Delo Revije. Redno zaposleni več mesecev nimajo plačanih prispevkov, honorarci pa itak čakamo še na aprilske plače. Kot je povedala neka gospa za oddajo 24 ur, ljudje še vztrajajo, čutijo pripadnost, zvestobo revijam, nekatere so častitljive starosti (npr. prav Naša žena) ... Ni jim vseeno, da bi propadle dobre revije.  Dokler bo tajkunstvo legalno in ne bo nihče odgovarjal za to, da siromaši gospodarstvo in spravlja na desetine, stotine, celo na tisoče ljudi v revščino, smo zaprti v krogu kapitalističnega pekla. Žal smo res tako daleč - zadnjič sem dobila mejl, kaj pomeni SLO: Samo Lopovi Obogatijo - in že lep čas se sprašujem, koliko bo Slovencem še treba, da bo prišlo do neke vrste revolucije.

Kerstin

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
09. 07. 2011 ob 21:49
Spremenjeno:
11. 07. 2011 ob 09:03

Bravo, Tomaž, Inta, Lea in Kerstin! Resnično ste sile! Pričakujemo lahko lepo počitniško branje, pa seveda obveščanje, kje in kako vas / vaše stvaritve najdemo - to pravim za vso pesem.si druščino. Ja, revolucijo bi morali nardit, samo imamo preveč drugega (neplačanega) dela ;-) Državi to superodgovarja.

Lepe vroče dni vsem, in seveda veliko navdiha.

Ana

Zastavica

Komentiranje je zaprto!