Forum

MojSmetnjak

Tukaj bom lepil vse, kar kdo napiše popolnoma brezveze, samo da uniči dobro debato.

P.S:
Lahko pa mi tudi drugi malo pomagate. Namesto, da smetite po temi, pa napišite tukaj vaš prispevek, če že morate. Mi pač dol visi.
Samo ne smetite.
 

Žiga Stopinšek - Sigi

skrbnik

Poslano:
28. 05. 2011 ob 13:54

http://www.pesem.si/forum.php?action=vthread&forum=2&topic=586
--
Perorez, pa ti si "genij"! Vidim, da samo ti obvladuješ poetiko v popolnosti.
Pa še citat iz Prešerna: "Pusti peti mojga slavčka
kakor sem mu grlo ustvaril ..."

Lp, valjo

Zastavica

Žiga Stopinšek - Sigi

skrbnik

Poslano:
28. 05. 2011 ob 14:03

http://www.pesem.si/forum.php?action=vthread&forum=2&topic=586
--
Hvala za brisanje sporočila.

lP, valjo
--
Ni problema.

Zastavica

brezno

Poslano:
30. 05. 2011 ob 13:35

Evo, dajem nekaj v smeti, če bom kdaj recikliral bom ji dal naslov:

nagnag (krivica na literarni sceni)

mopojapa pepesepem
spepet nepeopopapažepenapa
nepe popodčrtapanapa
kripivipicapa
nagnag nagnag
japaz japaz JAPAZ
nagnag nagnag

cvepet ovepenel
zapopostapavljepen!
kripivipicapa
nepespopodopobnopo

PS.:
v smeti sem dal to zato, ker bi se post, ki je navdihnil ta zapis prav tako moral pojaviti tukaj.

LP., A.

Zastavica

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
30. 05. 2011 ob 14:54

saj se pojavlja, evo:

CITAT:

"Zanimivo, moja BJAPRI ZUJ avtor modricvet pa ni doživela nikakršnih simpatij niti komentarjev. Pa se prav lepo sliši, če jo prebereš glasno. Ko sem jo naredila, nisem vedela ničesar o gibelišu (gibberishu).

Večkrat sem v komentarjih urednic prebrala, da pesem, ki potrebuje razlago, veliko izgubi (in kot taka ne more biti presežek).

Seveda bo vse mnogo bolje, ko se bomo poznali osebno ... (navedek uredništva) in izjeme seveda potrjujejo pravila.

Zato nobene zamere z nobene strani :))

Ali tovrstno igračkanje sploh sodi na literarno sceno?

LP, mcv"

Zastavica

Žiga Stopinšek - Sigi

skrbnik

Poslano:
30. 05. 2011 ob 19:38

Eto Sigi dela red:
http://www.pesem.si/forum.php?action=vthread&forum=3&topic=7217
--
Zanimivo, moja BJAPRI ZUJ avtor modricvet pa ni doživela nikakršnih simpatij niti komentarjev. Pa se prav lepo sliši, če jo prebereš glasno. Ko sem jo naredila, nisem vedela ničesar o gibelišu (gibberishu).

Večkrat sem v komentarjih urednic prebrala, da pesem, ki potrebuje razlago, veliko izgubi (in kot taka ne more biti presežek).

Seveda bo vse mnogo bolje, ko se bomo poznali osebno ... (navedek uredništva) in izjeme seveda potrjujejo pravila.

Zato nobene zamere z nobene strani :))

Ali tovrstno igračkanje sploh sodi na literarno sceno?

LP, mcv
--
MCV, jaz nič ne merim in ne zamerim pa tudi podčrtanke in točk ne pričakujem:))), če jo bom popravila, jo bom zato, da bom vnesla še kakšno bolj pristno besedo, ki jih pri naši hiši nikoli ne zmanjka. Kaj sodi na sceno in kaj ne, ne vem, o tem naj odloča uredništvo, prvič pa sem napisala nekaj takega takole, za hec:)))
Lep dan in pozdrav, adisa
--
Adisa, lahko je Čebljanka, lahko je tudi IŠ GIBELIŠ. :)

Nisem govorila o pesmi (ker v njej nisi uporabila besede GIBERIŠ), ampak nasploh o raznih piscih, ki takole prosto po ilirizmu prirerajo tujke. Tako da to o giberišu ni letelo na tvojo pesem. :)

