Forum

Sonet na silo, kočijaž

Sonet na silo ( ne slišiš več pesmi?) avtor kočijaž

Lidija, sem ravno hotel o tisti bedi, pa je medtem nora postala ... ;)
In tudi o zadnji vrstici, ki je v drugo podobo pobrala ...
Lepa pesmica, čeprav na silo delana (?) ... ne verjamem ravno
Rim manjka, menim. Včasih se mi zdi, da kakršnekoli so, ko dobro denejo.
Tudi tišino se da ujeti v rimo. ;)

Lepo bodi,
jabolko
 

jabolko

Poslano:
21. 03. 2011 ob 22:32

* ki se je v drugo podobo ...

Zastavica

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
21. 03. 2011 ob 22:33

Seveda, saj o tem je beseda ... vsi bi samo kričali. In se potem ne slišimo več.



Ja, vedno popravljam škrate (in neslanosti) v lastnih pesmih, takoj potem, ko padejo na portal - po prvem branju jih ponavadi zagledam, zato moraš zmeraj počakat ene 5 minut (varnostno), da vse najdem ... Tokrat si izlgeda ti bral še pred mano ... (beda je bila brez pridevnika, se pravi bi manjkala 2 zloga, namesto "Nič Pesem ubija" pa sem imela prej eno patetično "zver rime ubija" varianto.)

:)

LP, lidija

Zastavica

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
21. 03. 2011 ob 23:04

* ps: jabolko a veš, da lahko popravljaš svoje poste forumu - poglej zgoraj, na vrhu je gumb "spremeni". Pritisneš, popraviš ...

preizkusi to na svojem

"* ki se je v drugo podobo ..."

;)

Zastavica

jabolko

Poslano:
21. 03. 2011 ob 23:36

Vem, seveda. :)
Pa saj veš, da je še pred kratkim bilo kar nekaj žolča razlitega zaradi postpostovstva ;)
Tokrat naj bo, kot je zapisano, drugič pa, če se zatipkam, popravim.
THX.

jabolko

Zastavica

modricvet

Poslano:
22. 03. 2011 ob 08:25

Verjetno vsi pomnijo priporočilo urednic, da mora pesnik pesem piliti in piliti, včasih dolgo časa, preden jo objavi. Pa če to že ne traja dolgo, naj jo vsaj nekajkrat prebere, predno jo objavi.
Jaz vedno prej shranim na svoj računalnik, vsaj petkrat preberem in delam popravke. Aja, pozabila sem napisati, da jo najprej napišem na roko na papir (tam je precej počrtanega, pa številke nad besedami za zamenjave vrstnega reda besed itd.).
No ja, vsak pesnik ima svoje postopke. Res velikansko samozamozaupanje mora imeti tisti, ki piše direktno v obrazec za objavo.
Še drugi problem nastopi: nekateri ocenijo prvo verzijo pesmi. Po popravkih je mogoče treba oceno spremeniti. Ali nekateri pesniki mislijo, da imajo ocenjevalci čas dvakrat brati isto pesem (nekateri tudi zato morda berejo samo podčrtanke, ki so dokončne, čeprav smo bili priča tudi kasnejšemu ugotavljanju in popravljanju napak v njih).

LP, modricvet

Zastavica

jabolko

Poslano:
22. 03. 2011 ob 08:47

Ma nisem čisto prepričan, da je tu kdorkoli, ki pesmi res direktno piše v obrazec. Strinjam se s tabo, modricvet, da je treba piliti, brat, obračati, prati, centrifugirati ... ;) Sam imam podoben pristop. List, Word, pesem.si. A verjemi, da se nam vsem dogaja, da kljub stokratnemu branju enostavno spregledamo neke povsem neumne/nelogične kombinacije, ki nas pičijo v glavo šele takrat, ko je pesem dejansko objavljena. Saj veš, kako je npr. pri lektorstvu. Dober lektor svojega dela nikdar ne more/ne sme lektorirati. Neke stvari so včasih tako globoko zakoreninjene v nas, da jih preprosto spregledamo. :)

Lep dan,
jabolko

Zastavica

Gregor Grešak

skrbnik

Poslano:
22. 03. 2011 ob 09:10

Živjo! Glede na odzive in izmenjave izkušenj ter klepete na srečanjih v živo vem, da obstaja kar nekaj članov, ki pišejo pesmi neposredno v obrazec.
To je nevarno početje, saj je internet lahko muhast, brskalniki, ki jih uporabljamo so bolj ali manj hroščati in teoretično se vam lahko zgodi, da po pritisku gumba oddaj ostanete brez svoje stvaritve.
Čeprav na pesem.si delamo redne varnostne kopije, obstaja tudi teoretična možnost neverjetnih spletov naključij, s katerimi bi lahko izgubili zapise, ki jih imate na pesem.si, nimate pa shranjenih doma. Verjetnost je sicer izredno majhna, a po tem kar smo videli na Japonskem, previdnost ni odveč. Dodatna varnostna kopija vaših pesmi, na vašem računalniku ali papirnem izpisuje kljub vsej varnosti zelo priporočljiva.

Prenovljen portal pesem.si bo glede tega prinesel kar nekaj prednosti: možnost shranjevanja pesmi pred objavo, možnost, da imate pesem neobjavljeno, dokler niste zadovoljni z njo, samodejno shranjevanje med urejanjem in nenazadnje možnost, da uporabnik prenese svoje objave kot dokument na svoj računalnik in si s tem ustvari varnostno kopijo.

Za konec naj se še pošalim: vse dokler je svet nepopoln, si tudi jaz pridržujem pravico do nepopolnosti sistema in koncepta portala ;)

Zastavica

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
22. 03. 2011 ob 09:32

No, jaz vedno pišem direkt v portal. Morda tu pa tam shranim kakšno pesem tudi v svoje dokumente. Ni priporočljivo, ampak jaz portalu zaupam, pa še nekaj je - do svojih pesmi imam tak odnos - napisana- pozabljena. Saj jih je veliko in še pridejo :)
Nova postavitev portala bo torej tudi zame idealna.

In za tipkarske napake, ki jih potem popravim sama ali pa po opozorilu bralcev, sem sama odgovorna.



Samozavest tudi nekaj šteje, ne. Pa to, da se zavedaš, da ocene ne pomenijo dosti. Res, velikansko samozaupanje mora imeti tisti, ki piše direktno v stolpec za objavo, modri cvet. No, imam ga in se tega ne sramujem. Napakce pa, pridejo, itak. Teh se tudi ni treba sramovati. So popravljive.
;)



LP, Lidija

Zastavica

Lea199

Poslano:
22. 03. 2011 ob 20:40

Oj, tudi sama pišem predvsem v obrazec na forumu, če že kaj napišem na papir, navadno izgubim (v primeru, da ga le ne založim, pa tipkam povsem druge stvari, kot jih imam napisane).
Forumu pesem. si, popolnoma zaupam. Glede na to, da imam velikokrat slab internetni signal, mi sem ter tja, katera izmed pesmi "zbeži" v vesolje. Navadno ni večje škode, ker pesmi navadno pilim po spominu, tako jo lahko ponovno natipkam.
Pesmi tudi niso življenskega pomena, veliko več mi pomeni, da se učim in tudi česa naučim.
Edino, ko je pesem slaba, me je sram.;)
Ocene mi pomenijo le potrdaitev, da napredujem (to mi je zares pomembno).
Morda sem tudi jaz samozavestna in nikakor se ne mislim, delati boljša kot sem.;)

Lp, Lea

Zastavica

Komentiranje je zaprto!