Forum

***

* * * avtor Brundo




odlično tako veleumne podčrtanke pa že dolgo ne

daj nehajte se norčevati lepo prosim
 
 < 1 2

Ana Porenta

urednica

Poslano:
15. 03. 2011 ob 20:57

Ha, ha, Aco, ja čestitam, zanimivo. Vidim, da ti številke ful pomenijo. Viš, meni na primer je pomembnejše resnično prebiranje (in vsebina prebranega), ne le štetje klikov. Pa vidim, da imajo imena najbolj branih strani (ki jih navajaš) zanimive asociativne privlačnosti. Tako, da dvomim, da bi nekdo, ki se resnično zanima za poezijo do nje prišel preko takihle povezav.

Tudi tebi lep večer,
Ana

Zastavica

aco ferenc

Poslano:
15. 03. 2011 ob 21:59

Ana, se motiš, jih pohvalijo in komentirajo bolj, kot na Pesemsi ;)
Številke bi ne imele smisel, če bi ne bile povezane s najbolj branim in priljubljenim. Imam tudi preko tisoč komentarjev. Nočem pa reklam na svojem blogu in ne želim drugje objav (sem dobi obe ponudbi in zavrnil, kljub materijalnim prispevkom. Me ne zanima taka oblika slave, ker pišem samo za hobi)
Števike sem navedel za dokaz in spodbudo meni podobnih kritikov, ki garantirano to ne počnejo iz faušnih nagnjenj (kot ne jaz) kot bi nekateri v vseh oblikah radi prikazali ...pač pa iz istih mojih intuicijskih nagibov.

Ana imam samo nekaj podčrtnak in niti ena ni sporna po kvaliteti vsebine in so vse širše široko razberljive. (kot zahteva pravilo)To je značilno za nas vse z manjšo kvaliteto pisanja, najbolj se moramo truditi.
...Za Natrpano prestižne pa tega obojega ne moreš trditi in tukaj se nam zatika, kar jasno in (nas trohica) nehvaležno izražamo, čeprav smo pod stalno grožnjo izobčenja in se nam pozna na ocenah;)
Preveč očitno je, da nam je prag občutljivosti večji od povprečja in tudi uporniški ego za PRAV. Ne moreš pa trditi da ne vsebujemo smisla...
Na tem forumu se družimo že več, kot dve leti in se dodobra poznamo, spremenili smo se pa oboji zelo malo v vztrajnosti in sprenevedanju :)
Izobčenje nima smisla, ker ima vsak svojega klona, oziroma več njih in bi taka oblika odziva producirala preveč mučenikov in Al kaidov :)) da bo kaj drugače pa tudi nisem optimist.
Torej naj bo kot je ... s strpnostjo do drugačnih- neprivlačnih ;)

Lep pozdrav Ana!

aco

Zastavica

Y

Y

Poslano:
16. 03. 2011 ob 13:34

Aco,
fulkul!

Ne berem blogov (in tudi ogled tvojega mi ne bo spremenil navade),
ampak očitno si dobro naštudiral, kaj ti ljudje hočejo slišat, svaka čast!
No morda pač je bilo spontano - pišeš kar pišeš in to je zanimivo neki populaciji.
Recimo podatek, da je 24ur.com najbolj brana stran v sloveniji, me je sprva spravljal v obup, zdaj pa sem se ga navadil .. ljudje pač ne stremijo k nekemu intelektualnemu materialu, tako pač je. Jaz prečitam space.com, slashdot, national geogr., science, .. kadar imam čas pa preletim naslovnice Dela. Pa pesem.si mi je všeč.

Le tako naprej,
gnu

Zastavica

aco ferenc

Poslano:
16. 03. 2011 ob 18:34

gnu ...verjetno sem interesanten ravno iz razloga, ki me tukaj odbija ;)
Zakaj sem tako berljiv nimam pojma, res pa imam svoj značilen direkten način izražanja, ki ni karakterističen v Slovenski sferi, sakazem in kritične satire imamo radi na nek oddaljen način, čeprav se vsakega od nas tipično dotika.
Smo res čuden folk. Morda pa me pisno enačijo z Murkotom :)))
Sam rad berem blogarje, ker so ti najbolj pristni.Seveda ne vse.
Skratka rad pišem in mi je bilo vseeno kam s tem pridem, tako da je tudi zame presenečenje dana končnica uspeha...

lp
ac

Zastavica

Gregor Grešak

skrbnik

Poslano:
16. 03. 2011 ob 23:06

Bravo aco, za tole samohvalo ;) Za blog ni slabo.
Vidim, da si odkril čare statistike :)
Pesem.si ima čez 10.000 prikazov dnevno po googlovi analitiki, ki odšteje vse hite robotov. Po webalizerju (ki jemlje enako surove podatke kot tvoj hitcounter) jih imamo 50.000 dnevno.
To čemur praviš berljivost iz tujine so večinoma različni boti. Google analytics nam našteje 49 razlilčnih držav, pri čemer si ne delam iluzij da je nekdo, ki je po spletu naključjij priklikal na pesem.si iz kitajske dejansko kaj prebral ;)

Statistika je fajn, samo dobro jo je znat tudi interpretirat.
Glede na to, da imaš tako blazno branost se sprašujem, zakaj sploh zgubljaš čas s pesem.si?

