Pravila ocenjevanja

1. Vse pesmi, objavljene na spletni strani pesem.si, sodelujejo v ocenjevanju za pesem tekočega in preteklega letnega časa.
2. Oceno uporabnik izrazi s premikom drsnika za ocenjevanje. Nad drsnikom je ocena izražena številčno in opisno.
3. Vsaka pesem se ocenjuje natanko 92 dni po objavi.
4. Najbolje ocenjena pesem, najboljša pesem letnega časa in najboljša kratka pesem letnega časa, bodo posebej označene in izpostavljene v rubriki Izbrane.
5. Posamezna pesem konkurira v ocenjevanju za pesem letnega časa v letnem času, ko je bila napisana IN v letnem času, v katerem se ocenjevanje zaključi.
6. Štiri pesmi letnih časov, štiri najbolje ocenjene pesmi in štiri kratke pesmi po izboru uredništva bodo objavljene v zborniku Pesem si, ki izide vsako leto pomladi (ko se krog letnega ocenjevanja zaključi).
7. Pesmi ocenjujejo vsi registrirani uporabniki portala in vsi obiskovalci spletne strani, kadar je ocenjevanje obiskovalcem omogočeno.
8. Vsaka oseba lahko posamezno pesem oceni večkrat, vendar je veljaven le en, in sicer zadnji vnos ocene.
9. Iz enega računalnika lahko oceno odda le en obiskovalec. Za ocenjevanje z javnih računalnikov in računalnikov, ki jih uporablja več oseb, priporočamo registracijo, saj lahko le na ta način zagotovite, da bo obveljala vaša ocena.
10. Skupna ocena pesmi se izračunava kot seštevek točk, ki jih z oddajo ocene prispeva posamezni uporabnik, glede na njegovo stopnjo.
12. Vsak uporabnik, ki bi zlorabljal ali skušal zlorabiti ocenjevalni sistem, bo brezpogojno izključen iz sistema.
13. Ta pravila ocenjevanja bomo občasno pregledali in spremenili glede na potrebe, ki jih bo narekoval razvoj portala pesem.si.

Gregor Grešak

Mirjam Dular

Poslano:
29. 10. 2020 ob 19:48
Spremenjeno:
16. 11. 2020 ob 21:34

Ali bi se morda dalo izvedeti, v koliko skupin so razdeljeni ocenjevalci in kakšne so njihove največje možne ocene.

Hvala,

Mirjam

Zastavica

Žiga Lev

Poslano:
11. 12. 2020 ob 09:52

Ne vem kakšen smisel ima ocenjevanje, saj imamo različna mnenja in poglede do poezije. Končno odločitev da urednik, po svoji presoji, ko prebere pesem. Jaz osebno dam oceno in pesem dam v izbor, ko mi je pesem všeč in po mojem okusu.  Predlagal bi, če je možno in če se večina strinja, da vsak, ki objavi pesem, da izbere recimo 3 do 5 pesmi, ki so mu všeč. 

Lp!         Žiga Lev

Zastavica

Stojan Knez

Poslano:
24. 12. 2020 ob 14:13

Mirjam in Žiga Lev sta postavila zanimiva razmišljanja. Lepo bi bilo dobiti odgovor uredništva. In morda še kakšen komentar naših stvaritev za naše nadaljnje delo. Namreč, nismo vsi "profesionalci". Lp, Stojan

Zastavica

Komentiranje je zaprto!