Forum

Kako izbrišem profil?

Pozdravljeni.
Poslala sem že sporočilo uredništvu, ampak ker nisem dobila odgovora, sprašujem še tukaj. Zanima me, kako si izbrišem profil. Nikjer na strani ne zasledim, da bi bilo to opisano.
Hvala in lp
 

Y

Y

Poslano:
23. 05. 2011 ob 20:31

Zdravo,
sicer škoda, da brišeš profil.

Mislim pa, da ti bodo kmalu odgovorili, samo kolikor vem je bil ta vikend zelo zaposlen.

lp, gnu

p.s. Še kaj pišeš?

Zastavica

betty boop

Poslano:
23. 05. 2011 ob 20:36

hvala, gnu.
trenutno ne; sicer pa ja. ;)
v kratkem izide moja zbirka.

Zastavica

Y

Y

Poslano:
23. 05. 2011 ob 20:38

Ohoho, čestitke!

Evo, namesto da brišeš profil objavi raje kakšno pesem ;)

lp, gnu

Zastavica

betty boop

Poslano:
23. 05. 2011 ob 21:09

:) hvala
ne vem, no ...

Zastavica

DUSANN

Poslano:
23. 05. 2011 ob 21:37
Spremenjeno:
23. 10. 2011 ob 21:11

Kaj češ brisat profil. Piši in objavljaj, pa še več časa bo za fanta ali moža. Jaz vem, da ženske padajo dol, če pišeš pesmice, fantje pa postanejo sluzasti, lahko jih vrtiš kot vrtavke. Mislim, da je to bolje kot podjetništvo, pa še za denar se ne treseš.
Moj pradedek je bral pesmice svojim šestim ženam in nikoli ni bilo razprtije med njimi.

Lp, DUSANN

Zastavica

Mima

Poslano:
05. 06. 2011 ob 20:39

Pozdravljeni,

Jaz pa ne bom izbrisala profila, nameravam pa iz določenih razlogov spremeniti ime. Če se ne motim, je to možno na "osebni podatki". Ko to naredim, vas bom obvestila, da boste vedeli, da gre za isto osebo. Še naprej pa ostajam z vami.

Lp Miša

Zastavica

MAKI

Poslano:
05. 06. 2011 ob 22:02

Neeeee, Miša, tako smo se navadili...
Če že moraš, upam da bo atraktivno. Namig? Ja no, saj te bomo "prepoznali".

Lp, Maki

Zastavica

Mima

Poslano:
05. 06. 2011 ob 22:14

Nimam pojma :-(. Imaš idejo :-)?

Lp Miša

Zastavica

MAKI

Poslano:
05. 06. 2011 ob 22:20

Kako se kaže slavuj u ženskom rodu? Ima li to?

M

Zastavica

Mima

Poslano:
05. 06. 2011 ob 22:30

Mislim da nema :-(!

Miša

Zastavica

DUSANN

Poslano:
05. 06. 2011 ob 22:51

Slavujčica se reče. Navadili smo se na tvoje ime in slavuj i slavujčica so zelo kičasti. Spreminjanje imena ni dobro (to je iz temne knjige magije mojega čukunčukun deda). Jaz drugače nisem težak, lahko vprašaš tiste, ki me poznajo v živo, imam le 68 do 70 kg. Tu težim le zaradi pihanja za vrat. Dosti prepiha imam. Še celo Lidija me prenaša in Zalka, ki sta malce bolj ostri, edino Aco me sovraži, ne kot stihoklepa - v tem me ne ampak kot človeka čudnih moralnih vrednot, kot pravi. Sicer ne vem po kom je to zaključil.

dok Miša piša
ne pada kiša

samo trava raste
dok ima paste
ne polete laste
Lp, DUSANN

Zastavica

Mima

Poslano:
05. 06. 2011 ob 23:00

Samo razmišljala sem o imenu, a nimam idej. Ma ne vem, kaj naj zdaj. Kaj to o magiji se zezaš, ne? V 21. stoletju smo. Imena spreminjamo skoz, že ko se ženska poroči, večinoma spremeni priimek. Če se loči, spet. Itd.