Modricvet, ta adisina pesem, kot tudi tvoja, ki jo navajaš, in Cenijeva, ne potrebujejo razlage. Normalnemu človeku je jasno, da gre za (bolj ali manj) posrečeno latovščino (za vsak slučaj pa se zadeva da preveriti tudi na googlu, če ni slučajno kak pravi jezik, ki ga pač ne poznamo). Eno je razlaganje pesmi, drugo pa je debata o pesmi, ki lahko, zakaj pa ne, vključuje tudi "razlago", kaj je pesem spodbudilo, kako je nastala, kje je bila zapisana, ali smo uporabili svinčnik, gosje pero ali računalnik ... itd.

Prosim, če se vzdržiš pripomb v stilu "seveda bo vse mnogo bolje, ko se bomo poznali osebno ..." (ali, če jih že moraš dati iz sebe in na ta forum, je Sigi odprl MojSmetnjak). Če bi poslušala našo reportažo na MMC (resda traja celih dvajset minut, posnetek pa je ves čas dostopen), bi tudi o tem kaj slišala. Ampak očitno je prijetneje jemati posamezne izjave iz konteksta in jih aplicirati na sprevržene načine. No, kakor komu drago. Eni stisk roke, drugi stisk za vrat, tretji ...
In še nekaj, kar zame velja nasploh, ne glede na to, za katero spletno srečevališče gre: Osebno znanstvo je nadgradnja virtualnega. Gradiš pa na temeljih, ki so položeni v virtuali. Koliko je osnovnega realnega odstopanja od vtisov (ne mislim vizualnih, ki so seveda najbolj megleni), ki jih nekdo vtisne v virtualo, vemo tisti, ki smo to že večkrat doživeli.
Še to: ne gre za zamero. Gre za marsikaj, od osnov bontona do odnosa do dotične stvari (v tem primeru portala, uredništva, članov, pesmi) in še marsičesa, kar se itak vse razbere (ne v iztrganih izjavah, ampak v branju celotnih tem) na tem forumu.

Sigi, izvoli, ta del lahko mirno vržeš v MojSmetnjak.

Kerstin
--
Kar se tiče sproščanja stresa : Jabberwocky

Zastavica

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
30. 05. 2011 ob 19:41

se pravi, morajo sem tudi odgovori na smetanje! Aha, štekam, sigi ;)
OK

Zastavica

Y

Y

Poslano:
30. 05. 2011 ob 20:52

Jabberwocky je ena vplivnejših pesmic 'Gibberish' poezije oz. no-sense, ki jo je objavil Lewis Carrol. Šteje za legendo. Kljub temu, da ste me vrgli v koš, se mi je zdelo to potrebno pojasniti v zvezi s poskusi naših članov. Jbg, ne berem pravih avtorjev. Ampak tak sem.

Pa lp, gnu

Zastavica

Ida  Semenič- adisa

Poslano:
30. 05. 2011 ob 21:38

Kerstin,vem, da nisi govorila o pesmi,všeč mi je Čebljanka in bo ostala taka kot je ,meni je prav tako,ostalih komentarjev MCV pa se vzdržim , saj si že ti dovolj dobro povedala.Gnu,"epa ala" za link!
lp, adisa

Zastavica

DUSANN

Poslano:
30. 05. 2011 ob 23:05

Meni lahko vse vržete v smetnjak. Tudi danes so me čustva premagala, ko gre gospod z veliko glavo v Haag. Res sem bil vesel. Leta sem gledal Srebrenico na youtube in se mi je obračal želodec ob hladnosti sveta okoli mene. Tričetrt jih je mislilo kako lepo, da jih je pospravil. Mislim pa da so tele naše izjave, moje ali MC naprimer zelo nedolžne v primerjavi z nekaterimi takoimenovanimi strokovnimi, ki se širijo in človeka bolj ubijejo kot besede, ki jih človek čustveno izreče. Spominja me na čistunstvo v osemdesetih letih prejšnjega stoletja. Ne moremo govoriti samo: čudovite metafore, objemček, poljubček in ne vem kaj še. Lepo ampak življenje ni samo to. Mislim, da smo se dostikrat tudi opravičili, če smo šli predaleč. Kar pa ni v redu recimo. Naj forumske debate bodo le za člane, ni treba, da jih bere cel svet, saj s tem lahko nadzirajo ljudi, kot je v primeru Facebooka. Vem , da so enkrat v moji firmi to počeli in se ne zmišljujem.

