Forum

Srečko Plahutnik - Prosotvoljec

PROSTOVOLJEC avtor srečko plahutnik

Srečko, na tvojem mestu bi razmislila, če je potrebno na koncu pesmi prilepiti, kar si zapisal z boldom. Jaz mislim, da pesem zgubi nihanje in preveč pribije v cinizem, ki ga prej samo naznačuješ, ne pa vsiljuješ. Ne vem, če znam dovolj dobro pojasniti ta občutek, možno, da se tudi motim, a zdi se mi, da je tema delikatna, da bi lahko brez škode lahko umaknil. Pesmi sami bi celo koristilo, ne vem pa, če bi bil ti zadovoljen (nagalas na drugi o ali na e, oboje bo ok) ...

Lp,
Zalka
 

Srečko Plahutnik

Poslano:
17. 04. 2011 ob 16:35

Zdravo.

Se strinjam Zalka. To je moja večna hiba. Želim poudariti poanto in včasih res izpade neprimerno.

Lep pozdrav. srečko :)

Zastavica

Svit

Poslano:
17. 04. 2011 ob 19:08

Prostovoljec ne pričakuje nagrade,
čestitke

Zastavica

Srečko Plahutnik

Poslano:
17. 04. 2011 ob 19:50

Drži Svit.

Hvala.

Lp, srečko :)

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
17. 04. 2011 ob 20:20

Srečko, tako fajn si zapisal vse te prostovoljčeve lastnosti in dejanja (sproža asociacije na mesija, na samaritane...), da je pravo razočaranje ob misli, da najbrž ni človek, ampak izvenzemljan. No, res, praviš, tako ga vodijo Američani, a s temi črnimi možmi preideš na področje SF, da se naenkrat zdi neresničen, stroj, čeprav prijazen. Hm, res, vrsto izpraševanj sproža. Očitno si želimo, da bi prostovoljec (v nas, ne le tisti, zunaj) vendarle obstajal ;-)

Poznam manj zdravstvene prostovoljke - tu na portalu, hvala, punce sourednice, ker ste. Ok, zdaj me je malo zaneslo.

Ampak vseeno sem radovedna, Srečko, kako se boš odločil glede konca. Morda pa pesem samo neustrezno beremo?

Lp, Ana

Zastavica

Srečko Plahutnik

Poslano:
17. 04. 2011 ob 21:52

Ana, seveda obstaja. On je predstavnik tiste peščice prostovoljcev, ki se počutijo poklicane in dobra dela opravljajo brez kakršnihkoli pridobitniških interesov. V kriznih časih, ki vladajo svetu bi jih potrebovali več, a jih je vedno manj. Idejo mi je dala članica pesem.si josephin, ki je danes v vseh svojih treh pesmih, na meni zelo iskren način omenjala prostovoljstvo. Mogoče pa je lahko ta moj prostovoljec prav ona?

Lep pozdrav. Srečko :)

Zastavica

Komentiranje je zaprto!