Forum

TUŽNI SONET

Vsebina objave odstranjena na željo avtorja.

 

MAKI

Poslano:
17. 03. 2011 ob 12:57

Hvala DUSANN,

Bal sem se, da verz ISPOD SRCA JOJ JE OSTAVIO TRAGA ne bo jasen na "tem terenu", ker se ta besedna zveza v zadnjem času ne uporablja pogosto.
Res je kaj praviš o razlikah, prav je da je tako. Ti obvladaš veliko drugih umetnosti (pozorno sem prebral tvoj post o umetnosti in navdihu - se strinjam popolnoma), in ti je znano (upam tudi drugim) da so povsod razni žanri/slogi (slikarstvo, muzika, film...), zato je prav, da je tako tudi v poeziji.

Vse dobro,
MAKI

Zastavica

modricvet

Poslano:
17. 03. 2011 ob 18:10

Lep sonet, Maki.

Zanima me, čisto iz firbca, ali je pri tvojem jeziku pravilo, da se vsaka vrstica začne z verzalko?

LP, mcv

Zastavica

aco ferenc

Poslano:
17. 03. 2011 ob 18:19

Maki ...lepo si to izrazio, bogamu ...što je nije zgazio.

A je značilno za sonet, da mora nekoga bolet;)

lp
ac

Zastavica

MAKI

Poslano:
17. 03. 2011 ob 22:17

Modricvet,
Ni pravilo, je pa pri klasiki, posebej pri sonetih, nekako "v modi". Pri meni je že kompjuter tako naštiman. Nisem pa edini ki tako piše; vidi npr. kod Kerstin in še nekaterih.

Aco,

"...izrazio, zgazio..." , rima vedno ne štima... "zato što je ostavio traga - posejao... kroz 9 meseci..." Saj ti si bistroumen.

Pozdrav obema,
Maki

Zastavica

aco ferenc

Poslano:
17. 03. 2011 ob 22:23

ja, ko dva zadrekata tretji na...e ;)

lp
ac

Zastavica

DUSANN

Poslano:
17. 03. 2011 ob 23:28

Hvala, sem štekal Maki. Vendar je tvoja pesem mnogo globja. Jaz jih berem poleg estetskega vidika, še s pomočjo psihoanalize. Imam srečo, da so me to naučili. Filozof Žižek in Boštjan M.Zupančič to odlično obvladata. Začetnika pri nas sta bila Rugelj in Košiček, ki sta bila izjemna ljubitelja leposlovja in poezije. Kako se pa to bere ti pa ne znam povedati, ker je potrebno več let vaje in poznavanje psihoanalize. Je pa užitek!

Lp. DUSANN

Zastavica

Komentiranje je zaprto!