Forum

ToPoPeRe (17) Nekje vmes

Nekje vmes avtor Zalka

Prazen prostor med, v pesmi Nekje vmes, ki ga naredi življenje in ki se občasno zasede s tabo in mano, je neskončno polje hrepenenja. Ki, tudi če se nam zdi, da se tu in tam izpolni, ostaja prazno in v resnici vzpodbuja samo – nastanek te pesmi. To je ves njegov smisel, kajti če bi bilo drugače, bi vanj trajno vstopila ti in jaz, izničila in ugasila hrepenenje ter – postopoma ustvarjala nove vmesne prostore brez tebe in mene, zgolj za – hrepenenja.
Da je temu res tako, priča konec te pesmi, ki je nepovedana pesem...!!!

Realnost občasnih prihodov v virtualni svet (hrepenenja), je bičana z vsakdanjimi banalnostmi, kot je seveda tudi, ali predvsem oblačenje za zunanji svet. Ker ko gremo sem, nazaj, k realnemu sebi, v pravi, kruti svet, ne moremo biti goli in ranljivi! Treba se je skriti v vsakdanjo nevidnost, sivost, ki jo lahko še tako zaljšamo z modnimi dodatki – njena naloga je, da nas skrije pred vsemi, ki so pozabili na hrepenenja.

Po poti proti pesmi pa vodi beseda, ki ni ne blaga in ne ostra in ki si je najbrž ne poveva na glas, kot sta si jo lahko v Raju povedala Eva in Adam, oba še gola, še pred časom, ko sta si morala s figovimi listi prikriti intimnost, ki ni nič drugega, kot prazen prostor hrepenenja med tabo in mano.
Nekje vmes je mojstrovina.
 

DUSANN

Poslano:
09. 09. 2010 ob 09:14

Zelo dobra refleksija in kritika Perorez in strinjam se, da je pesem mojstrovina, kar začutim, da je pesnica "tu nekje vmes" z vsemi svojimi hrepenenji, strahovi in radostmi, kakor jih imamo najbrž tudi vsi ostali, zato zaživi, ker se zlijemo z njo. Dober izbor za pesem pomladi.

Lp. DUSANN

Zastavica

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
09. 09. 2010 ob 16:49

Perorez, samo JA! lahko rečem.
Taka, večna pesem.

LP, Lidija

Zastavica

Zalka Grabnar

Poslano:
09. 09. 2010 ob 17:12

Perorez,
najlepša hvala za tako temeljito obravnavo. Tvoj vpogled v pesmi zelo cenim in zelo sem se razveselila, da si vzel tudi mojo pesem pod drobnogled.

Še enkrat iskrena hvala!

Hvala tudi vama, Dušann in Lidija!

Lp,
Zalka

Zastavica

Komentiranje je zaprto!