Forum

Darovalec organov Bacek Jon

Darovalec organov avtor Bacek Jon

Pozdrav.

Super je ta ironija, ki jo pričaraš.

Sprašujem, ali pesem potrebuje zadnja dva verza?
Če bi ju izpustil, bi pesem pustila močnejši, trši občutek.

Predlog za glodati.

lp S.
 

Bacek Jon

Poslano:
16. 02. 2011 ob 11:55

Živ!

Hm... malo manj resna mogoče res izpade s takšnim koncem. Brez bi bila bolj ostra. Mogoče sem se bal, da bi se potem ona - seveda je tukaj ena Ona :)) - kar malo ustrašila pa sem konec zrahljal... vezal sem ga sicer na začetek (pol noge - ledvica), zato tudi takšen naslov.

Si berem z ali brez zadnjih dveh vrstic, pa se kar ne morem odločit... Bom vprašal njo - konec koncev je zdaj itak njena in ne vem, če še imam pravo na glasanje... :)))

Vsekakor hvala - in za predlog in za pohalo.

Lp, bj

Zastavica

ajda

Poslano:
16. 02. 2011 ob 12:21

Zanimivo, ko nekdo, seveda ne nekdo kar tako, dobra pesnica in seveda tudi konstruktivna komentatorka da namig, kaj bi bilo bolje za pesem, oz. jo preglodati in v tem primeru obglodati, da bi bila boljša, oz. močnejša, kot se je izrazila Serigala. Se strinjam, da bi pesmi ne bilo nič odvzeto, če bi obglodal zadnja verza in pustil odprto, v bistvu vprašanje, čemu bi se še odpovedal in morda je to ravno tisti čar, ki ga je potrebno pustiti, oz. odvzeti zadnja dva verza. Seveda je pa odločitev tvoja:). Je pa res, da nista tako zelo moteča zadnja dva verza, da bi ukradla ton pesmi. Sem se pa ob branju te pesmi spomnila na film, kjer je glavni akter rezal ude svoji dragi, da bi jo imel samo zase. Ne vem sicer ali so to bile njegove blodnje ali je na koncu ostal le njen trup brez nog in rok. Uh ...

lp, ajda

Zastavica

Poslano:
16. 02. 2011 ob 13:51

Pozdrav. :)

Hm. Seveda, darovalec organov.
Ampak če še malo razmišljam... zakaj bi bila ledvica več vredna kot dva kosa noge oz. jaz si ta dva kosa noge predstavljam pod srce, ker se hoče, išče ljubezen.
Torej v kakšnem primeru bi bile ledvice višje vrednosti kot srce?
Hm. Glede krvi je srce "višje"... če gremo preko delovanja, pri metaforiki se mi zdi, da je pa sploh toliko bolj v ospredju srce.
Konec ne deluje v tej smeri, ker s ponujeno ledvico ničesar novega, močnejšega ne privabiš iz pesmi. Je samo tam zaradi darovalca.
Jo rabi/š?

Prejšnje metafore so zelo močne! :)
In bi bilo škoda, da se pusti mlahav konec. :)

Razmišljam na glas. :)

Le vprašaj Jo! ;) hehe

vse dobro,
S.

Zastavica

ajda

Poslano:
16. 02. 2011 ob 14:04

Malo sem bila površna pri komentarju:)). Prehitra pri mislih in površna pri pisanju:)))))) Ja, hotela sem še napisati, da v smislu zanimivo, da se na podlagi komentarja potem bolj poglobiš v pesem in se strinjaš z napisanim komentarjem, ker ti da drugačen pogled na pesem, seveda v smislu izboljšave. Upam, da ne štrikam in da sem jasna. Hja, včasih ne gre tako kot bi človek hotel in zaplete nitke, da je joj:))), pa bolj razpleta, manj odvitih zank je:))))))))).

lp, ajda

Zastavica

Bacek Jon

Poslano:
16. 02. 2011 ob 16:47

Ledvica je bila 'interna fora', dejansko nisem razmišljal o hierarhiji... Srce... že ima:) Srce bi bilo močnejše, bolj usodno... Mogoče malo patetično?

Ampak ja - imata prav. Brez je bolj 'sfokusirano', ostro... evo, popravljam.

Hvala obema,

bj

Zastavica

Poslano:
16. 02. 2011 ob 20:42

No saj... pod srce si jaz predstavljam pesem, se pravi noge. :)

Fajna je! :)

lp S.

Zastavica

Bacek Jon

Poslano:
17. 02. 2011 ob 06:21

ja, vem ja! Zato ji pa včasih napišem kakšno pesem...

;)

bj

Zastavica

Poslano:
17. 02. 2011 ob 21:37

:))

Super.
Še! ;)

lp S.

Zastavica

Bacek Jon

Poslano:
17. 02. 2011 ob 23:45

Bom. Obljubim. Je vredna. Vsake pesmi.

... res pa je, da ni vsaka pesem vredna nje...


:)))


bj

Zastavica

Komentiranje je zaprto!