Forum

spominčica (ne)haiku

Haiku (učim se) avtor spominčica

Spominčica, lepo, da si napisala tisti pripis (učim se) poleg oznake, domnevaš(?) naj bi bil to haiku? Žal ni. Je aforizem, čeprav si ga postavila v formo 575 (kar pa samo po sebi še ne naredi haikuja).

http://sl.wikipedia.org/wiki/Haiku
LP, lidija
 

spominčica

Poslano:
10. 05. 2011 ob 18:04

Pozdravljam vse pesnike na tem izjemnem portalu, predvsem pa tebe Lidija, ki si me opazila in mi podala povratno informacijo, ki sem je zelo vesela.
Res se učim. In rada to počnem. Poezija je moja prijateljica in spremljevalka že od nekdaj. Sem amater, pišem za svojo dušo (že kar lep čas), za prijatelje ... Vem, da je zelo težko napisati kvalitetno pesem, zdaj šele tudi sama spoznavam, kako bo to zame trd oreh, kajti ni vsaka pesem PESEM. Toda zato sem med vami in uživam ob prebiranju vaših stvaritev.
Hvala za ta portal, na katerega sem 1. maja z velikim strahom zapisala svojo prvo pesem. Ocene članov, uredništva in ostalih bralcev so zame pravi izziv, upam, da bom zdržala ob tako dobrih pesnikih. Za vsako pomoč, nasvet, kritiko vam bom hvaležna. Vse je zame novo. Tudi tole tvoje sporočilo sem ugotovila po naključju, ker sistem delovanja šele spoznavam.

Prvič sem napisala haiku in naredilla veliko napako, toda dobila sem odgovor. Hvala, Lidija, da si me opazila. Pozneje si bom prebrala predlagano in raziskovala, se učila - seveda pa predvsem od vas, članov, vaših delavnic ustvarjanja na forumu ...

Hvala še enkrat in lep pozdrav, spominčica

Zastavica

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
10. 05. 2011 ob 19:09

Zastavica

Lea199

Poslano:
10. 05. 2011 ob 20:37

Pozdravljena spominčica,
vesela sem te, rada imam ljudi, ki sprejmejo kritiko in so se pripravljeni učiti, tudi sama sem taka.
Mene je ob objavi prvega haikuja, Lidija opozorila, ker ni bil haiku. Takrat sem spremenila naslov. Lidiji sem še danes hvaležna za nasvet, seveda jih je bilo še veliko, tudi od drugih urednic.
Prav tako sem hvaležna, za vse napisano na forumu, nasvete in delavnice, ki so mi dali veliko.
Tebi želim uspešno učenje in čimveč navdiha:)

Lp, Lea

Zastavica

Yoda

Poslano:
10. 05. 2011 ob 21:28

Pozdravljena Spominčica na Pesem.si! :)
Y.

Zastavica

spominčica

Poslano:
10. 05. 2011 ob 22:00

Hvala obema, lidiji in Lei.

Poslušala bom tvoj nasvet, lidia in bom pustila samo naslov v oklepaju. O haiku sem si v danem linku že prebrala, vendar si še nisem na jasnem, kako in kaj - iščem in iščem pravo stvar, ko mi bo uspelo, bom to tukaj najprej napisala in prosila za mnenje, in seveda za popravek. Hvala še za nove strani za branje, korak za korakom ... poglobiti se je potrebno kar pošteno . Bo ...

Lea, tudi tebi sem zelo hvaležna za to, da me opogumljaš - to nas krepi in dela boljše. Vsak prosti trenutek zvečer izkoristim za res poučne stvari na forumu ; joj, kje sem še jaz ... tale vaša spletna stran mi kaže, da bodo moje že nekoč napisane pesmi potrebne kar poštenega "pregleda." Ja, prav imaš Lea, brez navdiha ne bi bilo naših pesmi, ne takšnih ali drugačnih - večina teh, ki sem jih tu že objavila, je nastalo v tem času, ko sem postala član pesem.si. Ko bi že prej vedela za to spletno stran !

Lp obema, spominčica

Zastavica

spominčica

Poslano:
11. 05. 2011 ob 15:56

Yoda,
tudi tebi topel pozdrav,

spominčica

Zastavica

Komentiranje je zaprto!