Forum

SKRIVNI POPEK

Vsebina objave odstranjena na željo avtorja.

 

ajda

Poslano:
28. 03. 2011 ob 11:46

Skrivni popek avtor Mojmir

Dobro si analiziral pesem, DUSANN. Se strinjam, dobro napisano.

lp, ajda

Zastavica

Mojmir

Poslano:
28. 03. 2011 ob 17:19

hvala dusann in ajda res sem vesel da vama je pesem všeč.Še bolj pa me veseli DUSANN tvja razlaga in videnje pesmi saj zjutraj ob 4.00 me je prešinilo in nastala je v petih minutah .Kot skrivni popek sem imel v mislih zamašek flaše in hladna omara bi naj bil hladilnik.Tudi žena in otroka bi naj ga zapustila in hotel sem pričarati trenutek ko še ni popolnoma v drugem stanju in lahko do neke mere trezno razmišlja. Je pa res ko sem prebral še 1x po tvojem pisanju sem ugotovil da lahko drugi vidijo tudi globji pomen te pesmi in to me je presenetilo ,saj imaš prav tudi v tej smeri lahko razumeš to pesem.Res sem vesel tvoje razlage ker se mi ni prvič zgodilo da so mi pesem razložili drugače kot sem pričakoval toda bilo je resnično še 1x hvala za podporo in razlago

LP MOJMIR

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
28. 03. 2011 ob 18:28

Pozdravljen, Mojmir, tudi mene se je pesem dotaknila. Nekoliko šibek se mi zdi le konec pesmi - vse si nastavil tako izpovedujoče - osebek, ki govori navznoter - v zadnji kitici nekako zaideš v zunajo izpoved, neko "splošno" razlago (tudi že precej obrabljeno). Morda bi skušal še globlje zlesti v stisko in osamo pesniškega subjekta, druga možnost pa je, da zaključiš morda v smislu:

ta skrivni popek
iz hladne omare
polni moje življenje


Lp, Ana

Zastavica

DUSANN

Poslano:
28. 03. 2011 ob 18:41

Ni problema Mojmir. Štekam popek. Ampak popek je lahko tudi sinonim ali simbol za željo po združitvi, ali pretrgati popkovino, vzbrsteti, želja po ljubezni Vsaka beseda je lahko zlata ali perverzna. Zakaj ljudje ne mislijo? Celo življenje mi trobijo, da sem kreten. Včasih so lahko besede tudi obrabljene, vendar če ima besedilo druge kvalitete je lahko pesem odlićna. Včasih ljudje prisilno pišejo metafore, kar je dostikrat pogubno. Jebiga bom spet izpadel čudak, vendar vse bolj mislim, da nisem, da je svet okoli mene čuden.

Lp. DUSANN

Zastavica

Mojmir

Poslano:
28. 03. 2011 ob 18:41

to sem tudi razmišljal da bi konec spremenil ker mi deluje nekako izrabljeno sem razmišljal v smeri

ta skrivni popek
iz hladne omare
ki vodi moje življenje
iz joka v smeh


kaj meniš
lp Mojmir

Zastavica

Mojmir

Poslano:
28. 03. 2011 ob 19:16

ne sploh ne mislim da si čudak samo lepo se mi zdi da se lahko pesem razume na več nivojih in to mi je super. Vredu si opisal Dusann
lp

Zastavica

DUSANN

Poslano:
28. 03. 2011 ob 21:17

ta skrivni popek
iz hladne omare
ki vodi moje življenje
in ga hkrati izbrisuje



Ja moraš se sam odločit, ali je potrebna sprememba ali je le sugestija.

Lp. DUSANN

Zastavica

Mojmir

Poslano:
29. 03. 2011 ob 05:12

no odločil sem se sedaj pa povejte je ali ni

Zastavica

DUSANN

Poslano:
29. 03. 2011 ob 08:02

Če si se odločil za mojo varianto bi dodal še in. Dobro je kot pravijo urednice pesem malo odložiti in jo zopet prebrati. To jaz mnogokrat ne znam. One in izkušeni pesniki hitro vidijo napake, ki jih mi sami spregledamo. Tako je v človeku, sebe je najtežje soditi in videti, tako tudi svoje delo. Jaz sem dober za branje in analiziranje pesmi, kar se tiče pravopisa sem zelo omejen (predlogi, skloni ...) Navsezadnje se mora človek vedno sam odločiti a sprejme predlog ali ne, ko preveri v glavi. Kar se pravopisa, oblike tiče ima uredništvo skoraj vedno prav. To je Aleksandrino področje, Ana in Zalka sti pedagoginje, Lidija je pa sama ekspert za to in je zelo inteligentna. Sigi ti je tudi enkrat dal odlične napotke o napakah. Preberi naš blog. Upam, da sem ti s tem kaj pomagal.

Lp. DUSANN

Zastavica

Mojmir

Poslano:
29. 03. 2011 ob 15:16

zdaj sem končal z obema predlogoma tako



ta skrivni popek
iz hladne omare
ki polni moje življenje
ga hkrati zbrisuje

Zastavica

Komentiranje je zaprto!