Forum

Razvoj zvezd avtor Emč

Draga Emč,
dobrodošla na naši spletni strani.

Za mladega avtorja kot si ti je pesem presenetljivo zrela.
Izraža poglobljeno dojemanje sveta in njegovih sprememb. Lepe prispodobe si uporabila in pesem spretno povedla do zaključka.
Zvezde ne sijejo samo na nebu, ampak se prižigajo tudi v tebi.

Kar tako naprej
Andrejka
 

Ana Porenta

urednica

Poslano:
26. 05. 2011 ob 15:42

Lep pozdrav tudi s strani uredništva, Emč. Pridružujem se Andrejkinemu mnenju.
Rada pa bi te že zdaj opozorila na obračanje besed v pesmi tako, da bi se za vsako ceno rimale - hočem reči: po navadi ne dajemo pridevnikov na konec sporočil - take rime, kot so lepo / hudo so super, ko se igramo rime, ko pa jih tako postavimo v verz v pesem, pa delujejo preveč "na prvo žogo".
Pri pisanju pesmi je prav to zanimivo: več ali manj pišemo o stvareh, ki jih vsak človek kdaj doživi / opazi / dojame. Poseben je način, kako to povemo. Zato iščemo izraz, ki ne bo enak prejšnjim (to pomeni, da tisti, ki piše, mora tudi veliko brati).
Večkrat na delavnicah za pisanje naredimo takole vajo (če si pri volji, se tudi ti preizkusi v njej):
Pesem, ki smo jo napisali v rimah, napišemo v prostem verzu (to je tako, da slediš naravnemu ritmu besed, kot pri govorjenju) - seveda lahko izbiraš nove, boljše besede, ubereš drugačen vrstni red ..., edino, kar je "obvezno" je, da ohraniš smisel pesmi.
To pišem zato, da bi usmerila tvoje pesniško raziskovanje, saj se mi zdi, da imaš veliko zanimivega povedati. Lepo, da si z nami,

Ana

Zastavica

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
26. 05. 2011 ob 15:47

in še link

Razvoj zvezd avtor Emč

Zastavica

Komentiranje je zaprto!