Forum

razum, aco

Čisti razum... avtor aco ferenc

No, ne vem, če prav razumem , verjetno se nanaša na mesojedce, ki kakajo drugače kot rastlinojedci, mislim, da je kakec kakec:))))))))))). Če sem užalila kakšnega rastlinojedca, se oproščam, a mislim, da vsi kakamo tako ali drugače ali pa ga serjemo:).

lp, ajda
 

aco ferenc

Poslano:
16. 01. 2011 ob 15:43

ajda ... vlečeš me, nepriljubljeno za jezik :) ... dobil sem tak preprost preblisk, ki vse polemike o jesti-nejesti meso, zoža na preprosto dejstvo, da itak vse, kar pojemo, gre iz nas neprepoznavno v ogabni obliki.
... Je to vredno življenja nekega nam podobnega bitja?
Zatorej mi povej, zakaj nasploh imamo takšen ritual s hrano in samo njeno vsebino ... je misel primerljiva primerjava v kaj spremenimo neko življenje.
Sicer že obstoja rek, da vse, česar naravnega se človek dotakne ... se spremeni v drek.
Dajem skrajen posledičen primer, kot je meni tega početja sam vzrok skrajen.
Seveda je tak vzorec vrednotenja življenja prav tako skrajno nepriljubljen ... je pa vreden razmisleka in verjamem, da vsakdo pri tej napisani misli ne ostane ravnodušen ( prav na to ravnodušnost apeliram), kot tudi nihče ne more trditi, da njega usrana vsebina nima human namen, in če ne veste ... je neživalski - brez vonja...

lp
ac

Zastavica

Y

Y

Poslano:
16. 01. 2011 ob 16:04

Entropija : ti se morda braniš mesa, a te bodo črvi vseeno z veseljem pojedli.

Zastavica

Svit

Poslano:
16. 01. 2011 ob 17:27

Človek ni telo, v tem je največja past ljudi, ki se istovetijo z vozili. Noben šofer ne bo rekel, da je avto, ker ga upravlja. Tisto kar Človek zares je kličemo z Dušo, to pa ne razjeda čas, ne molji, ne črvi. Telo je hiša, ki, ko prebivalec zapusti njene dvore razpade v prvine iz katerih je sestavljena.

Zastavica

aco ferenc

Poslano:
16. 01. 2011 ob 17:40

gnu ... veš, črve bi pa jz tud jedel ;)... kar ne prosi z očmi in gre v moj objem-ne.

Svit, lepo povedano. Kako pa nekdo dela s svojo (v svoji) hišo, ali z avtom (za mene ima tudi dušo- PANPSIHIZEM (vse ima dušo) )... je pa primer odnosa posameznika.
Zanimivo, da nekateri imajo radi tudi pod nogami mrtve živali, da ne omenjam oblačila.Bi rekel, da smo od živali bolj živalski po njih uporabi. ;)
lp
ac

Zastavica

Y

Y

Poslano:
16. 01. 2011 ob 18:04

Oba imata svoj point.
Aco, bi jedel hobotnico? Kit orka jo zmaže z veseljem. Tudi moja sestrična.
Zavračamo uboj tistega, za kar smatramo da ima dušo. Vse tja do budistov, ki pred seboj čistijo mravlje.
Kot otrok sem razmišljal : ali imajo orehi možgane?
Človečnost se kaže kot odpor do nepotrebnega uničevanja. Sem vedno za. Recikliram baterije, hrane ne mečem proč.
Ukvarjam se nekaj tudi z umetno inteligenco. Bojim se dneva, ko ne bom več zmogel ugasniti računalnika.

lp, gnu

Zastavica

anavi

Poslano:
16. 01. 2011 ob 19:20

Mislim, da vse prepogosto res s komentiranjem pesmi, tema zaide na stranpoti. Zakaj je tako težko pustiti drug drugemu svobodo. Ko človek sam dozori in v njem zavest, da spozna kaj je humano, kaj se spodobi in zna otipati resnico, takrat bo morda očistil razum.
Do tedaj pa bomo prelili še veliko črnila, oz. zamenjali tipkovnice....
To, kateri kakec lepše diši, pisati na tem forumu pa res s komentiranjem
napisanega nima nikakršne zveze.
P.S. Tudi kakec rastlinojeda ne diši, to vem iz življenja v naravi, ko sem štirinajst dni preživela, brez dobrin iz trgovin, mesa in še brez marsičesa iz civiliziranega življenja....
Od bodeče neže kar hudo zaudarja....
LP Ivana

Zastavica

aco ferenc

Poslano:
16. 01. 2011 ob 20:01

HAHAHAHHA .. anavi , ni bilo rečeno kateri bolj diši, pač pa da zelenjavni ne smrdi in le za vednost, ki je ne-vega ne ve :))... ne jemlji to osebno.

gnu ... nihče ti ne diktira prehrano, me sploh ne zanima kaj ješ, le misel sem izrazil in odgovoril na vprašanje ajdi pod njo.
Vsak tukaj piše kar čuti, in če moja čutila gredo v nasprotno smer, se ni teba obračati in ne trobiti mi ker je pot dvosmerna ... ;)

lp
ac

Zastavica

Y

Y

Poslano:
16. 01. 2011 ob 20:14

Aco, amerikanci pravijo "Here's some food for thought".
Tudi jaz sem podal nekaj 'hrane za razmišljanje', kot si ti s svojim aforizmom.
Da bi šli naprej, moramo v stik, drugače lahko ždimo vsak v svoji jami s svojimi mislimi.
Morda sem res preveč vajen argumentiranja, poezija mora biti odprta (kot je bilo že 1000x povedano), a morda smo kot razumska in čuteča bitja dolžni tako razumu kot čustvom.
Jaz nikogar ne obsojam v povedanem, navajam le ugotovitve, dejstva, razmišljanja, ki jih na tem pesniškem forumu svobodno vsak predoči in konzumira.

Lahko si pač samo komentiramo 'super, lepo' 'to mi vzbuja takeintake občutke' in gremo dalje. Jaz iščem pač debato o stvareh, ki me zanimajo. Če ne želiš, ne bom več.

lp, gnu

Zastavica

ajda

Poslano:
16. 01. 2011 ob 20:29

Aco, vsak ima svoj prav in če bi zdaj poslušali eno ali drugo stran, bi rekli, da imajo oboji prav in sigurno bi se debate vlekle v nedogled in nikoli ne bi prišli do konca, oz. do "zmagovalca".Moj komentar ni bil temu namenjen, verjami. Je bil le preblisk o napisanem in tako sem tudi komentirala. Da bi pa razplamtevala strasti, niti pod razno. Jaz npr. tudi ne jem divjačinskega mesa, žrebička, konjskega, jagnetine, zajčka, odojka, ker se mi te živali preveč smilijo in imam v glavi, da teh pa res ni treba jesti. In ko mi kdo reče, a kure in purani se ti pa ne smilijo, bi težko rekla, to je v bistvu v naši družini pogosto na jedilniku, pa seveda ribe, čeprav moj sine reče samo da ne bodo cele ribe, ker pomislim na tiste oči ... No, da ne bom zdaj šla predaleč, upam, da ni zamere glede kakcev na tak ali drugačen način, pesem oz. misli so bile izziv in komentarji so se nakopičili.

lp, ajda

Zastavica

aco ferenc

Poslano:
16. 01. 2011 ob 21:20

ajda....ajdo imam najraje :):)

lp
ac

Zastavica

Srečko Luštrek

Poslano:
16. 01. 2011 ob 23:37

čim več fižola in kislega zelja!

Zastavica

Komentiranje je zaprto!