Forum

prevajanje pesmi - omejitve?

Zanima me, ali so kakšne časovne omejitve za prevajanje pesmi? Torej, ali se lahko prevede pesem ne glede na to kdaj je objavljena - te dni ali pred časom.
In ali se lahko prevajajo samo pesmi, objavljene na tem portalu, ali je možno prevesti tudi pesem, objavljeno v kakšni knjigi, zborniku, itd?
Prosim za razlago, da ne bi naredila kaj, kar je proti pravilom.

Lp Miša
 

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
18. 04. 2011 ob 21:09

MIša, nobenih omejitev ni. Sploh ne tistih časovnih.

Seveda lahko prevedaš tudi kakšno pesem, ki je ne najdeš na tem portalu, vendar je vedno zelo zaželeno, da jo prevod vidi tudi avtor originala.

LP, Lidija

Zastavica

Mima

Poslano:
18. 04. 2011 ob 23:00

Hvala, Lidija! Bom upoštevala.

Lahko noč!

Miša

Zastavica

macesenko

Poslano:
28. 04. 2011 ob 16:00

A mislte, da bi prevajanje pesmi lahko opravil teli, ki imajo čez prevajanje, ali je bolje to zaupat komu drugemu. Jaz bi namreč tudi prevod pesmi, ampak ne znam toliko angleškega jezika.
Hvala

Zastavica

Aleksandra Kocmut - Kerstin

Poslano:
29. 04. 2011 ob 04:46

Pri prevodih leposlovja je stvar pač malo delikatnejša kot pri tehničih idr. strokovnih besedilih. Če ne obvladaš angleščine, pravzaprav niti sam ne moreš vedeti, ali je prevajalec res zadel vse, kar je pri pesmi treba, ali ne. Lahko pa postaneš član pesem.si in zaprosiš za kak prevod, par pesmi običajno ne predstavlja problema, če pa gre za več pesmi ali celo zbirko, pa je seveda malo drugače.
Lp,
Kerstin

Zastavica

Komentiranje je zaprto!