Forum

Pišem moderno pesem, Lothlorien

Pozdravljen, prav posrečena tale Pišem moderno pesem avtor Lothlorien.

Zdi se mi, da bi pesem lahko zaključil že prej, saj zdajšnji konec zaloputne igrivost, ironičnost in odprtost pesmi (predlagam ti branje z in brez zadnje kitice, da se lažje odločiš) - morda bi se lahko še poigral s spreminjanjem po ene črke v besedah (mislim v zdanjem delu), ni pa nujno.
Posebej duhovito se mi zdi:
"in čakam
da se vanjo zaplete ritem
a teh dveh kubikih -------- najbrž manjka "v" teh dveh kubikih ...
znanja in občutka
se ritem bore slabo
razmnožuje"

Lep pesniški pozdrav,
Ana
 

Žiga Lovšin - Lothlorien

Poslano:
19. 04. 2011 ob 23:58

No saj za to zadnjo kitico sem tudi sam kolebal, če jo pripišem ali ne. Pač hotel sem nadaljevati iz "hiba šara peč", vendar nisem točno vedel kako. Zdaj vidim, da je pesem dejansko boljša brez tiste zadnje kitice.

"v" je tudi manjkal, hvala za opzorilo.
Pa urivati moram tudi spremeniti v vrivati - sem preveril v slovarju in ugotovil, da sem to narobe napisal.

Kaj točno si mislila (ste mislili?; vikanje je zame včasih čudna stvar, sploh na forumih) s poigravanjem s spreminjanjem po ene črke v besedah v zadnjem delu?

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
20. 04. 2011 ob 13:51

Nič narobe, Lothlorien, mi se vsi tikamo. Ja, fajn si popravil. S poigravanjem sem mislila, da bi šel čez ustaljenost, npr. da bi si izmislil besede, ki jih sploh ni ( npr. gira pež ...) ali pa da bi za konec eno tako bolj pomensko oz. smiselno, kot npr. riba para vek; ziba šapa tek ...)

Lep pesniški pozdrav,
Ana

P. S. Če bi hotel še kaj spremeniti, sporoči, zdaj je pesem podčrtana in je ne moreš več sam urejati.

Zastavica

Žiga Lovšin - Lothlorien

Poslano:
20. 04. 2011 ob 15:19

Ja! Neologizmi! Ampak kdaj drugič :)

No saj v bistvu sem končal smiselno s hibo, šaro in pečjo. Kakor sem sprva gledal na novejše pesmi. Zame pesem brez ritma in rime ni bila več pesem. Morda izhajam bolj iz svojega področja - sem tudi glasbenik in sta mi ritem, sploh pa melodija pesnitve pomembna. Zato mi je moderna pesem predstavljala to, kar piše v zadnjem verzu - nekakšno hibo in staro šaro, ki je primerna le za spodkurit ... iz tega je tudi izhajala bivša zadnja kitica.

Če bom še kaj spreminjal, bom pa še sporočil. Zaenkrat nimam ničesar primernega v mislih. Razen če bi res vstavil par vrstic neobstoječih besed.

lp, Žiga

Zastavica

Komentiranje je zaprto!