Forum

Mojmir . kako sem ukradel srečo sreči

Prevedla bi tudi tvojo pesem, Mojmir. Ne vem, če bom utegnila danes, a sigurno jo bom.
Opazila sem dve napakici - "UKRADEL" (naslov in prva vrsta) in "S TEBOJ" (zadnja vrsta).
Brez zamere!

Lp Miša
 

Mima

Poslano:
21. 04. 2011 ob 13:13

KAKO SEM UKRDEL SREČO SREČI avtor Mojmir

Pozabila sem kopirati naslov :-(. Se opravičujem uredništvu in vsem ostalim!

Miša

Zastavica

ajda

Poslano:
21. 04. 2011 ob 14:11

Prosim uredništvo, da združi temi, ker je ena že bila prej odprta. Več oči, več vidi, Miša:), tistega z teboj pa sploh nisem videla, ker sem avtomatsko brala s teboj.

lp, ajda

Zastavica

Mima

Poslano:
21. 04. 2011 ob 14:41

Res je, ajda! Hvala za opozorilo, seveda nisem opazila, da je tema že odprta. Preveč se na pesmi koncentriram :-)!

Lp Miša

Zastavica

Mojmir

Poslano:
21. 04. 2011 ob 16:40

hvala vama sem že popravil
moram pa povedati da sem pisal zjutraj ob 5.30 v temi samo ekran mi je svetil in se opravičujem . In še to če vrjamete ali ne vse moje pesmi pišem direktno iz glave ko se vstanem in za to porabim pol ure na dan . Zato sem zelo presenečen nad odzivi saj se mi včasih ne zdijo vredu . Tudi ta je nastala ker se mi je zdelo da nimam več ideje in sem samo pisal

lp Mojmir
ŠE 1X hvala ker me berete

Zastavica

Lucija Lotus Mlinarič

Poslano:
21. 04. 2011 ob 17:00

Mojmir,

meni je ta pesem všeč. Nekaj stvari pa je, ki bi jih lahko popravil:

- pogledujem čez ramo in se oziram pravzaprav pove eno stvar, tako da obdrži zgolj eno izmed teh fraz;

- ne vidim potrebe, da poudarjaš, da je zelo nalezljiva; če je nekaj naležljivo, je tako nalezljivo in tale zelo je odveč;

- z veselim srcem je kliše; o tem tako verjetno veš, kaj si mislim, če si prebral kakšnega izmed mojih komentarjev. Ogromno besed imamo, ogromno stvari, ki bi jih lahko napisal namesto veselega srca, in zaupam, da lahko nekaj res dobrega najdeš v nekaj minutah.

Vse lepo,
Lucija

Zastavica

Mojmir

Poslano:
21. 04. 2011 ob 18:18

evo lucija sedaj sem spremenil nekaj stvari in me zanima kako se ti zdi sedaj

lp Mojmir

Zastavica

Lucija Lotus Mlinarič

Poslano:
21. 04. 2011 ob 19:08

Bolje. :) En škratek se ti je pritihotapil namestno neskončno si zapisal meskončno. Še malo premisli tisto srce in nasmeh ... vprašaj se, kolikokrat si že slišal polno srce in radostni nasmeh, potem pa si zamisli, kakšno še je lahko srce in kakšen še nasmeh in potrudi se, da najdeš dva pridevnika, ki nista tako vsakdanja.:)

Ne vem, če sem ti omenila, ampak tematsko si pesem res zadel; je lepo izpeljana in lepo zamišljena.

Lp,
Lucija

Zastavica

Mojmir

Poslano:
21. 04. 2011 ob 19:25

ja sedaj sem še enkrat prebral in mislim da je tako sedaj najboljše vsaj po moje ker že prej ne razpredam ampak direktno povem mislim da je samo srce, nasmeh dovolj
kaj meniš
LP Mojmir

Zastavica

Mima

Poslano:
21. 04. 2011 ob 20:16

Iz konteksta je vidno, da gre za POLNO srce in RADOSTEN nasmeh, a mene osebno besedi nista motili. Ker srce je lahko še kako prazno in žalostno, nasmeh pa otožen, ironičen, itd.
Če nekdo tisti trenutek nekaj začuti in si želi to napisati, to zame ni kliše, temveč najbolj iskrena misel in čutenje.
Mojmir, ti res pišeš iskreno in jaz se ne poglabljam preveč v to ali je pesem originalna ali pa so v njej klišeji - pesmi doživljam čustveno, seveda kot pesniški laik, toda v tem najdem veliko radosti.
Tudi iz Igorjevih pesmi je vidno, da je res tisto, kar je na svoji strani napisal. Globoko čustvene so. Vsaka takšna pesem me pritegne in jo zaželim prevesti. Seveda pa vseh ne morem.
Trenutno sem izpostavila Igorja in Mojmirja, ker danes prevajam njuni pesmi. Seveda pa vas je tukaj veliko, ki se me dotaknete s svojimi pesmimi.

