Forum

prijava - novi član :-)

Pozdravljeni,
pravkar sem se včlanila, čeprav nisem sigurna ali sploh sodim zraven - večina vas ima že objavljene zbirke pesmi, jaz pa sicer rada in berem in pišem, a vse je to vedno bilo "za mojo dušo", torej sem popoln laik. Pišem od časa do časa, ne redno, le takrat, ko tako začutim in to so v glavnem pesmi v prozi, če to sploh sodi v to zvrst - pač moje misli, čustva, dvomi... izraženi v besedah. Ne vem, ali me sprejmete?
Pišem v hrvaščini - to je moja materinščina - a tudi v slovenščini - že zelo dolgo živim tukaj in tudi slovenščino čutim za svojo :-).
Ali je še kdo tukaj, ki mi je podoben, ki je pred včlanitvijo pisal le zase in je brez objavljenih zbirk? Če je, ali mi lahko kaj napiše o svojih izkušnjah na portalu? Kontaktirala sem že po mailu z Gregorjem, mi je zelo prijazno odgovoril, sedaj pa me zanima ali je tu kdo podoben meni.
Nekaj lepih pesmi sem danes prebrala, eden od avtorjev, ki piše tako, da se me res dotakne, je tudi MAKI. Resnično lepo!

Lep večer vsem!

m.miša
 

Aleksandra Kocmut - Kerstin

Poslano:
23. 03. 2011 ob 03:09

Dobrodošla v imenu uredništva, Miša,

zakaj ne bi spadala k nam? Saj verjetno vsi (ali vsaj ogromna večina) pišemo za svojo dušo, nekateri tudi kaj objavimo v lit. revijah ali celo v knjižni obliki, a to ne vpliva na "pripadnost" ali "nepripadnost" pesem.siju. Poleg tega pa - naj me kdo popravi, če se motim - je tu več članov, ki (še) nimajo lastne pesniške zbirke, kot tistih, ki jo imamo. V vsakem primeru so tovrstne zadrege odveč.

Gotovo se ti bodo oglasili še drugi člani, tudi taki, kot praviš, "podobni tebi", a prav tako enakovredni člani našega portala kot vsi drugi. Z veseljem sprejmemo vsakogar, ki mu je pesem "mana" (pa naj bo pomen slovenski ali hrvaški :)).

Lep pesniški pozdrav,
Kerstin

Zastavica

Korponai Ivan

Poslano:
23. 03. 2011 ob 08:12

Miša,

dobrodošla na portal pesem.si
osećaj se kao kod kuće
među nama i samo jedno ne zaboravi...
piši, samo piši i objavi svoje radove da i mi
imamo nešto od toga...

lp Ivan

Zastavica

Mima

Poslano:
23. 03. 2011 ob 12:12

Pozdravljeni!

Kerstin, hvala za besede, ki so me opogumile, čeprav nimam izkušenj s kakšnim "pesniškim portalom", kot tudi ne z družbo pesniških duš... V vsakdanjem življenju jih ne srečamo pogosto ali pa si ne vzamemo dovolj časa, da bi jih opazili... Ne vem...

Ivane, dugo mi već nitko nije rekao da se osjećam kao kod kuće. HVALA! Možda nekima zvuči kao fraza, ali meni je to uvijek bio znak iskrene dobrodošlice. Želim ti sve dobro!

LP Miša

Zastavica

Korponai Ivan

Poslano:
23. 03. 2011 ob 14:59

Miša,

možda to zvuči tako,
ali ja što iskreno mislim i napišem...
a to i želim... svaki početak je težak
i ja sam bio na početku...

lp Ivan

Zastavica

Y

Y

Poslano:
23. 03. 2011 ob 15:04

Miša, zdravo,

Jaz sem tudi tam nekje kot ti (vsaj tako se počutim),
mi je čisto fajn na portalu in so me člani toplo sprejeli :)

Z veseljem pričakujem kako tvojo pesem!

lp, gnu

Zastavica

breza

Poslano:
23. 03. 2011 ob 15:13

Dobrodošla, Miša! Kot ena od dvojezičnih avtorjev na tem portalu, ti iz lastnih izkušenj povem, da si odprla prava vrata :-). Želim ti veliko navdiha!