Miša

Zastavica

DUSANN

Poslano:
06. 06. 2011 ob 00:37

Na radiu Ognjišče sem poslušal, da pri nas še vedno izganjajo hudiča. Najprej sem bil začuden. To delo opravlja kar nekaj duhovnikov. Pride v poštev pri motenih ljudeh in pravijo, da je uspešna metoda, ker oni ne pristanejo na psihiatrično zdravljenje, ker mislijo, da je vse v redu z njimi, radi pa ze zatekajo k okultizmu in religiji in skrajnim ideologijam. Tudi elektrošoki še uporabljajo pri zdravljenju težke depresije, tudi v Ameriki, ker s sondo obudijo boleče občutke iz otroštva, ki motijo kvaliteto življenja in nas ovirajo. Verniki črne magije so tudi v Ljubljani. Vodi jih zdravnica z doktoratom znanosti. Videl sem tudi njen program pred desetletjem, ko me je hotela včlaniti. Tvoje ime Miša je simpatično, če pa res hočeš ga zamenjaj, to je tvoja odločitev. V 21. stoletju obstajajo vse te stvari in bodo obstajale še naprej. Mojega čukunčukun deda pa ne poznam. Šalil sem se. Brez zamere.

Lp, DUSANN

Zastavica

Mima

Poslano:
06. 06. 2011 ob 01:02

No, to mi je bilo jasno, da se zezaš, ko si čukunčukundeda napisal :-). Za črno magijo seveda vem, samo jaz ne drezam v stvari, za katere menim, da v njih ni treba drezati. Notranje ravnovesje je zelo krhka "zadevica" in ko jo enkrat dosežemo, jo moramo znati tudi ohranjati. To je delo. Rada se poglabljam v stvari, diskutiram, za to, o čem pišeš pa menim, da ne pripomore temu ravnovesju, ravno nasprotno. Zame obstojajo stvari, ki jih je treba pustiti pri miru in se obrniti lepim stranem življenja, poglabljanju vase, notranjemu napredovanju.
Miša je ime, s katerim so me klicali le doma, vse dokler se s tem imenom nisem prijavila na portal (če me vprašaš, zakaj sem zbrala ravno to ime, tega ne znam razložiti). Sedaj se sprašujem, ali je to bilo prav. Moram razmisliti, ker mi je to ime zelo drago in blizu in nisem prepričana, da sodi v "splošno rabo". Po drugi strani pa vem, da bi bilo malo hecno, če bi zdaj naenkrat postala "nekdo drug", četudi samo po imenu.
Bom videla, kako se bom odločila.

Lp Miša

Zastavica

Gregor Grešak

skrbnik

Poslano:
06. 06. 2011 ob 08:44

Moje mnenje je, da bi se morali na portalu, kjer objavljamo svoja avtorska dela predstaviti s svojim pravim imenom in priimkom.
Izjema so avtorji, ki objavljajo izključno pod psevdonimom in nimajo namena nikoli objavljati pesmi (kjerkoli, ne samo na spletu), pod svojim pravim imenom.

Kako torej veš, ali naj objavljaš pod psevdonimom ali pod pravim imenom?
Odgovor je preprost: če si ali bi izdal pesniško zbirko s pravim imenom, potem objavljaj tudi tukaj s pravim imenom. Če pa si ali bi izdal pesniško zbirko pod psevdonimom, potem je prav, da tudi tukaj objavljaš pod psevdonimom.

Zastavica

DUSANN

Poslano:
06. 06. 2011 ob 08:47

Tako je notranje ravnovesje je krhka zadeva, ni pa se dobro slepiti, da ne obstaja temna plat življenja. Poglabljanje vase ne gre brez predelave temnih stvari v človeku, predvsem pa v sebi. Morda včasih zajadram v politiko, ker me moti naivno gledanje in pomanjkljivo znanje o človeškem delovanju. Idealiziranje segmentov življenja v amoralnih in spridenih konotacijah v preteklosti in sedanjosti. Gospa, ki se ukvarja s črno magijo živi z znanim kirurgom, ki se tudi ukvarja s tem. Njen sin je čisto zgubljen in prestrašen. Mislil sem obvestiti socialno službo, vendar ne bi nič opravil, ker so spoštovana imena v našem prostoru. tako njihovih staršev, kot njuna. Nisem častilec černe magije, čeprav jo poznam in vem zakaj se gre. Sinove oči so kar hrepenele, da bi ga rešil, kar pa ni v moji moči. Dobri literati poznajo tudi odlično temno plat (Hesse, Tolstoj, Dostojevski, Leopardi, Bernhard, Mann, Jelinek, Cankar, Krleža, A. Kovačič, Selimović, Makarovič i.t. d.). S temno stranjo pa je znal od znanih imen opraviti v življenju le Hesse v poznem obdobju. Tudi Zweig ni znal s tem opraviti, čeprav je bil zelo pozitivno naravnan. Odlična literatura o propadanju in dvigu umetnikov njegovega časa. Priporočam Včerajšnji svet in Graditelje sveta. Pogrom Judov in holokavst je uničil tega genialnega dobrohotnega človeka in njegovo ženo. Njegovo pisanje o skoraj klošarskem življenju znanih pesnikov, ko so se jim skoraj vsi "uveljavljeni njihovega časa" posmehovali. Jaz se dvigujem in mnogokrat niham nazaj, pa spet naprej.
Tvoj psevdonim je čisto v redu, dobro prevajaš in si sociabilna in ne vem zakaj bi ga spreminjala. Kot sem pa rekel, je to tvoja osebna odločitev.

