Forum

Kaplje

Kaplje avtor gnu

Lepo bi prosil tistega, ki se mu zdi pesem nedodelana, da mi da kak nasvet kako naj jo dodelam. Morda sem še posebej občutljiv kadar gre za pesem, napisano 'od srca', in ne vidim, kako se vidi navzven.

lp, gnu
 

Legy

Poslano:
15. 05. 2011 ob 21:47

Zanimiva pesem, Gnu. Čestitke!

Če je pesem napisana iz srca, vse drugo ni pomembno, še najmanj ocena...

Ne sekiraj se :)
lp, Legy

Zastavica

Y

Y

Poslano:
15. 05. 2011 ob 21:49

Hvala, Legy :)

mah danes je tak dan, da ... pač ne vem..

lp, gnu

Zastavica

ajda

Poslano:
15. 05. 2011 ob 21:52

Težko bi jo bilo dodelati, ker si v bistvu v teh vrsticah povedal vse tisto, kar nudi sočna pomaranča, okus, vonj in užitek in kot si napisal, je čutiti, ne slutiti, da se njena potka vije iz prekatov srca. In kdor ne začuti v drobnih biserih tistega tapravega, ne vem ... kaj ga žene in vodi nenazadnje, da jo tako oceni kot si zapisal. Morda se ti oglasi s komentarjem. Ne vem sicer kako doseži in preseči stopnjo, da ne bi bili občutljivi za svoje izpovedi, besede in vse tisto, kar rojevamo in ponudimo tudi drugim, da užijejo ta sad. Mislim, da bi takrat, ko bi postali hladnokrvni, če lahko uporabim ta izraz, neprizadeti, nekaj odrezali stran, morda ne bi bili več mi ali Jaz,kaj vem ...
Malo me je zaneslo pač ...

lp, ajda

Zastavica

Y

Y

Poslano:
15. 05. 2011 ob 22:08

Se strinjam Ajda, pesmi so naši mali otroci in nas skrbi zanje. Še posebej ko jih spustimo v 'širni svet'. Morda z nekim globokim zaupanjem lahko dosežeš to, da verjameš, da bodo tam samosvoje ubrale neko pot, ki si jim jo sicer začrtal, a vseeno imajo pesmi svoje življenje med bralci.
Še posebej ko so še mala deteca, ko še ne znajo dobro hodit, in jih spremljaš na vsakem koraku..
No pa forum je zato, da strici pa tete dajo kak napotek :)

lp, gnu

Zastavica

Lea199

Poslano:
15. 05. 2011 ob 22:10

Lahko samo čestitam:)

lp, Lea

Zastavica

Y

Y

Poslano:
15. 05. 2011 ob 22:12

Hvala ti, Lea. Ti si taka dobra duša, vedno me razveselijo tvoji haikuji iz narave, nekaj tega sem poskusil vnesti tudi v to pesem.

lp, gnu

Zastavica

DUSANN

Poslano:
15. 05. 2011 ob 22:31

Meni je ta pesem super. Dodal si tudi čustveno plat, ki se mi zdi, da si jo do sedaj skrival. To se čuti tudi v pesmi. Pesem kar valovi, pravzaprav ziba. Poezija ni samo igračkanje z besedami in metaforami ampak mora vsebovati tudi čustveno plat. Virtuoz klavirja, ki sicer je poustvarjalec, kar je morda še težje, ki ne doda svojih čustev je prazen virtuoz, ki ga najdeš na vsaki glasbeni akadamiji ali vasi. Le tisti , ki to presega je umetnik. To začutiš v glasbi ali pesmi. Ali je to modernizem ali postmodernizem, morda konservatizem me pa en kurc briga. Vsaj tako jaz mislim. Lovljenje za nove trende je na dolgi rok vedno prazno početje. Tako jaz mislim kot samouk.

Lp, DUSANN

Zastavica

Y

Y

Poslano:
15. 05. 2011 ob 22:36

Dušan, veseli me, da si začutil čustveno plat. Zdi se mi da bolj kot pesem dodelujem, bolj se skrivam. Verjetno se podzavestno začnem zavijati v plasti metafor in skrivalnic. Samo tanka koža je verjetno dovolj, da pesem ni gola. Ne da je zavita v zimskem plašču. Heh, zdaj šele razumem svojo lastno Pridi, pesem..

lp gnu

Zastavica

DUSANN

Poslano:
15. 05. 2011 ob 22:55

Ni zakaj Gnu ... Poglej stari kaj genij dela iz enostavne melodije. To so čustva in razum. To je poezija!



http://www.youtube.com/watch?v=ud6nbX5XKVk

Zastavica

Y

Y

Poslano:
15. 05. 2011 ob 23:23

Krasno :) Bernsteina kot pianista sploh nisem poznal.. Ja premalo poslušam.

Meni je zelo blizu impro, recimo tale
http://www.youtube.com/watch?v=qMN4U-Alqfc&feature=related

Večkrat poslušam cel koncert. Na momente se tako spusti v tipke da sploh ne čutiš kdo koga igra.

Zastavica

DUSANN

Poslano:
15. 05. 2011 ob 23:32

To je to. Ne veš kdo koga igra. Odlična glasba! Ded igra tudi klasiko. Sva malo zalutala, vendar gre k tvoji pesmi. Upam, da me Grega ne stisne za vrat.

Lahko noč, DUSANN

Zastavica

Y

Y

Poslano:
16. 05. 2011 ob 21:49

Moram povedat, da si je tisti cvek premislil. Morda je šlo za pomoto (vrstni red ocen je v seznamu vedno drugačen), morda za kaj drugega.
Vsekakor sem vesel, da se je to zgodilo, pa ne toliko zaradi ocene.
Vesel sem ker vidim, da je portal na dobri poti, da se slabi občutki in zapleti razrešijo, da se zlati sredini odpre pot.

lp, gnu

Zastavica

Aleksandra Kocmut - Kerstin

Poslano:
16. 05. 2011 ob 21:54

Resnično - mnogokrat se pri teh slabih ocenah zgodi to: zaklik. (ne komentiram ocenjevanja, ampak zaklikanje :)) Verjetno z novim sistemom drsnika to ne bo več mogoče. (ne vem, a se da tudi z drsnikom "zaklikati", npr. da ga spustiš ob nepravem času :))
Lp,
Kerstin

Zastavica

Y

Y

Poslano:
16. 05. 2011 ob 22:12

Se strinjam. "Nedodelana" in "Nadpovprečna" sta si zelo podobni na videz, pa tako različni po učinku :)

lp, gnu

Zastavica

Komentiranje je zaprto!