Forum

Slobodni softver - breza

Slobodni softver* na Pesem.si (rm, iz šalionice) avtor breza

haha, breza :D

V mojem primeru, poleg naštetega, je nick rekurzivna kratica za

GNU = GNU ni umetnik.

Sem pa svoboden, tudi glede "free as in beer" :)

lp, gnu
 

breza

Poslano:
13. 02. 2011 ob 15:37

Juuupiii, dobiš pivo ob prvem srečanju :-))! Priznam, da sem se bala tvojega odziva, slučajno sem naletela na vir tega rm, in sem ga takoj na nek način povezala z našo debato na forumu :-), do česa zagotovo ne bi prišlo, če ne bi imel isti nick. Veseli me, da si to sprejel, kot šalo, kar v resnici tudi je.

Imej lep preostanek dneva.
Lp, breza

Zastavica

Štefan

Poslano:
13. 02. 2011 ob 19:49

Breza, v tem zapisu ne vidim nič pesniškega (sled kakih občutij, literarnih prijemov, figur), samo neka dejstva. Brez zamere in lep pozdrav, Štefan.

Zastavica

breza

Poslano:
13. 02. 2011 ob 20:15

Hehehe, Štefan, verjamem, tudi jaz v tem besedilu ne najdem ničesar poetičnega, ker niti ni pesem, temveč rm, dobesedni prepis spodaj navedenega vira, ki sem ga s nekoliko drugačno zgradbo in naslovom preusmerila v drugo stran, kot asociacijski utrinek, ki se mi je sam od sebe ponudil ob eni odprti debati na forumu. Seveda, z dobrim namenom, da se tudi malo pošalimo, nasmejemo, kar je naš član Gnu tudi razumel. Saj tudi v oklepaju piše (rm, iz šalionice ) - šala+radionica/delavnica/=šalionica

Lep pozdrav,
breza

Zastavica

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
14. 02. 2011 ob 09:42

Štefan, podajam link na forumsko temo, ki osvetli pogled na Ready Made (RM) umetnost. Morda se s tem pojmom še nisi srečal in načina kot oblike pesništva (še) ne sprejemaš. V linkani forumski temi je ključ do razumevanja in pojasnitev od kod RM sploh izhaja in kaj to je.
http://www.pesem.si/forum.php?action=vthread&forum=2&topic=2783
LP, lidija

Zastavica

Štefan

Poslano:
14. 02. 2011 ob 14:47

A tako, hvala za pojasnilo. Do smrti se učimo.
Vseeno pa bi mene težko prepričali, da bi mi postala všeč tudi taka "umetnost".

lep pozdrav

Štefan

Zastavica

Aleksandra Kocmut - Kerstin

Poslano:
14. 02. 2011 ob 15:32

Tudi meni je bil RM sprva nekaj čudnega, niti ne "prava umetnost" ... Ni ga preprosto razumeti, kaj šele ustvariti (pa čeprav se zdi ful lahko - prepišeš nekaj, pa je :)).

Ko sem v reviji National Geographic naletela na zapis, ki mi je že sam po sebi deloval poetično, sem ga sklenila uporabiti za RM. Toda RM je vedno (veliko) več kot samo prepis že uporabljenega teksta. Tisto nekaj več pa mu mora dodati umetnik sam - in ravno v tem se vidi doda(t)na vrednost prej neumetnostnega besedila. Poglej, kako sem se mučila in ob Zalkini pomoči prišla do naslova, ki je "biološki" zapis o jeguljah razprl mnogo širše, tudi metaforično:
http://www.pesem.si/forum.php?action=vthread&forum=3&topic=5938

RM je v bistvu en tak "razpirator" (ne respirator :)) v svet. Neko ozko nišo (npr. navodilo za jemanje zdravil ali mali oglas ali ...) razpira v druge, drugačne pomene. Moramo pa biti tudi sami razprtega uma, da ga začutimo - in vedno nam tudi morda ne uspe. Ampak kot praviš, Štefan - učimo se vse življenje. Tudi "raztezati um". :)

Lp,
Kerstin

Zastavica

Lea199

Poslano:
14. 02. 2011 ob 21:26

Tudi sama sem ob RM imela mešane občutke, čeprav so mi bili všeč.
Potem sem prebrala, ta tvoj RM Kerstin in začutila sem umetnost v podaji navadnega oglsa, ki sem ga tudi sama prebrala v Naši ženi, le nekaj ur prej.
ZUNAJTELESNA OPLODITEV NA RETRONAČIN (rm) avtor Aleksandra Kocmut - Kerstin

Naj napišem, da bi jih zelo rada znala napisti, žal trenutno tega "še" ne znam.

