Forum

Razpis revije Mentor za veseličnico, najboljšo humorno zgodbo

Posredujem:

REVIJA MENTOR je vedno trdila: v drugo gre rado, v tretje pa še raje. Humor ni zadeva, ki bi rasla za vsakim plotom, še na vsakem cesarskem dvoru ne, hvala bogu! Vendar pa Brdavs molči in nič ne pravi, ampak misli si: razpišimo spet

NATEČAJ VESELIČNICA ZA HUMORNO KRATKO ZGODBO.

Življenje je hrapavo, papir pa raskav. Domišljija jima sledi in se včasih rada prehiti, zategadelj pač moramo zapisati, kako naj bi se to pot ravnalo, da bo prav in veselo štrihalo pisálo:
- natečaj je anonimen;
- kratka zgodba mora biti humorna ter mora kot taka stati inu obstati! Ne zanimajo nas torej variacije starih vicev, pripovedk izpod vaških lip ali krohot z veselic, ampak iščemo izmojstrene satirične prispevke, ki bojo dali pikri muzi, kar ji gre!
- naj vam pero streže, vendar naj ne postreže preveč! Ustavite se nekje na polovici avtorske pole alias 15.000 znakih s presledki;
- vsak avtor sme poslati zgolj in eno samo kratko zgodbo. Nič več kot toliko!
- tri natisnjene izvode zgodbe s priloženim CD-ROM-om, na katerem naj počiva datoteka zgodbe v formatu Microsoft Word (.doc/.rtf/.txt), pošljite do 20. junija 2011 na naslov:

REVIJA MENTOR,
ZA NATEČAJ VESELIČNICA,
Štefanova 5,
1000 LJUBLJANA.


Pristavljamo še:
- Razpis je anonimen, zatorejci bodi zgodba opremljena s šifro, v posebni zaprti ovojnici pa naj počivajo pravi podatki, ki bodo na svetlo z rezalom za ovojnice dani šele po branju in odločitvi žirije. To naj se pripeti v roku meseca dni po izteku gornjega datuma. Žirija bo med branjem in odločanjem pila zgolj naravne sokove, oblečena pa bo v posebne veseličniške halje, ki jih priskrbi revija Mentor.
- Žirija, v kateri se skrivajo kulturni mušketirji po imenu Dragica Breskvar, Matej Krajnc in Peter Rezman, se bo potopila v veseličniško morje in izbrala najboljšo zgodbo, ki bo objavljena v reviji Mentor, dobila pa bo tudi finančen pospešek v višini 400 evrov.
- Ako bode presežkov obilo, da bojo kar vsevdilj padali z drevesa Newtonu na glavo, bo revija Mentor po dogovoru z zgoraj opisano in omenjeno žirijo ter avtorji objavila tudi kakšno dodatno zgodbo.
Žirija bo upoštevala, po svojem stasi ino glasi vzporejeno, zgolj sodobno napisane zgodbice, natipkane na divje rekvizite, ki se računalniki imenujejo. Gosja peresa, kosi premoga, krede, svinčniki in podobni prijatelji deda Metuzalema naj počijejo v predalu, ako je še kje kaj tacih.
Naj vam bode tipka naklonjena in ne pozabite na gumb Save!
Revija Mentor

 

Komentiranje je zaprto!