Forum

GENIJ

Vsebina objave odstranjena na željo avtorja.

 

Poslano:
25. 04. 2011 ob 13:03

prvič link
GENIJ avtor DUSANN

drugič so to banalnosti
ki jih je brezveze sploh komentirat


lp S.

Zastavica

DUSANN

Poslano:
25. 04. 2011 ob 13:26

Hehehe maš prav Serigala. Uživam, ko pišem kar nekaj brezveze, avtomatizem brez repa in glave. Pesem gor dol sam, da se limajo črke na ekran. Svobodno kot fasaderstvo z veliko kelo, zamah po pročeljih fasad.

Lp. DUSANN

Zastavica

Poslano:
25. 04. 2011 ob 13:35

Dušan, z banalnostmi se nisem navezovala na pesem, ampak na komentar.
Pesem je fajna, samo pri takšni dolžini moraš pazit, da stvari res lepo tečejo, da pritegnejo, da vse štima.
Tega o sovražnosti pa res ne bi komentirala, ker so to stvari, ki pač ne sodijo v na forum o pesmih.


lp S.

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
25. 04. 2011 ob 14:00

Dusann, ta pesem je ena tistih, v katerih odzrcaljaš (celotno) življenje, zgodbo pesniškega subjekta in to ti zelo pogosto mojstrsko uspe: zdi se mi, kot da nizaš prebliske (osvetliš drobec, kot v filmu) in iz njih sestaviš prepričljivo celoto. Morda v Geniju nekoliko zašepa ta "odmik s trenutka", ko se zazdi, da so nekateri premalo osvetljeni, nekateri pa predolgo. Uh, ne vem, če sploh lahko razumeš to moje pisanje, a zaenkrat sem našla samo te besede.
Morda zvečer, ko bo manj tekanja.

Ja, če odpreš post z buuu-ji ..., bi bila bolj primerna tema Klepetaj s člani.

Zastavica

DUSANN

Poslano:
25. 04. 2011 ob 14:35

Se opravičujem Lidiji, sem res napisal neprimerno. Včasih sem otročji. Ni treba nič popravljati. To imam jaz svoje cake. Grem raje spirat avto.

Lp. DUSANN

Zastavica

Srečko Luštrek

Poslano:
25. 04. 2011 ob 17:06

ja, pesem ni slaba, še več; je dosti več - ostalo pa je res odveč.

lp

Zastavica

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
25. 04. 2011 ob 21:01

Tukaj Lidija zdaj, Dusann. Ura je natančno 20.57 in zdajle prvič berem vse to na forumu - pesem moram še prebrati ... Smešno, včasih človek nedolžen pade v lužo, v kateri se sploh ne namerava okopati :)))
Dusann, ne zamerim, poznam tvoje reakcije, ti se samo poskusi znebiti fiksne ideje, da "te jaz ne maram" ker to preprosto ni res.
Zdaj grem pa brat tvojo pesem, mogoče jo bom celo ocenila, ni pa nujno, ker je uredniško že pregledana.
LP, Lidija

Zastavica

Srečko Luštrek

Poslano:
25. 04. 2011 ob 22:10

khmmm, genij?
kot sem rekel, pesem ni slaba, v zvezi z geniji pa ...

klinc jih gleda


lp

Zastavica

DUSANN

Poslano:
25. 04. 2011 ob 23:34

Ni treba nič pregledovati Lidija , ker je že pregledana, jo bom naložil na Literarni val. Brundo najbrž imaš prav. Itak pa se mi ne da razpravljati ker je tu vse brez smisla.

Lp. DUSANN

Zastavica

Mojmir

Poslano:
26. 04. 2011 ob 05:27

nevem nevem??? meni se zdi kot da dusann z takimi provokacijami samo izsiljuješ podčrtanke (to sem opazil že večkrat) in se mi ne zdi primerno. Meni osebno si sam rekel da naj se ne jezim če jih ni samo da me berejo pri tebi sem pa že parkrat opazil da jih prav izsiljuješ sploh če ni reakcije iz strani uredništva takrat takoj kakšen komentar z provokacijo.... res se mi zdi neprimerno sorry takšno je moje mnenje(laika se ve )

lp Mojmir

Zastavica

DUSANN

Poslano:
26. 04. 2011 ob 08:39

Imaš najbrž prav Mojmir. Se opravičujem vsem, tega se zavem šele pozneje. Sem bil včeraj zelo težak (stvari nimajo nič s portalom) in sem najbrž to projeciral na portal in na Lidijo. Se bom za nekaj dni poslovil od portala, da uredim misli v glavi. Moraš pa pogledati tudi sebe, tudi ti izsiljuješ večkrat in še marsikdo drug, vendar bolj na prefinjen način (kaj si mislimo o tej pesmi in podobno). Najbrž pa je to čisto človeško, nekateri smo pač taki in tisti, ki ne, so nam lahko za zgled. Rekel bi, da smo malo otročji, nezreli. Kajti otrok izsiljuje vrečko bombonov. Jaz priznam svoje pomanjkljivosti in jih poizkušam popraviti, vendar mi vedno ne gre najbolje. Nisem več toliko mlad in se je težko spreminjati.

Lep dan, DUSANN

Zastavica

Mojmir

Poslano:
26. 04. 2011 ob 09:03

točno toda odločil sem se da svojih pesmi več ne izpostavljam osebno komentiral jih bom samo v primeru da kdo to želel(v bistvu me tako ali tako samo opozarjajo na slovnične napake)
lp Mojmir

Zastavica

DUSANN

Poslano:
26. 04. 2011 ob 11:05

Ok Mojmir. Je pa škoda ker marsikatera dobra pesem obnemi. Marsikatera bi lahko z nasvetom predrla polprečje.To pa je slovenska bolezen, ker mora biti vse v uravnilovki. Nič ne sme izstopati. Pač je tako in zato nas nese in se vrtimo v krogu brez izhoda. Kjer je enakost, ni napredka, le mrtev kolotek.

Lp. DUSANN

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
26. 04. 2011 ob 21:21

No, pa sem spet pri Geniju ;-) - ki kljub svoji tihotnosti nikakor ne bo obnemel ;-) Pesem mi super teče do papirnatih letal - naprej pa se mi zdi, kot da se ti je mudilo, da bi ne pozabil in navedel vsa dejstva, dogodke, pot navzdol ... do takrat pa je presenetljiv pogled in zanimiva, večplastna, celo humorna metaforika (rododendron, ki ga sploščijo v imortelo; visoko čelo in kurja hoja). Razlaga vpisa k oceni iz vedenja (da je bil preveč tiho) se mi ne zdi potrebna. V nadaljevanju (torej od konca otroštva) se mi zdi, kot bi brala novo pesem. Morda pa bi lahko naredil iz nje dve pesmi - Genij v mladih in Genij v zrelih letih? Seveda se boš sam najboljše odločil, o tem ne dvomim.


Lepo bodi,
Ana

Zastavica

DUSANN

Poslano:
26. 04. 2011 ob 23:07

Hvala Ana, bom razmislil in probal nekaj narediti kar predlagaš. Danes sem malce manj tečen.

Lep pozdrav, Dušan

Zastavica

Komentiranje je zaprto!