Forum

Anketa FDV o spletnih forumih

Iz Centra za informatiko in metodologijo Fakultete za družbene vede sem prejel prošnjo za objavo vabila k izpolnjevanju ankete, ki jo izvajajo in ki naj bi pomagala razumeti in pojasniti, kako lahko spletne skupnosti pomagajo posameznikom in skupinam pri izboljšanju življenjskih pogojev.

Anketo sem sam že izpolnil in se mi zdi zanimiva.

Vse uporabnike pesem.si, ki so si pripravljeni vzeti 15min za izpolnjevanje spletnega obrazca prosim, da anketo izpolnejo.
Anketa je tukaj
http://www.1ka.si/a/3155

Tisti, ki vas zanimajo podrobnosti si lahko celoten dopis, ki sem ga prejel preberete tukaj:
http://ivz.fdvinfo.net/uploadi/editor/1291488527dopis_admini.pdf

Hvala za sodelovanje!
 

Aleksandra Kocmut - Kerstin

Poslano:
09. 12. 2010 ob 19:02

Zanimivo! Pri nekaterih vprašanjih sem se takoj spomnila na nek članek, mislim, da Mazzinijev, o tem, na kakšen način ljudje sodelujejo v forumih in koliko (sploh) preberejo, preden se vključijo v razpravo. Slika je bila porazna. Me zanima, kaj bo pokazala ta obširna raziskava.
Kerstin

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
09. 12. 2010 ob 21:02

Sem jo že rešila. Kar zanimiva se mi zdi, še posebej, ker je izpeljana tako, da imaš v mislih spletišče, na katerem si največ prisoten ;-) - se pravi, da se lahko ob vsem skupaj še malo drugače, usmerjeno zamisliš.

Še manj kot 15 minut.

Ana

Zastavica

Lea199

Poslano:
09. 12. 2010 ob 21:29

Tudi sama sem jo rešila.
Ankete imam rada, lahko pa rečem, da je ta ena izmed boljših, ki sem jih v zadnjem času izpolnjevala.

Lea

Zastavica

Ida  Semenič- adisa

Poslano:
10. 12. 2010 ob 09:13

Rešena in nič zoprna.:)

Zastavica

ajda

Poslano:
10. 12. 2010 ob 10:25

Pozdravljeni, zanima me, ali ste navedli le en forum in potem odgovarjali v tem smislu ali navedli večteh forumov, na katerih sodelujete, če seveda sodelujete. Menim, da slika ni potem realna, če jih navedeš npr. več, ker se potem vprašanja vrtijo okoli tistih, ki si jih navedel in kot rečeno, ni realna slika, ker na vseh, npr. navedenih, pa ne moreš imeti enaka opažanja, oz. enako odgovoriti na zastavljena vprašanja. Ankete sicer še nisem do konca izpolnila, najprej sem seveda napisala nekaj forumov, na katerih sodelujem aktivno ali manj in potem mi je vse te navedlo kot vzorec. Potem sem se seveda ogradila le na en forum oz. internetno stran in tu je sigurno slika drugačna. Ne vem kako ste drugi to rešili:). Morda tako kot je Ana napisala, da imaš v mislih spletišče, na katerem si prisoten in potem lahko odgovarjaš na zastavljena vprašanja. Če pa se odločiš za več, potem pa mislim, da ne bo tak pokazatelj kot si ga v anketi želijo. Morda sem prehitro prenehala oz. prenehala nekje na polovici zaradi teh razmišljanj in nisem stvari speljala do konca. Bom pa počakala še na kakšno mnenje in sugestijo od tistih, ki jo boste izpolnili in mi malce pomagali pri odločitvi, da se bom pač ogradila le na eno spletišče (termin Ane) in lepo do konca speljala odgovore. Res je, da včasih ni dobro komplicirati, a vseeno, mislim, da bi morala biti vprašanja zastavljena tako, da bi izpostavil najbolj aktualne in potem ostale, ki bi seveda tudi capljali v vprašanjih in bi se potem konkretno lahko odgovorilo na tiste, kjer nisi tako zelo prisoten. Upam, da nisem nejasna, npr. navedla sem 3 in potem so bila za vse tri enaka vprašanja, kar sigurno ni realno OK, ne bom več komplicirala, bom pa vesela, če dobim kak namig in izkušnje, ki so anketo že izpolnili ker ti komentarji, ki so do sedaj, so vsi pozitivni, a vseeno je črvek v moji glavi, ki ne preneha vrtati. Hja:)).

