Forum

America in Ljubezen - Wolfdog

America avtor Wolfdog

Dobrodošel, Wolfdog,

pohvale za to pesem, tudi Sabat je močna, izrazita, pesem, ki se da brati kot zbir samih prispodob ali mitični realizem. V Americi si odlično ujel preteklost, sedanjost, stereotipe in aktualne probleme.

Ljubezen avtor Wolfdog

Tukaj pa popravi m a t i
v
m a t e r.

(koga ali kaj? mater)

Lp,
Kerstin
 

Oberheim

Poslano:
09. 12. 2010 ob 18:11

America - ne izraža nikakršne problematike, stereotipov, sedanjosti ali preteklosti, ampak le neskončno občudovanje in ljubezen do omenjenega kontinenta. Je iskren vtis Wolfdogovih popotovanj po USA. Pesem je čisto pro-ameriška. Hvala za razumevanje.

Nicholas ni mislil na "mater", ampak na

m
a
t
i
.

Lep pozdrav tudi tebi Aleksandra

Zastavica

Aleksandra Kocmut - Kerstin

Poslano:
09. 12. 2010 ob 18:33

Wolf - torej ne smem v Americi razumeti, kar razumem? :) Želiš le ozko razumevanje, identično tistemu, ki te je vodilo pri pisanju? "Zapiraš" pesem? Hja, vsak ima svoj način, seveda; ko enkrat objaviš pesem, pa je vendarle neizogibno, da bo v bralcih zaživela tudi zelo po svoje, morda zelo drugače, kot je mislil avtor, ko jo je (na)pisal. In to je pesmi v plus. Kar se tiče stereotipov, očitno nisem bila dovolj jasna - učinkovito jih "spremeniš" v prispodobe. In seveda, čuti se, da je proameriška. Skozi verze se lepo razgrne ta dežela. No, dovolj pohvale, vidim, da je ne maraš. :)

V primeru matere pa - lahko bi bilo osebno ime, Mati, in kot tako nesklonljivo (kot Lili). Ali pa je Nicholas mislil na m, na a, na t, na i. Vendar to ni mati (v pomenu mama). Ne bom se pretvarjala, da vem, kdo so m, a, t in i. (in morda še pika.)

Lp,
Kerstin

Zastavica

Komentiranje je zaprto!