Lep večer vsem!

Miša

Zastavica

Mojmir

Poslano:
21. 04. 2011 ob 20:28

hvala miša zelo sem počaščen če prevajaš moje pesmi :To spreminjanje pa sem hotel ker se tudi sam trudim da se ne bi ponavljal v pesmih oz pesniških zvezah, to je edini način da se učim ker odkrito povem da ne berem pesniških knjig in se želim potom pisanja izpopolnjevati

HV LP Mojmir

Zastavica

Mima

Poslano:
21. 04. 2011 ob 20:49

Seveda! Kar nekaj nas je, ki se tukaj učimo.
Prevedla sem tvojo pesem :-). Glede naslova sem bila v dilemi. Če je malo tudi igra besed, bi mogoče bilo bolje napisati "Kako sam ukrao sreći sreću", a sem zaenkrat pustila. Če bo kdo kaj komentiral, bom videla, kaj mi je bolj všeč, pa bom ali spremenila ali ne.

Lp Miša

Zastavica

Lea199

Poslano:
21. 04. 2011 ob 21:07

Mojmir, pesem je čudovita:) Čestitam!
Obenem me veseli, da sprejemaš dobronamerne komentarje in skušaš še izboljšati svoje pisanje.

Lp, Lea

Zastavica

Lucija Lotus Mlinarič

Poslano:
21. 04. 2011 ob 23:34

Mojmir, super je. In meni je kar nekaj tvojih pesmi res všeč. Ponavadi tudi komentiram zgolj pesmi, ki se mi zdijo vredne komentarja. No, če imam kaj povedati ... :)

Zastavica

Mojmir

Poslano:
22. 04. 2011 ob 05:07

hvala .....vidim pa da je pač spregledana enako kot -skrivni popek .... eh nič vredu hvala še 1x zaradi vseh vas pišem in vi ste moja inspiracija

lp MOJMIR

Zastavica

DUSANN

Poslano:
22. 04. 2011 ob 11:15

Mojmir prehitro naložiš pesem. Tudi jaz imam ta problem. Dobro jo je odložiti in spiliti. Jaz včasih pišem direktno. Pravzaprav večino pesmi, zato tudi kvaliteta niha. Večino podčrtanih je napisano na ta način (Človek ki je izgubil ime recimo je nastala v petih minutah), Kolaži najinih obrazov sem pisal direktno, pa je zelo dolga. Padem v nekakšen trans in zapisujem. Ni pa to vedno. Kadar ni grem sam sebi na k.. Vendar vsi ne pišejo tako. Večina se mora zelo truditi in odlagajo in zopet brusijo. Tako, da smo zelo različni. Rahmaninov je recimo napisal drugi klavirski koncert na zamah. Sodi med največje umetnine s tega področja. Ti imaš melanholične poteze, morda bo tudi tebi kaj podobnega uspelo, do takrat pa pili in odloži.

Lp. DUSANN

Zastavica

Mojmir

Poslano:
22. 04. 2011 ob 15:24

prav imaš dusann samo to sem hotel rečti da ko je enkrat uredniško pregledano in mine dan je končano .Mislil sem da tista pesem ki dobi toliko točk (ta in skrivni popek) torej čez 800 in so jo tudi nekatere urednice dodale v izbor vseeno ni tako slaba da ne bi bila podčrtana ali pač mogoče se motim....melahonične so samo pesmi ker je pač tak moj stil drugače sem pa eden večjih veseljakov in dosti ljudi me pozna po tem medtem ko jim povem da pišem pesmi sloh ne verjamejo

lp Mojmir

Zastavica

Mojmir

Poslano:
22. 04. 2011 ob 18:05

pa sem na ignor

Zastavica

DUSANN

Poslano:
22. 04. 2011 ob 18:45

Hehehe, burkači so melanholiki. Saj te majo zacahnanega, Miša te prevaja, osemsto glasov si dobil, to pomeni, da pesem odobravamo in nam je všeč. Tudi utrinek sem ti napisal. Malo si dete. Saj se kar dobro držiš, edino slovenska bolezen te daje, ki je hujša kot kuga. Prisotna je tudi na portalu. Imenuje se Fooooušija!!!! Mi Bosanci nismo temu toliko nagnjeni, smo pa čustveno impulzivni.

Lp, DUSANN

Zastavica

Mojmir

Poslano:
22. 04. 2011 ob 19:16

kakor imaš tudi prav

Zastavica

Komentiranje je zaprto!