Forum

Nova pesem - Mojmir

NOVA PESEM avtor Mojmir

Zdravo, Mojmir,

pesem se mi zdi zanimiv nastavek. Absolutno pa bi izpustil zadnjo kitico.
Pa morda odprl z idejo, saj običajno nastavek pesmi že je ideja, ki potrebuje še dodatno obdelavo, da vsebina splava na površje. Recimo takole:

prosim pomagajte mi
imam le idejo
poskušam a mi ne rata
:))
rad bi dobil ________

in meni se zdi :(
potem padajo %&$##$%
prva druga tretja
popravljam v :):)o)O)
naslov se zdi mi neprimeren
prosim za nasvet :))

spet padajo ideje
%&%$%&:)0)
in še
PpPPPp :()::)=))))

nato urednica
vzame ravnilo
premeri pesem
in reče
======
 

Mojmir

Poslano:
02. 05. 2011 ob 18:18

bravo super sem kupo
lp

Zastavica

Y

Y

Poslano:
02. 05. 2011 ob 18:42

Mojmir,
ne razumem čisto dobro kakšna je tvoja osebna zamera proti meni.
Večkrat si že pisal po forumih o nezadovoljstvu glede opaženosti tvojih pesmi, tudi glede podčrtank. Naj ti razodenem eno skrivnost: jaz prav tako krvavim, če me urežeš, prav tako si želim da bi me ljudje imeli radi, da bi me sprejeli.

Ne razumem torej zakaj se obračaš proti meni. Člani portala si pomagamo med seboj, da bi boljše pisali, da bi skupaj pisali. Urednice vedno pomagajo z nasveti, vsem in kolikor pač zmorejo. Tudi tebi in meni. Spomni se recimo svoje pesmi Pot, ki ste jo skupaj s Kerstin dodelali do boljše izraznosti. Tedaj nisi nič bentil.

Mislim da neumestno usmerjaš svoje frustracije proti članom portala in uredništvu, morda lahko to energijo uporabiš in jo kontrolirano kanaliziraš v svoje pesmi. Urednice in ljudje tu smo ti že večkrat rekli, da napreduješ v pesnenju in da radi beremo tvoje pesmi. Samo ne takšne kot je ta.

lp, gnu

Zastavica

Mojmir

Poslano:
02. 05. 2011 ob 19:12

oprosti če sem te prizadel samo to sploh ni bilo namenjeno tebi in nevem odkod ti ideja da se obračam proti tebi pravzaprav sploh proti tebi ki mi nisi nikoli in res poudarjam NIKOLI napisal bilo kakšno slabo stvar pesem je bila samo zajebancija na včerejšno debato okoli tvoje pesmi FIKS ki mi je bila v prvotni verziji najbolj všeč ampak po stari navadi so me odstranili iz debate ker( in to sem že večkrat povedal ) dokler se strinjam je vse ok ko pa kaj proti napišem se me odstrani. In tu nisem mislil tebe in tudi sedaj ne bom odgovarjal nikomur drugemu kot tebi(vem da se bo znova vsipalo po meni od raznih članov). Res pa je da si nekateri lahko privoščijo več kot drugi mislim tu na forumu . IN v znak tega da nisem mislil užaliti tebe ali bilo koga drugega bom pesem izbrisal iz portala
še 1x oprosti ni bilo namenjeno tebi

lp Mojmir

Zastavica

Y

Y

Poslano:
02. 05. 2011 ob 19:41

Ok, v redu, ni nobene zamere.
Glej, včeraj smo pisali en hec okrog podčrtank, ki nam vsem predstavljajo nek izziv in zadovoljstvo, to je pač recimo ena od zanimivih plati tega portala, še zdaleč pa ni edina. Predvsem so tu pesmi in ljudje, ki jih pišemo.
Imamo zelo različne poglede na svet in zato so naše pesmi tako različne.
Uredništvo ima na nas večji ali manjši vpliv, in tu lahko priznam, da name kar velik, morda prevelik - včasih se mi zdi, da zaidem predaleč od 'sebe' in se tu še precej lovim. Zaupam v njihovo poznavanje poezije in tehnik pisanja, zaupam pa tudi vase in recimo prav tvoje pesmi mi včasih kažejo pot osvobajanja od omejitev, ki izhajajo tako iz forme (rima, stopica,..) in iz 'priznanih' kvalitet pisanja, ki se jim prehitro podredim. Kot je v vzporednem članku na forumu pokazal na to Perorez (z linkom na krasno pesem in razlago mojstra pisanja), je formo potrebno prilagoditi sebi in ne obratno. Iz te zagate počasi iščem izhod ko iščem svoj 'stil' in samega sebe. Morda bom v prihodnosti pisal malo več pesmi, ki bodo odstopale od teh zahtev in se s tem morda tudi oddaljil od 'rdečega fiksa' in števila točk, pa se raje podal na svoje. Priznam, da sem postal odvisnik :)

lp, gnu

Zastavica

Mojmir

Poslano:
02. 05. 2011 ob 19:49

enako kot jaz. Je pa osebno moja težava v tem da sem not padel tako globoko da včasih izgubim zdravo razsodnost in eksplodiram brez veze nisi me pa včeraj razjezil ti ampak brundo ker....eh nebomo o tem lep večer in dosti pesmi ti želim .Moj stil pa je bil in bo provokativen in odločil sem se da od njega ne odstopam tak pač sem


lp Mojmir

ps tvoje pesmi mimogrede so mi zelo všeč

Zastavica

Srečko Luštrek

Poslano:
02. 05. 2011 ob 20:14

hoho, a Brundo je bil? Mojmir, verjemi, da nisi edini, Brundo gre tudi meni velikokrat čisto preveč na žifce. :)

ne vem pa s čim sem te lahko razjeziiiil, morda je bilo krivo to, da se nisem hotel kregati s tabo - o podčrtankah, kakopak!

lep pozdrav, Brundo

Zastavica

Komentiranje je zaprto!