Forum

Haiku 341, Lea

Haiku 341 avtor Lea199

Lea199, upam, da gugalnico burja ne bo preveč stresla in pretresla in pobrala vse spomine, dobro je, da jih še ostane na gugalničinem, verjetno zarjavelem skeletu, ni dobro, da vse naenkrat butne ven:). Ja, fajn haiku:).

lp, ajda
 

MAKI

Poslano:
20. 03. 2011 ob 13:45

Se pridružim čestitkam in razmišljanju, ki ga je podala ajda. Dolžni smo čuvati spomine, bodisi da so na gugalnici, ali na zreli češnji.

Lep dan,

M.

Zastavica

aco ferenc

Poslano:
20. 03. 2011 ob 13:56

Lea 199...se pridružujem čestitkam...
Meni si tudi obudila spomine iz otroštva na Murvo (Dud) Nenehno sem ždel na tem drevesu, tudi ko ni bilo sadežev na njem, in še gungelica je bila na njem pripeta.
... Ta sladki sadeža smo skoraj iztrebili.Nekoč ga je bila vsa Cerkvenica na Hrvaškem, kjer smo otroci sindikalno počitnikovali, še v stari Jugi.Tudi tam sem bil nenehno v Murvah.

lp
ac

Zastavica

Lea199

Poslano:
20. 03. 2011 ob 20:26

ajda, ne se bat, spomini so shranjeni na varnem in toplo jim je:)
MAKI še kako se zavedam te dolžnosti, čuvam jih in iz njih črpam moč, ko mi postane hudo. Potem rodijo sonce in spet mi je lepo.
aco, murve so nama skupne. Veliko jih je raslo ob robu dvorišča, pri sosedih in v bližnji okolici. Otroci smo se sladkali z murvicami, bili so edini sadeži, ki niso bili za prodajo, zato smo se jih lahko najedli do sitega.
Sama sem bila prvič na morju 1977, v Pineti pri Novigradu, tam so bili samo borovci (po njih tudi Pineta, pini pomeni v italijanščini borovci)
Ko sem bila zelo majhna, smo redili sviloprejke, te so jedle murvino listje.

Moja gugalnica je bila pripeta na jablani.:)

Vsem trem hvala:))

Lp, Lea

Zastavica

Komentiranje je zaprto!