Forum

14. MATIČKOVE DILE

  SPOŠTOVANI PESEMSIJEVCI!

"Matičkove dile" je ime za bralno delavnico, kjer prebiramo sveže, objavljene ali le tam prebrane pesmi. Namen delavnice je izboljšanje predstavitve pesmi. Ukvarjamo se z izgovorjavo besed, ritmom pesmi, poudarki, avtorji nam predstavljajo svoja videnja o idejah in sporočilih branih besedil.

Ime je nastalo po kraju dogodka - mansardi hiše, v kateri domuje KUD Matiček iz Spodnje Polskave. Dobivamo se mesečno, tokrat štirinajstič. Malo sveč, malo glasbe, malo čarovnije in beseda postane čista energija. Imamo se izjemno.

Dragi dilarji, na tokratnih dilah spet pričakujemo gosta. Pravzaprav gostjo, to je Alenka Kveder, pesnica iz Celja. O njej so zapisali:

Alenka Kveder - ko iščem milino, vzamem v oči njene pesmi. dinamična v vsaki vrstici, besedi. včasih si jo predstavljam, kako ...piše.. zapisuje? vseeno. Alenkine pesmi so glazura bistva. gladke, svetleče. upajoče v premorih. kot cvetovi lipe, ki se zdaj razdišujejo. ste jo že slišali brati? jaz sem. užitek, vam povem. Tea O.

Tudi jaz se pridružujem temu mnenju, zato prisrčno vabljeni v petek 17. junija ob 20. uri na Spodnjo Polskavo (hiša Krajevne skupnosti Spodnja Polskava, Spodnja Polskava 270) na 14. Matičkove dile.
 
Pridite!
 
Pozdrav,
Milan Novak
 

Komentiranje je zaprto!