Ampak to, kar v resnici šteje niso prikazi. To, kar šteje so unikatni obiskovalci. Na pesem.si je dnevno v poprečju 500 različnih ljudi, pri čemer so roboti odšteti, to pa je rezultat s katerim smo lahko zadovoljni.
T.i. bounce rate ali stopnja odboja je pri 30% precej pod slovenskim poprečjem, ki je blizu 50%. Stopnja odboja je procent tistih obiskovalcev, ki so stran sicer obiskali a so jo zapustili ne da bi kliknili kak gumb na njej.

Če se primerjamo z dosegom znanih slovenskih strani smo s svojimi 8.000 unikatnimi obiskovalci v Januarju malo boljši od izdatno oglaševanega itak.si, energetika.net ali npr. bravo.si, pri čemer se pesem.si ne oglašuje nikjer ;)

Zastavica

aco ferenc

Poslano:
16. 03. 2011 ob 23:47

Ne bodi zloben Grega, vse to vem, le da ima še globlje števce, ki kažejo sam trenutek in kje se nahaja bralec, kako dolgo bere in s katerega kraja, države Dostop do tja imam samo jaz in tudi skopirati se ne da.pa to ni bitno.
V prednost sem izpostavil najbolj priljubljenega na lestvici in po števcu (kakeršenkoli je) najbolj berljivega v celi sloveniji med skoraj 4000 blogerjev
.Tudi v trenutni zasedbi imam 408 maksimum klikov, kar je spet rekord.
Če drži saj tretjina navedenega je to prestiž v tako malem prostoru. Veš pa tudi, da je blog prevodljiv v več jezikov.
...itak je na pesem si krasno, če ne, bi ne vstrajal :)
Ne jemjii vse tako osebno, kot jaz jemljem neosebno ;)

Veš, prej te nisemrazumel, ker sem verjel da si škorpijon kot jaz ...sedaj te razumem, ko vem da si vodnar ;) ...z vami je težko, vam je težje.

lp

ac

Zastavica

Gregor Grešak

skrbnik

Poslano:
17. 03. 2011 ob 00:10

Prej si prav verjel, zdaj si v zmoti. V resnici sem škorpjon ;)

Jaz nisem vzel nič osebno. Če se lahko ti hvališ, zakaj se nebi še jaz malo ;)

Iskreno verjamem, da je tvoj doseg za blog odličen. Pri blogu je zelo pomembno, da redno objavljaš, kar ti počneš. Pomembno je tudi, koliko te izpostavljajo na Drugem svetu, ker ga bere še kar precej ljudi. Včasih je bila zakon blogorola in mi je žal da so naredili nekaj neumnih napak, ker je bil to zelo obetaven agregat, ki sem ga jaz rad bral.
Zadnje čase žal nimam časa za bloge in berem predvsem tuj tisk in še to v veliki meri predvsem strokovne zadeve ...

Glede prevodljivosti pa ... :) Ko je bila afera patrija na višku sem si skušal prevest neke finske članke. Ne glede na to, ali sem ga prevedel v slovenščino, francoščino ali angleščino (tri jezike, ki jih enakovredno obvladam) nisem mogel prav dobro razvozlati pomena ...
Prevajalniki delujejo odlično med svetovnimi jeziki za eksote kakršna je slovenščina pa še dolgo ne bodo ;)

Osebno pa jemljem samo spletne trolle
http://en.wikipedia.org/wiki/Troll_(Internet)
če ne razumeš angleško pa še prevod ;)
http://translate.google.ca/translate?js=n&prev=_t&hl=sl&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&sl=e n&tl=sl&u=http%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2Fwiki%2FTroll_%28Internet%29&act=url
se spoznaš? ;)

Zastavica

aco ferenc

Poslano:
17. 03. 2011 ob 00:42

hahaha ...zanimivo, potem bi moral bit bolj zanesljiv do pikov drugih :)
Če sva ista, zakaj nesporazum ... tudi ti nisi prizanesljiv s piki;)
Ja, s prevodi imam tudi hecne izkušnje. Berem angleščino dobro, govorim težje, moja je exspert z diplomo za angleščino ... sam ne maram jezikov, ko eno bereš in drugo govoriš in obratno. Ves svet bi moral govoriti Srbsko:))

Hvala za trollo, fajn uporabno.

lp
ac

Zastavica

aco ferenc

Poslano:
17. 03. 2011 ob 00:44

aja, tudi na blogroli sem bil, pa kot si rekel se je sfižilo.
lp
ac

Zastavica

 < 1 2

Komentiranje je zaprto!