Lep pozdrav,
breza

Zastavica

Mojmir

Poslano:
23. 03. 2011 ob 17:09

bravo miša za pogum pa samo sekaj tudi jaz sem novi tukaj in pišem za svojo dušo samo pogumno objavljaj in bo vse ok (ni važno slovensko ali hrvaško to je vse naše):)) mnogo sreče

lp Mojmir

Zastavica

Mima

Poslano:
23. 03. 2011 ob 18:03

Resnična HVALA vsem :-)! Pravkar sem v rubriki Delavnice - Prevedi pesem zastavila eno vprašanje glede prevoda ene pesmi, upam da dobim odgovor. Mojmir, prav razveselil in opogumil si me s svojim optimizmom in odkritosrčnostjo ter vzpodbudnimi besedami :-)! Seveda pa imam tudi glede vseh, ki ste se oglasili, zelo prijetne občutke.
Lep večer, dragi pesniki!
Miša

Zastavica

MAKI

Poslano:
23. 03. 2011 ob 18:26

Dobrodošla med srodne duše, draga Miša!
Verjamem, da te bodo vsi dobro sprejeli, kajti, pesniki so že po svoji naravi dobrodušni in odprti ljudje. Praviš, da nimaš še nič objavljenega; nič ne de, večina članstva nima še svojih samostojnih zbirk. Dvojezičnost? Ja, tudi to ni nobena ovira. Sam pišem v srbščini (no, včasih nekaj malega tudi v slovenščini) in ti rečem, da me kolegi zelo dobro razumejo. In zakaj je pametno, da objavljaš na Pesem.si? Zato, ker boš sigurno napredovala v pisanju - vsi ti bodo pomagali, v prvi vrsti pridne urednice. Jaz sem pisal "za svoju dušu" od 1992 do 2006. Nikjer nič nisem objavil. Ko sem pa spoznal nekaj ljudi iz kulturne sfere, mi je "život postao lepši", odprle so se razne možnosti (nastopi, objave...). Sedaj pripravljam tretjo knjigo poezije, čaka pa še nekaj zbirk za izdajo. No, ostalo lahko vidiš sama na našem portalu. Pa slobodno "skoči u našu vodu i plivaj, plivaj..."

Svako dobro,
MAKI

Zastavica

Mima

Poslano:
23. 03. 2011 ob 19:07

Hvala tudi tebi, Maki! Krasne pesmi pišeš :-)!
Kako pa je sploh postopek, če želiš tukaj napisati pesem? Samo na rubriko Nova pesem grem in jo prilepim ali je še prej kaj potrebno narediti? Ali jo lahko še potem popravljam ali kako? Ker če kaj napišem, je to, po navadi, trenutek, potem pa se mi to ali ono zdi "brez veze" (čeprav v trenutku inspiracije sploh ni bilo tako, itd.).
Saj vem, začetek pač, malo sem nerodna, brez zamere! Zlati ste:-)!

Miša

Zastavica

Mojmir

Poslano:
23. 03. 2011 ob 19:13

če imaš napisano jo samo prilepi drugače pa jo lahko direktno vpišeš in jo pošlješ. poleg tega lahko pesmi ocenjuješ to pa si vrjetno že opazila komaj čakam da preberem kakšno tvojo - upam da čim prej


lp Mojmir

Zastavica

Mima

Poslano:
23. 03. 2011 ob 19:29

Moje pisanje še nikoli nobenemu nisem pokazala. Pri meni je to šlo tako - ko mi je bilo hudo ali sem bila srečna ali pa kar, enostavno, dobila inspiracijo, sem kaj napisala, a ko je trenutek minil, čez nekaj dni, je to končalo v košu. Sedaj že kar dolgo časa nisem nič napisala, nisem niti imela v mislih da bom kdaj komu kaj napisano pokazala, a tako mi je bila všeč vaša stran, da sem se brez velikega razmišljanja registrirala. Tukaj ste me tako vzpodbudili, da sem danes, po dolgem času, nekaj napisala, spet za svojo dušo, a ste prvi, ki boste nekaj mojega napisanega tudi prebrali. Pa kaj bo - bo, res sprejmem vsako dobronamerno kritiko, saj sem popoln laik.
Pa prevod Silvine pesmi Nevidna rast sem napisala v Delavnici - prevodi pesmi. Ni mi vse tako, kot mislim da bi moralo biti, mogoče se razvije debata pa kaj popravim v prevodu.

LP Miša

Zastavica

Komentiranje je zaprto!