Forum

Lastovyca Norost

Norost avtor Lastovyca

Živjo,
O naslovih sem pisala že veliko še za časa, ko sem bila urednica. In res je pomembno, da ga ne izbiramo kar na prvo žogo (čeprav nam lahko tudi "rata").

Meni je tale pesem zelo močna, samo z naslovom se ne strinjam, ker jo potisne v banalnost. Po moje, da je naslov sfalen, da je treba najti nekaj bolj konkretnega, nekaj izvleči iz pesmi ... nekaj, kar ne opredeljuje tematike ampak jo dopolnjuje ... Jaz bi iskala neko protiutež ruleti, igrici, nekaj, kar bralca sicer lahko navede tudi na norost, ampak po drugačni poti in potem ne izpade banalno ... lahko tudi enostavno : Igrica ali Ti loviš (ta zadnja, bi se sploh ujemala z zaključkom pesmi in potem je to res norost, samo precej drugačna, se ti ne zdi?

Lp,
Zalka
 

Ana Porenta

urednica

Poslano:
04. 06. 2011 ob 11:42

Lastovyca, dobrodošla tudi v imenu uredništva. Veseli smo, da si se nam pridružila. Zanimive teme za pisanje izbiraš.
Naj dopolnim Zalkino sporočilo s povezavo na temo o naslavljanju:
http://www.pesem.si/forum.php?action=vthread&forum=2&topic=3159

Rada bi te opozorila še na tripičja, ki so nestična (beseda, presledek, nato tri pikce) in - kot je pesem lahko prezasičena npr. s pridevniki ali preobložena z metaforiko, je lahko tudi prezapolnjena s tripičji.
O tem smo pisali že:
http://www.pesem.si/forum.php?action=vthread&forum=2&topic=6851
in še nekje prej, pa zdajle ne najdem linka.

Postanek pri branju določa že tudi razvrstitev besed v verze, morda namesto tripičja uporabiš lahko dvojni presledek, npr.:

odštevanje zvezd z neba

potapljanje ladjic
križec

veliki krog
Pot v neznano

ruska ruleta rožnate barve

Ujemi me, če me moreš

Še sama se malo pogiraj (uporaba / neuporaba ločil, verzi / praznine) - preveri z glasnim branjem, pa morda prideš do rešitve, ki se ti bo zdela najbolj opitmalna za tvojo pesem.

Še veliko navdiha!

Lp, Ana

Zastavica

Komentiranje je zaprto!