Forum

Vpogled v novi Pesem.si 4: Skupaj pilimo

Tokratni vpogled je malo obsežnejši, saj smo vam pri prvih želeli prihraniti podrobnosti. Zdaj pa se novi Pesem.si bliskovito približuje in vas bomo seznanili tudi z njimi.

Pretekli vpogledi:
1. Poezija po delih
2. Všeč mi je
3. Komunikacija

Koledar
Literarno področje je izjemno živahno in si zato zasluži posebno pozornost našega portala. Uvedli smo koledar, kamor boste člani lahko vnašali literarne dogodke skupaj z opisom in lokacijo. Možno jih bo komentirati (tako kot na forumu) in se s komentarji na dogodke prijavljati.

Pesem v obdelavi
Pesmi, ki jih dodeljujete in pri katerih pričakujete pomoč članov, ne bo več treba izpostaviti na forumu. Pri objavi nove pesmi (samo takrat, kasneje je funkcija onemogočena) lahko pesem označite kot pesem za obdelavo. Tako bodo člani in uredništvo lahko videli, da s pesmijo še niste popolnoma zadovoljni, in bodo lahko priskočili na pomoč. Za pesmi v obdelavi bodo veljale naslednje omejitve:
- naenkrat ima lahko član samo 3 pesmi v obdelavi,
- pesem v obdelavi se ne ocenjuje,
- pesem ne bo objavljena z drugimi (dodelanimi) pesmimi, ampak v posebnem seznamu,
- avtor bo moral ob pesmi nujno pustiti še komentar, v katerem bo obrazložil, zakaj daje pesem v obdelavo,
- če avtor pri obdelavi ne bo sodeloval več kot mesec dni, bo sistem avtomatsko označil pesem za dodelano in jo objavil.

K obdelavi pesmi bodo priskočili na pomoč vsi, ki jih to zanima, vključno z uredništvom, vendar brez obveznosti. Status v obdelavi torej ne pomeni zahteve za obdelavo, ampak prošnjo. Ne glede na to se bo še naprej komentiralo in bo možno popravljati in obdelovati tudi vse pesmi, ki niso v obdelavi, razen tistih, za katere
bo avtor izrecno zaprl komentiranje.

Stanja objav
Trenutno lahko pesem samo objavite, uredite ali jo izbrišete. Po novem bodo vaše objave imele več stanj, ki jih boste člani sami določali:
- objavljena (vidna vsem),
- v obdelavi (objavljena, a označena za obdelavo),
- neobjavljena (pripravljena za objavo, vendar vidna samo vam),
- arhivirana (pesem arhivirate le zase in jo umaknete iz sistema),
- v košu (pesem zbrišete, vendar si še lahko premislite, dokler koša ne izpraznite).

S stanji želimo doseči, da boste imeli celovit pregled nad svojimi objavami. Točno boste vedeli, kdaj pesem pripravljate za objavo (neobjavljena) in katere so pesmi, ki jih želite obdržati le zase (arhivirana). Dokler je pesem neobjavljena, se lahko igrate z njenim prikazom, popravljate napake ipd. Ko ste z njo zadovoljni, jo objavite. Če se po določenem času odločite, da pesem ni več primerna za na vašo stran, jo arhivirate zase (še vedno pa jo lahko spet objavite). Ko pesem zbrišete, gre najprej v koš (če bi slučajno naredili napako). Koš lahko nato z eno potezo izpraznite ali iz koša vzamete posamezno pesem.

Pomoč in BZV
Sproti bomo intenzivno dopolnjevali tudi pomoč in seveda bržkone zanimiva vprašanja (BZV), saj so vpogledi le vpogledi. Sčasoma obljubljamo tudi videopomoč.
 

Lea199

Poslano:
08. 03. 2011 ob 21:18

Prebranega sem zelo vesela.
Prav v vsak predalček bom kaj "spravila". Za nekaj pesmi vedno vem, da jih želim objavit, predvsem veliko haikujev.
Po drugi strani si vedno želim, povratnih informacij, zato mi bo všeč, da bom lahko dodelala že objavljeno.
Zelo prav mi bo prišlo, da bom nekatere pesmi pisala na forumu, kot pripravljene za objavo. Sama sem nekoliko pozabljiva, morda še bolj neredna. Zato velikokrat iščem, kje je pesem, ki sem jo dodelovala. Saj imam veliko mapic (celo različne barve so), a kaj mi pomaga, če pesmi ne pospravim.
Koliko bom uporabljala arhiv, ne vem.
Vem, pa da "krvavo" rabim koš, ko imam slab dan objavljam stvari, zaradi katerih me je pozneje sram. V zadnjem času jih ne brišem, držim pa pesti, da bi jih čim manj brali.

Hvala za vse predalčke!
Lp, Lea

Zastavica

Komentiranje je zaprto!