Forum

Pot do boga - Kerstin

POT DO BOGA avtor Aleksandra Kocmut - Kerstin

Naš član Dusann je na FB objavil tale link:
http://www.youtube.com/watch?v=dHyR4ZzA2R0

Že dolgo sem mnenja, da je - vsaj zame - edini tisti zaresni (kolikor pač kdo verjame) stik z bogom, pa ne mislim kakega konkretnega, ampak z vesoljno energijo, z (naj)višjo silo, z lastno največjo možno čistostjo in veličino ... možen skozi glasbo. Na Dusannovem linku je ena od takih skladb. Takih, ob katerih še verjamem, da je človek sam po sebi tudi dobro bitje. Z drobcem božanskega.

Ob taki in podobni glasbi se mi zazdi, kako revna sem s svojim peharjem škrabljajočih besed, ki so proti melodiji tako tanke, tako suhe, tako ploske, tako enodimenzionalne ... Ja, saj lahko rečem: v tej skladbi je bog. Ampak - ko jo poslušaš, je to povsem druga zgodba, ki je ne pričarajo zlepa kakšne besede ...

Vse skupaj me vodi v (morda banalno) misel, da je glasba stik z božanskim, poezija pa stik s človeškim. In v popolnosti, ki pa je redka, se - združita.

Ok, dovolj nakladanja ... Prisluhnite!
Lp vsem,
Kerstin
 

Svit

Poslano:
27. 02. 2011 ob 09:40

Kolikor ljudi, toliko = imen za takoimenovanega Boga.
Zunanje vesolje - nedosegljivo, notranje, pa je na dosegu rok.
Z besedo ali z zvokom lahko vzpostavljam svetlobni most.

Zastavica

Lea199

Poslano:
27. 02. 2011 ob 11:04

Pozdravljena Kerstin:)

Lepa pesem, ki se dotakne, napisana pod vplivom glasbe, ki je naravnost čudovita.
Moje mneje je, da Boga lahko najdemo povsod, ko smo se sposobni dovolj odpret. Sama sem mu najbližje v naravi. So trenutki, ko ga začutim, se zavem, da sem bel njegovega stvarstva.

Lepo bodi:)
Lp, Lea

Zastavica

Komentiranje je zaprto!