Lp. DUSANN

Zastavica

Žiga Stopinšek - Sigi

skrbnik

Poslano:
31. 05. 2011 ob 08:04

Dušan, jaz ne bom sodil. Jaz bom v smetnjak metal vse, kar se ne tiče teme.
Za enkrat gre to bolj trdo na tem starem forumu in moram brisat, kasneje ne bo treba.
Čas mi ne dopušča, da bi bil prisoten v vsaki temi, ampak tudi to še pride.

In brez zamere, zaradi mene se lahko kakšna debata razvije tudi tukaj. Bistvo je samo, da se izogibamo t.i. offtopicov (no, v mojem smetnjaku lahk pišete o čemerkoli :) ).

Kar se tvojih prispevkov tiče, znaš pogosto prav ti zgnetiti zanimivo debato, tako da brez skrbi. Pesniško razpredaj je pa itak najbolj moderiran forum, ker se trudimo (ne samo uredništvo, očitno člani tudi) da bi bil na nivoju.

Lep pozdrav,
sigi

Zastavica

DUSANN

Poslano:
31. 05. 2011 ob 08:40

Ok Sigi. Tale klepetalnica s člani je v redu. Mnogokrat pa pozabim in pišem pod druge rubrike. Sicer je pa to moj problem, ki se ga moram kolikortoliko znebiti, ne problem uredništva in moderatorjev. Je pa normalno, da človek kdaj pride v nasprotje v mišljenju. Saj mislimo različno. Mislim, da bosta dobro uredila, saj se trudita do maksimuma kot vidim.

Lp, DUSANN

Zastavica

Mojmir

Poslano:
31. 05. 2011 ob 14:13

opa pa smo dobili novega nadzornika bravo sigi ti kr briši boš mel pa veliko dela se bomo potrudili in čim daljše dopise pošiljali da boš mel kaj za brati mnogo sreče ti želim

lp Mojmir

Zastavica

ajda

Poslano:
31. 05. 2011 ob 15:14

Mojmir, nisi dovolj pozorno prebral, kaj bo šlo v smetnjak. Če se boš držal teme zapisa, boš lahko pisal romane v komentarjih (seveda malo karikiram) in te noben ne bo brisal oz. dal tvoje poste v koš. Če boš pa v svojih komentarjih žaljiv, nesramen in se oddaljil od odprte teme, bo pa romalo v koš, kar je edino prav. Tudi na blogih, če jih kaj obiskuješ, je možna moderacija in odstranitev, tam smetovalcem rečejo troli. Menim, da ima uredništvo vso pravico, da neprimerne komentarje odstrani in ne zaklepa teme, kar se je dogajalo in nekdo, ki bi rad pokomentiral ni imel več možnosti, tako pa mislim, da so ti smetnjaki namenjeni eliminaciji neprimernih etc. ...

lp, ajda

Zastavica

Mojmir

Poslano:
31. 05. 2011 ob 15:32

ajda popolnoma razumem samo potem recite da je sigi v uredništvu ker sem pogledal pod uredništvo in ga tam ni pribeleženega če je se opravičujem drugače pa prosim...mislim da ni težko napisati da je novi član uredništva in bo skrbel za smeti

lp Mojmir

Zastavica

ajda

Poslano:
31. 05. 2011 ob 15:35

No, jaz nisem poklicana za dajanje tovrstnih informacij, mislim pa da je bilo to napisano in da večina to ve, da je nova mlada moč pri oskrbniku Gregorju, Sigi.

lp, ajda

Zastavica

Mojmir

Poslano:
31. 05. 2011 ob 15:50

ok potm se opravičujem in mu želim vso srečo in čim manj dela
lp Mojmir

Zastavica

ajda

Poslano:
31. 05. 2011 ob 16:38

Mojmir, saj sem vedla, da si fejst fant:))).

lp, ajda

Zastavica

Mojmir

Poslano:
31. 05. 2011 ob 17:30

vedno :))))

Zastavica

Komentiranje je zaprto!