Forum

Franci Novak v knjigarni Konzorcij

Jutri, 15. 3. 2011 ob 18. uri se bo v knjigarni Konzorcij v Ljubljani s svojo zbirko Otroštvo neba, ki je izšla pri Mladinski knjigi predstavil naš dolgoletni član Franci Novak. Z njim se bo pogovarjala urednica našega portala Ana Porenta.

Vljudno vabljeni!

Besedilo originalnega vabila:

MESEC POEZIJE

od 7. marca do 2. aprila 2011v knjigarni Konzorcij

 svetovni dan poezije
 slovenski teden poezije
 Konzorcijev mesec poezije

Na novem prireditvenem prostoru knjigarne Konzorcij bomo 7. marca postavili razstavo slovenske in tuje poezije,  okoli tisoč naslovov, ki si jih boste lahko ogledovali do 2. aprila. Poudarek bo na pesnicah, antologijah, dvojezičnih izdajah, poeziji za otroke ter prevodih slovenskih avtorjev v tuje jezike.


Vse knjige poezije bodo na voljo z 10% popustom.



V okviru razstave tudi poezija v živo:
F R A N C I    N O V A K
O T R O Š T V O    N E B A

Ne vem še, kaj bo. Nad drevesi so naloženi
glasovi ptic, potapljajo se v drhteče krošnje.

 Iz spremne besede Jureta Jakoba z naslovom Pokrajine z negibnim začetkom:
»Tekoč, enakomeren in nezadržen ritem zvečine dolgih verzov ter plastična natančnost pesniške upodobitve že po nekaj pesmih dasta slutiti, da gre v prvencu Francija Novaka za ambiciozno zastavljeno in prepričljivo izpisano pesniško pokrajino.«

Knjigo bomo predstavili v torek, 15.3. ob 18. uri.
S pesnikom se bo pogovarjala Ana Porenta, urednica portala Pesem.si.

Prisrčno vabljeni!
Mladinska knjiga, knjigarna Konzorcij
Slovenska 29, Ljubljana

Otroštvo neba
 

sasa strnad

Poslano:
15. 03. 2011 ob 09:39

...vesela sem za Francija, da je prišel do svojega prvenca...ČESTITKE!!!

Ob tej priložnosti koristim še opravičilo, ker ne bom mogla biti z vami danes na predstavitvi knjige,....imamo IOZ v gledališču, tako, da se vidimo v petek v MOZAIK baru....

Vse dobro in lepo še naprej,
saška.

Zastavica

Gregor Grešak

skrbnik

Poslano:
16. 03. 2011 ob 06:26

Na predstavitvi sem posnel nekaj fotografij in jih dodal naši spletni galeriji.
http://foto.zru.si/pesem_si/predstavitev_pesni__ke_zbirke_francija_novaka_v_konzorcij u/konzorcij_002

Zastavica

Silva Langenfus

Poslano:
16. 03. 2011 ob 09:09

Bravo Franci!

Zastavica

Franci Novak

Poslano:
16. 03. 2011 ob 21:07

Ana, hvala za super vodenje večera in za izvrstna vprašanja, ki so me vodila k premislekom o lastnem pesnjenju in mi tudi odprla nove poglede. Pesniki se sicer radi izgovarjamo, da nimamo kaj povedati o svojem ustvarjanju, ker da nas vodita intuicija in 'globlji' občutek, ampak ko si enkrat 'vržen v vodo' in moraš odgovarjati, vidiš, kako potrebni in nujni so ti razmisleki o lastni 'tehnopoetiki'; se spomnim, kako me je enkrat nekdo na literarni delavnici vprašal, zakaj in kako uporabljam različne čase (preteklik, sedanjik, prihodnjik itd.) v svojih pesmih in sem samo začudeno gledal – sploh se nisem zavedal, da uporabljam različne čase :) Podobno je recimo z vprašanjem, zakaj se pesniški subjekt nagne enkrat v prvoosebni glas, drugič v drugoosebnega, ali pa se kar zlije s pogledom množice. Saj med pisanjem večinoma mogoče res ne razmišljaš o teh stvareh, ampak pomembno se je spraševati, da lažje razumeš lastne pesmi in da vidiš tudi njihove slabosti.
Še enkrat hvala za lep večer.

Zastavica

Aleksandra Kocmut - Kerstin

Poslano:
16. 03. 2011 ob 22:22

Franci,
čestitam k zbirki in verjamem, da je bil čudovit večer!
Ja, dober voditelj (hm, ni pravi izraz, "moderator" mi je pa še manj všeč - recimo sogovornik) ti zna zastavljati taka vprašanja, da
a) nanje zlahka odgovarjaš (s tem mislim na jasnost in usmerjenost vprašanj, ne to, da te vpraša, kako ti je ime in kdaj si rojen :))
b) iz tebe izvabi stvari, o katerih sam le redko ali sploh ne razmišljaš
c) te pripelje do novih spoznanj.

In še kaj ... Prepričana sem, da je Ana temu zadostila - upam, da kdaj izkusim na lastni koži - sama sem imela tako priložnost ob mag. Ireni Oder in seveda ob našem Tomažu Mahkovicu.

Lep pozdrav,
Kerstin

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
16. 03. 2011 ob 22:53

Franci, tebi hvala, ker si mi zaupal, da sem bila lahko tvoja "izpraševalka". In seveda, še takole ti čestitam h knjigi - čudovita je - resnično jo priporočam v večkratno branje, ker se dejansko odkrivajo plasti in odtenki, ki te totalno potegnejo vase. V svet, ki gleda vate z iskrenimi, globokimi, filigransko ubesedenimi in tankočutnimi pogledi. In ko prideš spet iz pesmi, si nekako pomirjen, kot bi prišel s sprostilne terapije. Pa še: zelo si me presenetil z jasnim, artikuliranim branjem! Škoda, da ni bilo več obiskovalcev, ampak sem prepričana, da so bili s poezijo prav pocrkljani.
Kerstin, res je fino imeti ob sebi nekoga, za kogar veš, da te ne bo spraševal o datumih, številkah, usmeritvah, utemeljitvah itd.

Lep pesniški pozdrav,
Ana

Zastavica

Legy

Poslano:
17. 03. 2011 ob 11:59

Franci, iskrene čestitke za tvoj prvenec.

Zastavica

Komentiranje je zaprto!