Forum

brisanje pesmi - da ali ne?

Pozdravljeni, pesniki!
Zanima me, če npr. objavite kakšno pesem, ali jo za vedno pustite med pesmimi ali jo izbrišete, iz raznih razlogov? Ker pisana beseda je velikokrat odraz trenutka in, ko trenutek mine, se nam lahko kakšna zdi "brez veze". Seveda tukaj ne mislim na profesionalne pesnike, tiste ki živite od pisanja, mislim na laike in amaterje in vas tudi sprašujem - ali na portalu vedno pustite vse pesmi, ki ste jih kdajkoli tukaj objavili?

Hvala in lep pozdrav!

Miša
 
 < 1 2

Y

Y

Poslano:
28. 03. 2011 ob 15:36

Se mi zdi, da moram še nekaj dodati,

ker nisem pravi "pesnik", ne posvečam temu dovolj časa da bi imel proces "uležavanja" pesmi itd (pa še preveč sem neučakan), gredo moje vedno čisto sveže na portal .. včasih kaj popravljam že ko so objavljene.

Iz tega razloga včasih kaj pobrišem, saj ni treba da trpam portal z nekimi nebulozami, skozi katere naj bi se potem prebijali morebitni bralci. Seveda bi to moral narediti "pred" objavo, a računalnik je le nekaj drugega kot papir, in se (lahko) tudi drugače uporablja.

Brisanje iz sramu? Če bi me bilo sram, ne bi sploh objavljal. Brisanje, da zgledam "boljši" ? Saj vendar nihče noče dobit v roke zbirko pesmi, v kateri so noter tudi vsi olupki in ogorki in poizkusi?

Meni osebno je težko prebijat se skozi takšne zbirke .. rajši brišite, kar ni :)

lp, gnu

Zastavica

Mima

Poslano:
28. 03. 2011 ob 18:00

Gnu, se kar strinjam s tabo, lahko rečem v vsem, kar si napisal :-).

LP Miša

Zastavica

Aleksandra Kocmut - Kerstin

Poslano:
28. 03. 2011 ob 22:21

@Gnu: Brisanje, da zgledam "boljši" ? Saj vendar nihče noče dobit v roke zbirko pesmi, v kateri so noter tudi vsi olupki in ogorki in poizkusi?

Za zbirko to drži kot pribito (razen seveda, če gre za kakšen popestritveni ilustrativni primer, kot je v Statvah življenja na eni strani kopija Menartovega rokopisa s prečrtki in popravki vred :)), ampak tukaj vendarle ne pišemo zbirke. :) Kmalu ko pa bo možnost, da si na pesem.si ustvarimo zbirke, boš pa lahko dal v eno zbirko "začetnice", v drugo pa recimo "zrelobnice" (hehe), in s slednjimi se boš predstavljal kot pesnik, one pa bodo bolj za osebni arhiv in pa za tiste, ki se bodo vprašali: Uf, tale gnu pa ful dobr piše, a mu je vedno tako odlično šlo? :)

Lp,
Kerstin

Zastavica

Y

Y

Poslano:
28. 03. 2011 ob 22:24

jap, vedno itak :)

Super bojo tele zbirke..

lp, gnu

Zastavica

 < 1 2

Komentiranje je zaprto!