Forum

Uredniško pregledano

Pravkar sem objavila eno svojih pesmi in opažam, da je bila takoj uredniško pregledana. Pesmi vseh ostalih avtorjev objavljene na današnji dan pa še čakajo na uredniško sito.
Prosim za pojasnilo in hvala.
LP Ivana
 

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
02. 11. 2010 ob 17:45

Pojasnilo je preprosto, da bolj sploh ne more biti. Urednice pregledamo poljubno število pesmi, kadar pač uspemo in v katerem koli zaporedju same hočemo. Kakor se odočimo - tista, ki prej vidi pesem, prej oceni, ali pa se jo odloči prepustiti kateri drugi (od štirih, kolikor nas je). Lahko recimo ocenim tudi samo eno "odprto" pesem naenkrat, ali pa recimo vsako tretjo. Tudi delimo si jih ne po interesih ali rajonih. Čista slučajnost, Anavi. Pač ni pravil, edino pravilo je to, da je prav vsaka pesem pregledana od najmanj ene urednice. Ponavadi še isti dan.
Naše delo je pa popolnoma prostovoljno in neplačano in vzele smo si pravico same se odločiti, kdaj pregledujemo in koliko naenkrat.
LP Lidija

Zastavica

anavi

Poslano:
02. 11. 2010 ob 18:00

Po navadi gre kar lepo po zaporedju objav. Danes sem prvič opazila, da je bila od cele strani novoobjalvljenih pesmi, pregledana edino moja.
Odgovor ni najbolj prepričljiv je pa zadovoljiv.
A vseeno hvala lepa za čas.
LP Ivana

Zastavica

Zalka Grabnar

Poslano:
02. 11. 2010 ob 19:46

Pozdravljena Anavi,

ne morem reči, da gre ponavadi po zaporedju. Mogoče ste vi tako opazili, ker nimate takega pregleda kot me. Lahko vam zagotavljam, da gre zelo velikokrat po naključnih klikih.

Zase lahko povem, da dostikrat izbiram pesmi, ki jih uredniško pregledam po dolžini :-), včasih po avtorjih, včasih po temah. Prav zelo nerada jih ocenjujem po vrsti, saj ne gre za krompir, ki ga moramo po vrsti olupiti. Bolje, da se križem kražem pesmi dobro pregleda kot pa po vrsti, samo da bodo pregledane.

Pa lep pozdrav!
Zalka

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
02. 11. 2010 ob 22:44

Pozdravljena, Anavi, odgovor je resničen, to lahko potrdim, pa naj bo prepričljiv ali ne. Sama sem sicer bolj te sorte, da pesmi pregledujem po vrsti (pa se potem vračam, kadar potrebujem večkratno branje). Včasih se tudi zgodi, da ravno pričnem s pregledovanjem, pa me kaj zmoti (in potem šele čez čas nadaljujem z delom, vmes pa ni kljukic ;-)

Glede tega (in še česa) se pač urednice med seboj razlikujemo - in prav to je najpomembnejše pri urejanju tako raznolikega portala, kot je Pesem.si. Če bi bila tu le ena, bi bil razpon izbrank in izbrancev gotovo manj raznolik. In tudi delo na samem forumu ne bi bilo tako plodno.

Lep pesniški pozdrav,
Ana

Zastavica

Komentiranje je zaprto!