Forum

Vabila iz Trubarjeve hiše literature

Na tem mestu bom zbiral zanimiva vabila Trubarjeve hiše literature, ki se nahaja v centru Ljubljane na Stritarjevi ulici 7.
Več o Trubarjevi hiši boste izvedeli tukaj:
http://www.trubarjevahisaliterature.si/

Tudi sami lahko opozorite na kak dogodek na tem kraju, ki sem ga spregledal ali pa najavite svojo prisotnost.
Trubarjeva hiša literature
 

Gregor Grešak

skrbnik

Poslano:
05. 04. 2011 ob 08:01

V torek, 5. aprila ob 19.00 ste vabljeni na Literarni omnibus, glasbeno-literarni večer. Renata Cigler-Gandolfo se bo ob glasbeni spremljavi kantavtorjev Branka Mihajloviča-Koste in Danija Bedrača pogovarjala s slovenskim literatom Matejem Krajncem.

Zastavica

Gregor Grešak

skrbnik

Poslano:
11. 04. 2011 ob 12:19

petek, 15. april

19.00

Literarni omnibus: Christalina vs. Uncle Bum Pt. 2 – večer glasbe in poezije ustvarjalnega dueta kate in Anje Golob; kata izvaja izključno avtorsko glasbo in bo predstavila svoje nove skladbe, Anja Golob je gledališka kritičarka in publicistka, ki se bo predstavila z novimi pesmimi.

in

sobota, 16. april

11.00

Sosed tvojega brega 2011: Z mojstrom na čaju, državno srečanje tujejezičnih avtorjev, ki živijo v Sloveniji – pogovor urednice Dragice Breskvar s pisateljem Goranom Gluvićem ob izidu njegovih avtorefleksij o literaturi in kreativnosti.

Zastavica

Dani Bedrač

Poslano:
11. 04. 2011 ob 18:45

v torek, 5.aprila Dani Bedrač ni bil prisoten na glasbeno-literarnem dogodku Renate Cigler - Gandolfo.

Bom pa v taisti hiši (ali pa pred njo) imel samostojni koncert svoje avtorske glasbe 27. maja, kot gostja pa bo nastopila tudi Simona Kropec.

Že zdaj vljudno vabljeni!

Zastavica

Gregor Grešak

skrbnik

Poslano:
26. 04. 2011 ob 11:10

torek, 26. april ob 19.00

Povej mi, kaj bereš, povem ti, kdo si!: Alenka Rebula, v ciklu pogovorov s Tino Košir – pesnica, pisateljica in psihologinja Alenka Rebula bo govorila o tem, katere knjige so jo najbolj očarale in zaznamovale.

Zastavica

Gregor Grešak

skrbnik

Poslano:
12. 05. 2011 ob 07:42

Spoštovani,

v četrtek, 12. maja, ob 19. uri vas vabimo v Trubarjevo hišo literature na Stritarjevo 7 v Ljubljani na predstavitev nove zbirke pesmi Dušana Jovanovića z naslovom Nisem, ki je izšla pri Študentski založbi. Pogovor z avtorjem bo vodil pesnik in prevajalec Milan Jesih.

Dušan Jovanović (1939) je eden naših najbolj plodovitih dramatikov in gledaliških režiserjev. Za svoje delo je prejel tako nagrado Prešernovega sklada (1979) kot Prešernovo nagrado (1990), je tudi večkratni dobitnik Grumove nagrade, nazadnje za dramo Ekshibicionist (pod psevdonimom O. J. Traven). Pesmi Dušana Jovanovića bralca nenehno zavajajo tako daleč, da smo priče nezmožnosti najenostavnejšega preštevanja, beleženja in evidentiranja. Energija, ki se ob tem sprošča, je zavidljiva in nadvse lucidna, humorni učinek take vrste, da nas preko suspenza zadnjih verzov pesmi povede v smeh in osvoboditev. Naj so videti še tako zdravorazumske, so pesmi iz Jovanovićevega pesniškega prvenca Nisem dramske, že kar katarzične, in njihov potencialni domet množičen, domala stadionski.

Zastavica

Gregor Grešak

skrbnik

Poslano:
25. 05. 2011 ob 11:13

sreda, 25. maj

18.00

Kantavtorski festivali: okrogla miza o festivalih kantavtorske glasbe –sodelujejo Peter Andrej, Dani Bedrač, Janez Leban, Boštjan Narat, dr. Miha Kozorog in Katarina Juvančič; v organizaciji festivala Kantfest in revije Nova muska.

petek, 27. maj

20.00

Glasbena galerija: Dani Bedrač – nastop pesnika, glasbenika in urednika književne revije Vpogled, ki je izdal več deset nosilcev zvoka, štiri pesniške zbirke in krajši roman.

Zastavica

Komentiranje je zaprto!