Lp, Lea

Zastavica

Žiga Stopinšek - Sigi

skrbnik

Poslano:
15. 02. 2011 ob 11:06

No breza, mene je Slobodni softver ful nasmejal, od ideje do koncepta. :) Sam osebno sem pa ravno ljubitelj rm umetnosti, čeprav nisem še nobenega napisal.

Lep pozdrav,
sigi

Zastavica

breza

Poslano:
16. 02. 2011 ob 12:11

Veseli me, Sigi, saj itak sta za šalo zmeraj potrebna najmanj dva ;-)), pripovedovalec in poslušalec.
Lp, breza

Zastavica

Y

Y

Poslano:
16. 02. 2011 ob 15:48

Breza, da ne bo pomote,

jaz sem se tudi ful nasmejal, večkrat, vsakič z drugim razlogom.
Pa še malo sem zardeval :)

lp, gnu

Zastavica

breza

Poslano:
17. 02. 2011 ob 03:27

Gnu, čeprav ne vidim nobenega razloga, zakaj bi zardeval ob tem RM, sem ga umaknila, ker nikakor ne bi želela, da bi kdorkoli bil v zadregi zaradi mene. Tvoj pseudonim je edina povezava s tistim RM. Že sam naslov RM, Svobodni softver* na Pesem.si, z dodatnim spodnjim pojasnilom o tem, kaj je svobodni softver in kako ga je treba razumeti usmerja pozornega bralca na pravo sporočilnost tega RM. Poudarek je bil na pesniški svobodi, ne pa na članu portala, ki slučajno ima isti pseudonim, kot kratica računalniškega programa, ki se omenja v tekstu. Ker je Pesem.si itak internetni portal, izbrani tekst o računalniškem programu se mi je zdel pravšnji za ta RM. In če k temu še dodam, da se je na forumu odvijala konstruktivna debata prav o (ne)razumevanju pesniškega jezika, lahko rečem, da se mi je ta tekst sam od sebe ponudil ob pravem času za poskus RM. Tudi sama bi bila bolj srečna, če bi se v tekstu omenjala neka druga kratica, recimo GRS, namesto GNU programa, prav zaradi tvojega pseudonima, toda žal, pri RM ne moremo poljubno spreminjati besede. No, kakorkoli ne bo več zmede :-).

Lp, breza

Zastavica

Y

Y

Poslano:
17. 02. 2011 ob 12:08

Breza!

Tvoj RM mi je ful všeč in ni nobene potrebe za brisanjem. Daj ga nazaj!
Zardevanje je bilo zaradi nekoliko povečane pozornosti, ki jo je breza namenila gnu-ju, in je samo reakcija preobčutljive kože.

Breza!!!!

Ah, ti pesniki :)

lp, gnu

Zastavica

breza

Poslano:
17. 02. 2011 ob 19:40

Res, gnu, ah, ti pesniki cccccc ... kdo bi jih sploh lahko razumel?!
Če pa zardevanje ene preproste besede zvabi tako različne asociacije, kaj sploh lahko pričakujemo od njih, ko je treba sestaviti/razstaviti celo sliko iz besed??? Dobro je, da nisem pesnik, lažje je biti le ljubitelj :-))! Tisto, kar me res osrečuje, je to, da ni in ne sme biti nobene zamere, ker mi ljudje pomenijo veliko več, kot sama poezija. RM ne bom vrnila, ker so ga že prebrali tisti, ki jih ta zvrst zanima, vendar, brez skrbi, spravila sem ga na varno in obljubim, ne bom ga zgubila :-)).

Lepo bodi,
breza

Zastavica

Komentiranje je zaprto!