Lp, DUSANN

Zastavica

DUSANN

Poslano:
06. 06. 2011 ob 10:17

Pardon, sem spregledal Gregorjev prispevek. Odlično ti je objasnil. Če pa te je sram se izpovedovati, bo ščasoma minilo, ko se boš še bolj odprla. Tudi Ana nas to uči na delavnicah. Ni te treba biti ničesar sram, smo vsi ljudje s križi, težavami in loči literarno delo na nek način od privatnega življenja. Če nekdo napiše pesem, ki prepriča ne pomeni, da je to ravno tako v privat lajfu. Seveda pa je v dobrih pesmih nekako na nek način biografija, ki pa je le segment ustvarjalnega dela, poleg obrti in estetskega vidika. Imamo pa vsi začetniki probleme z ločitvijo in z sramežljivostjo.

Lp, DUSANN

Zastavica

Mima

Poslano:
06. 06. 2011 ob 14:50

Gregor, Dusann, hvala za odgovore!
Veliko članov portala, kolikor vidim, ni prijavljeno z imenom in priimkom. Se ne skrivam, verjetno vas bom tudi spoznala, a ker sem ločena in še vedno imam priimek od bivšega, dejansko niti ne vem pod katerim priimkom bi se prijavila. Namreč sedaj, ko sta punci odrasli, vedno bolj razmišljam o vrnitvi na dekliški priimek in če bi slučajno kakšen prevod kje objavila, bi to verjetno naredila pod dekliškim priimkom, ne glede na to, ali bom priimek vračala na dekliški ali ne. Torej bi moj psevdonim bil dekliški priimek :-).
Ni me sram izpovedi, le zbiram ljudi, katerim se spovedujem in to izpovedovanje naj bi bilo vzajemno. Posebej mi se ne zdijo fer tisti, ki samo sprašujejo, o sebi pa ne rečejo ničesar. Takšnim se sigurno ne bom spovedovala. Ta portal (in tudi forum) pa je čisto odprt za vse, ki "kliknejo" pesem.si, torej žal ne samo za člane. Da pa čisto vsak lahko bere vse, o čem kaj napišem (včasih tudi kakšno izpoved, saj smo samo ljudje), in to z mojim kompletnim imenom in priimkom, za to mi ni preveč. In ko se bo velika večina članov tukaj prijavila s pravim imenom in priimkom, bom to naredila tudi jaz. Samo potem bi vsaj forum moral biti dostopen samo članom.
Dusann, znani so mi literati o katerih pišeš, večino njih sem tudi brala od gimnazije naprej. Tudi o magiji mi je znano to, kar pišeš, a s tem se ne bom ubadala, razen kakšno branje, kot tudi doslej. Te stvari so pripeljale veliko ljudi do roba norosti (tudi jaz sem v življenju precej videla, tako tudi takšne primere) in pred psihičnim krahom ni imun NIHČE, pa da ne vem kako samozavestno trdi, da je. Zato je pomembno graditi se in najti svojo pot. Nekomu ustreza ena pot, drugemu čisto nasprotna in vse so dobre če peljejo notranjemu ravnovesju posameznika. Življenje tako in tako, tudi brez črne magije, žal ima veliko temnih plati, tragedij in žalosti. Zato kadarkoli lahko in kolikor je le v mojih močeh, poskušam negovati tisto svetlo plat, globoko se zavedajoč tudi temne, kateri pa ne dovolim, da bi ovladala mojim življenjem. Vedno sem za optimizem, smeh, vero v lepo, tudi takrat, ko je najtežje. Vsaj trudim se tako in velikokrat mi tudi uspe.

Lp Miša

Zastavica

Mima

Poslano:
06. 06. 2011 ob 16:36
Spremenjeno:
13. 06. 2011 ob 09:09

P.S. Ostala bom Miša, saj se ne vidim pod drugim imenom. Česarkoli se domislim, mi je brez veze - kot, da ne bi več bila jaz! Dušan, Maki - hvala za podporo :-)!

Zastavica

Komentiranje je zaprto!