Forum

Af-norizem, kočijaž

Af-norizem x 2 avtor kočijaž

Lidija, vidiš, kako lepo bi bilo, če bi moral vsak utemeljiti svojo oceno ;)
Namesto omejeno preprosti, bi bili neomejeno prosti ... :)
Ja, se strinjam, ene stvari so res žalostne. Toda, pesnimo dalje ...

En škratek ti je pojedel črko - "svojo omejeno ..."

Lepo bodi,
jabolko
 

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
13. 03. 2011 ob 15:30

hvala, jabolko :)
LP, lidija

Zastavica

Srečko Luštrek

Poslano:
14. 03. 2011 ob 07:42

ob tekočih žajfnicah se mi po tikvi mota nekaj o ocenjevalščini, pa se bom kar tule prilepil.
na pesem.si lahko objavlja vsak. od uveljavljenih pesnikov do popolnih začetnikov, kar je ok.
to, da lahko vsak ocenjuje vsakogar, je sicer videti zelo demokratično (v duhu portala), toda po svoje tudi hecno, ker to ni prav vsakdanje.
kar se tule pogosto (predvidevam, da iz nekakšne bolestne fovšije) dogaja je, da prvošolčki, ki nimajo kaj dosti pojma, po vsej sili hočejo soliti pamet profesorjem. in potem nalašč ocenjujejo slabo, dajejo v nič in se s tem še celo hvalijo.
sam sem povsem prenehal z ocenjevanjem. ta možnost se mi je, skupaj z dajanjem v izbor, v nekem trenutku zazdela malce preveč "čredniška".
saj je lepo videti, ko ti kdo nalima 50 in, ko se ti pesem zrine v rubriko Bralci priporočajo ipd., toda po svoje je tudi malce nečimrno vse to spremljati. Zato sva se jaz in moj pes Egon odločila, da bova zadovoljna, če naju bo občasno kdo dal v izbor in če bova kdaj zasluženo podčrtana.
po drugi plati pa ocenjevane vzame kar precej časa in energije in preveč pozornosti. rajši si vzamem čas, da pokomentiram kakšno pesem, za katero se mi zdi, da bi bilo škoda, če bi šla kar neopaženo mimo.
večkrat pomislim, da bi bilo bolj ustrezno, če ocenjevanja sploh ne bi bilo. verjetno tudi za urednice, ker bi se potem morale pri posamezni pesmi le vprašati: je to to, ali ni?
to, kar pravi jabolko, da bi k ocenam vsi pisali še utemeljitve ... ja ljubi bog, kdo bo pa vse to bral in se s tem ubadal?

lp

Zastavica

jabolko

Poslano:
14. 03. 2011 ob 08:59

Brundo, saj vem, da bi bilo to praktično nemogoče, zateženo in nevemkakoše ... Predvsem sem imel v mislih tiste utemeljitve desetic in dvajsetic. Bilo bi zanimivo branje. Zgolj to. A o tem smo že ... :)
Prijetno ustvarjanje še naprej,

jabolko

Zastavica

Srečko Luštrek

Poslano:
14. 03. 2011 ob 10:54

ne vem, jabolko. predvidevam, da je večina teh ocen prilepljena iz že omenjene fovšije, tko da mislim, da bi prevladali izlivi kalimerovstva, kot v tej včerajšnji temi, kjer mojmir in modri cvet nista dokazala ničesar, razen njune omejenosti in nezmožnost občutiti kaj različnega, kar ne spada v njune
šablonske okvire dojemanja in predstav o poeziji.

http://www.pesem.si/forum.php?action=vthread&forum=3&topic=6723

Zastavica

modricvet

Poslano:
14. 03. 2011 ob 11:21

Če se pokaže omejenost tako, da prosiš za razlago zato, da bi si razširil obzorja, ne vem, no ... kaj pa tisti omejenci, ki tega ne naredijo iz strahu, da jih bodo imeli za omejene, če bodo priznali, da ne razumejo, zato raje samo prikimavajo in hvalijo??

Ko sem spraševala, sem točno vedela, da me bodo zaradi tega nekateri imeli za omejeno, drugi pa so raje modro tiho.

Ne vem, ali mislite, da prilepljam enice in desetke (tudi) sama sebi?? Ker nekdo mi jih definitivno, tudi podčrtankam. Sklepam, da tisti, ki tudi sicer zlivate žolč po meni in mojih pesmih tako na forumu kot tudi v svojih skovankah.

Če pesmi ne razumem oz. če se me ne dotakne, jo raje ne ocenim, ker zakaj bi nekomu podarjala 10 pik?

lp, mcv

Zastavica

Srečko Luštrek

Poslano:
14. 03. 2011 ob 12:11

mcv, ni možno nedolžno prosit za razlago ter hkrati porogljivo in vzvišeno gledati pod prste. se pravi, da nekaj od tega dvojega ni res.

in ... od kje ti podatek o prestrašenih kimajočih. res čudno, da prostovoljno vztrajajo tule in berejo pesmi, ko pa je tako zelo zastrašujoče!?

lp

Zastavica

Gregor Grešak

skrbnik

Poslano:
14. 03. 2011 ob 15:23

(cc) xkcd.com
(hvala spletni strani xkcd.com za sliko)

Prevod:
-prideš spat?
-ne morem. Pomembno je.
-kaj?
-nekdo nima prav na internetu.

Malo humorja na naš račun ;) Kdor se ne spozna je sam kriv (vključno z mano).
Temo zaklepam ker je postala dolgočasna.

Zastavica

Komentiranje je zaprto!