Forum

Pesem.si v Trubarjevi hiši

Trubarjeva hiša literature in spletni portal Pesem.si, 8. junij 2011 ob 13. uri: Poezija na spletu, tiskovna konferenca in predstavitev spletnega portala Pesem.si z demonstracijo delovanja - sodelujejo Gregor Grešak, programer in skrbnik portala, Žiga Stopinšek, programer, ter urednice Lidija Brezavšček, Aleksandra Kocmut, Tea Plesničar in Ana Porenta; ob 16. uri delavnica in pesniški eksperiment skupinskega pesnjenja v živo z ustvarjalci pesniškega portala Pesem.si. Ustvarjalci bodo dobili izhodiščni verz na samem dogodku, po tem uvodnem soočanju z idejo bo vsak sodelujoči napisal verz, ki bo odziv, nadaljevanje, prosta pesniška asociacija na iztočnico izhodiščnega verza. Predstavitev skupne naključne pesmi bo ob 18. uri.

O pesniškem eksperimentu:

Z delavniškim eksperimentalnim dogodkom Pesnjenja v živo ob obletnici rojstva Primoža Trubarja v Trubarjevi hiši literature raziskujemo področje spletnega ustvarjanja, ki ga selimo v fizično okolje hiše literature. K pesniškemu projektu pisanja verzov v živo smo povabili ustvarjalce spletnega portala Pesem.si, ki poezijo praviloma objavljajo v anonimnosti spletnega medija in ne na očeh javnosti. Za izhodiščni navdih literarne pesniške delavnice smo izbrali verz Srečka Kosovela, ki ga bomo podali na samem dogodku in bo služil kot iztočnica za ustvarjanje sodelujočim avtorjem v skupinskem pesniškem izzivu. Iz verzov bomo ob koncu skupinskega ustvarjalnega procesa naključno sestavili neskončno skupinsko pesem, ki bo zrcalila individualne pesniške impresije na izhodiščni Kosovelov verz in obenem reflektirala skupinski proces ustvarjanja. V neskončnosti možnosti, ki jih ustvarjalcem ponuja kozmos domišljije, kjer ni zakona, je le zakon kreativne misli, je vsak verz, misel, preko izhodiščne niti povezan z vsakim delom in obenem z nobenim. Sodelujoči ustvarjalci bodo po dogodku svoje izkušnje delili z obiskovalci.
 

Ana Porenta

urednica

Poslano:
06. 06. 2011 ob 18:21

Torej, drage Pesem.sijke in Pesem.siji - vidimo se v sredo, z nekaterimi že ob 13. uri na novinarski konferenci (že jutri pa grem nekaj povedat za oddajo Kulturne drobtinice na val 202), z nekaterimi pa ob 16. uri, ko se prične naš vznemirljiv, nenavaden in zanimiv pesniški eksperiment.

Z veseljem čakam srede,
lp, Ana

Zastavica

Komentiranje je zaprto!