Forum

Čarovnica sivkinih polj, Sheeba

V tvoji Čarovnica sivkinih polj avtor sheeba je ujet eden tistih trenutkov, med življenjem in smrtjo. Tvoje pesmi o tem so res nekaj posebnega.
Imam le nekaj vprašanj oz. bralskih pomislekov:
zmotilo me je:

(čutila sem in rekla zvezdam, naj vsaj za minuto privežejo čas)čarovnica sivkinih polj je zapela

Ta del nekako štrli iz vse pesmi, ki stvarno opazi prisotnosti in celo načine prisotnosti živih, ki obkrožajo umirajočo, tu pa se ta slika zamegli, vnaša nek zunanji element - morda bi lahko enostavno rešila (zvezde so za minuto privezale čas) - še vedno pa ne vem, kako bi "opravičila" to čarovnico - in tudi naslov se mi ne zdi ravno pravšnji glede na pesem. Saj se čuti, da si nekako hotela poudariti čudež tega slovesa, ki se je zaradi teh "čarobnih" okoliščin zgodil kasneje, kot bi se sicer. Morda pa ne - najbrž se je vse steklo, kot se mora v kolesju vesolja. Mislim pa, da je pesem bolj slovo, pregib med biti tu in onstran, kot pa opis tega "podaljška" časa.

Razmisli o tem - pesem sem bila že podčrtala (zdaj je spet "odprta"), bolje, da jo najprej ti domisliš in popraviš, če bi se ti zdela pripomba umestna.

Lep pesniški pozdrav,
Ana
 

sheeba

Poslano:
24. 02. 2011 ob 18:44

Ana Porenta

Ana, pozdravljena ... pesem je resnično slovo Ivani, ki ima (je imela) rada vonj po sivki ... zato naslov Čarovnica sivkinih polj ... ampak tista dobra čarovnica ;))), ki jo ponese/začara med drobne cvetove ... v večnost

v oklepaju sem nekako hotela prikazati nemi pogovor med njo in mano, ko sem bila z njo še zadnje minute in besed ni bilo moč izgovoriti ...

mogoče je naslov nekoliko bolj razumljiv, če se prebere še ostale pesmi o Ivani ... eno za drugo ... vsaj mislim ... pravzaprav, ko sem pisala nisem niti veliko razmišljala (če veš, kaj mislim)

- I kot Ivana iz skrinje iskanja
- Tulipanov planet
- Nagib k Veneri
- Čarovnica sivkinih polj


všeč mi je, kako si popravila ... in sem popravila tako :)

Ana, hvala, in lepo se imej

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
24. 02. 2011 ob 20:45

Sheeba, hvala za razlago o čarovnici sivkinih polj. Res, če se pesem bere v ciklu, je z razumevanjem (in vživljanjem) drugače. Mislim, da tvoj popravek deluje tudi za tiste, ki ostalih pesmi še ne poznajo in da tudi ciklu ne odvzame ničesar.

Lepo bodi, ni za kaj ;-)
Ana

Zastavica

Marko Skok - Mezopotamsky

Poslano:
28. 02. 2011 ob 17:14

Sheeba,
cikel o Ivani se me je dotaknil, saj sem sam nekoč doživljal podobno, vendar mi tega še ni uspelo ubesediti.
Hvala ti za Čarovnico sivkinih polj.

lp, mezopotamsky

Zastavica

sheeba

Poslano:
02. 03. 2011 ob 18:53

mezopotamsky

hvala tebi, ker si jo prebral, ker si razumel, ker se te je dotaknila ...

lepo bodi in vse dobro

sheeba

Zastavica

Komentiranje je zaprto!