Forum

Vpogled v novi Pesem.si 2: Všeč mi je

V drugem vpogledu se bomo osredotočili predvsem na vaš novi profil oz. lastno spletno stran, pa tudi nov sistem komentarjev in foruma.

Pretekli vpogledi:
1. Poezija po delih

Uporabniške zbirke
Po novem bo lahko vsak zelo enostavno sestavljal lastne zbirke v svojem profilu. Ne bo omejitev, kaj boste vanje vključili, lahko bodo to pesmi, haikuji, aforizmi, pač vse odvisno od vaše želje. Seveda uporaba zbirk ne bo obvezna. Objave boste lahko v zbirke dodajali ali odvzemali po želji in kadarkoli. S tem boste lahko vsi, še posebej tisti, ki imate 100, 200 ali še več pesmi, sami uredili svoj seznam, da bo obiskovalcem in vam čim bolj pregleden in zanimiv.

Soavtorstvo
Večja novost na portalu bo možnost objave pesmi v soavtorstvu. Potrebo po tej možnosti smo odkrili, ker so se začele pojavljati skupne pesmi dveh ali večih avtorjev, pa tudi zaradi izdelkov v naših delavnicah, kjer včasih sodeluje 5 ali še več avtorjev, na koncu pa objavi le eden. Pesem bo še vedno objavil en avtor, ki bo pa lahko v dodatnem polju dodal poljubno število uporabnikov. Ti bodo prejeli obvestilo, in ko bodo soavtorstvo potrdili, se bo njihovo ime prikazalo pod pesmijo. Prav tako pa bodo vse skupinske pesmi vidne v profilu vsakega posameznega soavtorja.

Zaklep komentarjev
Ko boste pisali novo pesem, boste imeli možnost, da svojo objavo zaklenete in onemogočite komentiranje tako članov kot uredništva. Pesem bo kljub temu ostala v ocenjevanju.

"Všečkanje"
Verjetno največja novost, ki jo v tem vpogledu omenjamo, je tako imenovano "všečkanje." Komentarje in forumske teme, ki so vam všeč, boste lahko nagradili s kljukico.

Zastavice
Ker se naša skupnost z veliko hitrostjo veča, pričakujemo tudi vedno več objav, ki jih uredništvo ne bo moglo takoj pregledati. Tukaj boste lahko pomagali vsi člani. Če bo po vašem mnenju kakšen komentar ali objava sporna, žaljiva ali neprimerna, boste lahko nanjo opozorili s klikom na opozorilno zastavico. Prav tako boste lahko z zastavico opozorili na domnevni plagiat. Uredništvo bo za vsako zastavico prejelo obvestilo in urednik si bo lahko hitro ogledal zadevo in
primerno reagiral. Sprožena zastavica bodo vidna samo uredništvu in tistemu, ki jo je sprožil.
 
 < 1 2

jabolko

Poslano:
23. 02. 2011 ob 10:34

Pozdravljeni,
kaj pravite npr. na "potreben pogoj" za oddajo ocene, ki bi bila pisna utemeljitev v nekaj povedih? S tem bi vsak stal za svojo oceno, pa še vedel bi, čemu je pokasiral enico ali petico. To bi bilo po mojem silno zanimivo branje, ki bi nemara povedalo mnogo več, tako o tvoji pesmi kot o ocenjevalcu. In na ta način bi tudi točno vedel, kdo te je ocenil, kar sploh ni slabo. V primeru, da ti ocena ne bi bila všeč, bi "maščevanje" bilo praktično nemogoče, ker če bi odlični pesmi namenil le 10 ali 20 točk, me prav zanima, kako bi z besedami to argumentiral. No, morda tudi bi, a bi ti po moje kredibilnost med člani hitro padla.

Dobra stran - stvar bi bila transparentna in dileme razblinjene ...

Slaba stran - prostor na strežniku verjetno ni omejitev, pač pa mislim, da bi ljudje manj ocenjevali, ker se jim bodisi ne bi ljubilo bodisi ne bi imeli časa komantirati ...

:)

Lp,
jabolko

Zastavica

Žiga Stopinšek - Sigi

skrbnik

Poslano:
23. 02. 2011 ob 12:11

Jabolko, tudi o tem smo že debatirali ja in smo prišli do istega zaključka kot ti. Na nekem drugem portalu so to tudi uvedli in je bilo tako zmanjšano število ocen, da so potem sistem spremenili.

Lp,
sigi

Zastavica

jabolko

Poslano:
23. 02. 2011 ob 12:31

sigi, morda pa le zato, ker ti portali nimajo zadosti članov (vsaj tako se je pisalo na pesem.si)? Pa ne misliš, da je bolje npr. imeti samo 3 utemeljene ocene kot 10 neutemeljenih?
Sploh pa imam občutek, da nas je precej resnih članov tukaj in da bi se vsak potrudil, ki bi želel oddati oceno. Poskusiti ni greh. Če ne probaš, ne moreš vedeti.

Lp,
jabolko

Zastavica

Žiga Stopinšek - Sigi

skrbnik

Poslano:
23. 02. 2011 ob 12:53

ta trenutek je verjetno pesem.si največji, ampak ni bil vedno.

verjetno ne bi bile niti tri ocene. na portalu je lahko dnevno tudi 30 pesmi, kako bi pa urednice, ki že tako ali tako pregledajo vse pesmi, še potem vsako komentirale, tudi takšno, ki ti ne sede?
sam osebno pesmi ki je ne začutim preprosto ne morem komentirati, vem pa da ni dobra in lahko dam takšno oceno

že s tem, ko bodo komentarji vezani na pesem, se bo število komentarjev povečalo, tako da po moje bo to, kar ti želiš, že samo od sebe začelo "delovati", brez da mehansko to zahtevamo.

upoštevali pa smo gnujev predlog, da bo lahko član označil svojo pesem kot v izdelavi in na ta način še posebej na njo opozoril. tako se bo to, kar želiš, uresničilo na posreden način. ne bo omejitve, koli pesmi boš imel v izdelavi, bo pa omejitev, da ne bo pesem "celo življeneje" nosila takšen status, ampak se bo (če ne bo več avtorjevih komentarjev ali poprakov) sama "objavila".

sicer pa je leta nazaj na pesem.siju bilo ocenjevanje celo javno! kakšen je bil učinek? člani so si začeli deliti same 5ke, da se kdo komu ni zameril.


hvala za sodelovanje, jabolko!
lp

Zastavica

ajda

Poslano:
23. 02. 2011 ob 20:19

Pozdrav, pri pesmih ni več možnosti dati pesem v svoj izbor. Ali je to le trenutno, a gre za spremembe?

Lp, ajda

Zastavica

ajda

Poslano:
23. 02. 2011 ob 20:20

Aha, je že:) očitno je bilo pri meni nekaj narobe:).

lp, ajda

Zastavica

Žiga Stopinšek - Sigi

skrbnik

Poslano:
23. 02. 2011 ob 21:53

Spremembe, čeprav se o njih že prej govori, bodo prišle na enkrat in bodo tako očitne, da boste takoj opazili. Pesem.si bo tisti dan tudi nedosegljiv.

Da ne bo nervoze, kdaj bo kaj novega, bomo tudi točen datum sporočili.

Lp
sigi

Zastavica

 < 1 2

Komentiranje je zaprto!