lp, ajda

Zastavica

ajda

Poslano:
10. 12. 2010 ob 10:49

Anketo sem speljala do konca in se ogradila le na eno spletišče na domače ognjišče:))))))))) in pustila razmišljanje tam zgoraj, pri miru:))).

lp, ajda

Zastavica

Gregor Grešak

skrbnik

Poslano:
10. 12. 2010 ob 22:29

Ja, Ajda, če pozorno prebereš, te nazačetku vprašajo za forum, na katerem si najbolj aktiven in potem se nadaljnja vprašanja nanašajo na tisti specifičen forum. Vsaj jaz se tako spomnim ...
No, kakorkoli, saj je samo anketa in ni za oceno ;)
lep večer G.

Zastavica

ajda

Poslano:
10. 12. 2010 ob 22:35

Ja, saj saj, sem se ogradila na eno spletišče, čeprav smo kdaj pa kdaj Napoleoni in počnemo več stvari naenkrat oz. vzporedno:)), je tako kot si rekel, le anketa. Ocene bodo pa dobili študentje:).

lp, ajda

Zastavica

Gregor Grešak

skrbnik

Poslano:
13. 12. 2010 ob 08:39

Ja, jaz jim želim čim boljše! ;)

Zastavica

anavi

Poslano:
13. 12. 2010 ob 11:44

Izpolnjeno BP. Vprašanja sicer malce okrog zasukana, ki lahko zavedejo, če jih ne prebereš zbrano.
Ampak rezultati bodo zanimivi najbrž tudi za lastnike portalov.
Verjetno bodo dostopni-upam.
LP Ivana

Zastavica

Gregor Grešak

skrbnik

Poslano:
15. 12. 2010 ob 19:06

Res je, rezultati bodo zanimivi (upam), vsekakor pa dostopni vsem.

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
16. 12. 2010 ob 08:05

Jaz se še motovilim. Sem začela, pa sem omagala.
Bom.
lep dan vsem, hope

Zastavica

Lea

Lea

Poslano:
27. 12. 2010 ob 17:28

Spoštovani člani foruma pesem.si!

Hvala vam za vaše sodelovanje, komentarje na spletno anketo in hvala za vse pohvale :). Ajda, kot so vam ostali že odgovorili, se je potrebno osredotočiti na en sam forum. Verjetno vas je nekoliko zmedlo, ker sodelujete v različnih forumih. Hvala za vaš komentar, vsekakor ga bomo upoštevali pri morebitni evalvaciji ankete.

Rezultati raziskave bodo objavljeni. Pripravili bomo analitično poročilo z vsebinskimi interpretacijami in ga posredovali tudi administratorju foruma pesem.si v objavo (objavljeno pa bo tudi na spletni strani fdvinfo.net).

Anketa je še vedno aktivna, zato vas še naprej vljudno vabimo k sodelovanju: http://www.1ka.si/a/3155


Z lepimi pozdravi,
Lea Lebar (v imenu raziskovalne skupine CMI)

Zastavica

ajda

Poslano:
27. 12. 2010 ob 22:56

Pozdravljena,

ja, z odgovori sem se usidrala na enem forumu in potem ni bil problem speljati ankete do konca. Morda včasih ni dobro preveč komplicirati, pa gre:)).
Bodo pa seveda zelo zanimivi rezultati raziskave.

lep pozdrav,
ajda

Zastavica

Komentiranje je zaprto!