Forum

aforizem z babo - ksenija trs

Tale Aforizem avtor Ksenija Trs bi bil odličen, če bi se nehal z besedo domov - kajti tako okrnjen bi dal pahljačasto mislit marsikaj. gotovo pa veliko več od tega kar mu dovoljuje nadaljna razlaga s skokom na babo.

Npr: za nekatere moške je predigra že prihod domov.
 

Ksenija Trs

Poslano:
22. 08. 2010 ob 14:55

Hojla Tomaž!
Ta aforizem ima svoje ozadje! V bližnji preteklosti sem imela priliko spoznati tipa, ki imenuje vse ženske, izključno s svojo, babe. Pravi, da babe nimamo kaj godrnjati in se pritoževati, in da smo lahko srečne,če sploh moški pridejo domov in nas "obrajtajo"v postelji. Pa še en njegov stavek:" Babe ste lahko ste sploh srečne, da si vzamemo 5 minut časa za vas!"
Glede na svoje delovno mesto poznam veliko ljudi in njihovih zgodb, zato vem, da to ni osamljen primer in da je v naši bližnji ali dalnji okolici kar nekaj takšnih "moških" z babami! Lep dan!

Zastavica

DUSANN

Poslano:
22. 08. 2010 ob 15:09

Živjo Ksenija! Mislim, da ima Tomaž prav ( sicer je tvoja stvar kako ga napišeš). Se mi pa zdi njegovo priporočilo pozitivno.

Lep pozdrav, DUSANN

Zastavica

Ksenija Trs

Poslano:
22. 08. 2010 ob 15:29

Hojla Dušann! Se strinjam z obema!
Vendar sem v tem primeru namerno moški (ta spoštuje ženske ter je ravno zato pravi moški) označila z "moški". Zanj žene in ženske niso nič. Tomažev predlog res da mislit marsikaj, lahko se razvije vsaj malo pozitivnosti, ampak v tej smeri lahko najdeš tudi moške, ki vseeno ne izkoriščajo svojih žensk, jih spoštujejo, pač pridejo domov, pa...in nakoncu je vse ok.
S to mislijo pa sem označila tiste" ta druge"!
Mogoče bi pa to misel morala drugače poimenovati in ne aforizem!

Zastavica

Tomaž Mahkovic

Poslano:
22. 08. 2010 ob 16:44

no, ksenija, tip, ki take klanfa res ni moški, je pa iz kluba idiotov, a to pač nima veze z aforizmom, čeprav ti je bil zanj vspodbuda :) - še vedno trdim, da je napisano, okrnjeno boljši aforizem. Lahko pa tudi pustiš tako kot je, saj je tvoje. ali pa poskušaš narediti iz tega dvoje ???

LP

PS.: pa čim manj takih tipov spuščaj v lajf :)

Zastavica

Aleksandra Kocmut - Kerstin

Poslano:
22. 08. 2010 ob 17:38

Ksenija, tu moram vsekakor podpreti Tomaža.

Aforizem mora že sam po sebi učinkovati ne glede na ozadja, razlage itd. Če potrebuje razlago oz. ima ozadje, da bi zbodel posameznika (ali nekaj posameznikov), potem je to "osebni aforizem", ki širše ne more imeti pravega učinka - kar se zgodi v tvojem primeru. Dodatek z babo ga oslabi. Zakaj?
- bistvo, ki useka, je že povedano
- moški, za katerega je predigra že to, da pride domov, je - jasno! - moški, ki tretira ženske tako, kot opisuješ v svoji razlagi - in to je bralcu razvidno brez dodatka z babo
- pomensko ni prave povezanosti: za nekatere moške je predigra že to - sledi odvisnik - nato pa: pa hop na babo; torej je zanje predigra tudi tale HOP? - tole tudi pomensko - vezljivostno ne "štima"
- vemo, da predigri sledi igra (seks), v tvojem primeru "hop", zato je tudi s tega stališča ta dodatek odveč - podcenjuje bralca

Človeku, ki je spodbudil tale tvoj aforizem, bi to že napisala - da bi ga (še bolj) zbodla. Ostale bralce pa boš bolj prepričala brez dodatka z babo - iz navedenih razlogov.

Če dodatek izpustiš, brez skrbi - ne dopušča, kot praviš, "malo pozitivnosti". Kako neki? Če je za moškega predigra že to, da pride domov - tu ni kakšnih pozitivnih misli, da bi bilo to lahko potem, kot praviš, "na koncu ok". Ne pozabimo, da gre za aforizem, ki je do tukaj tudi duhovit, kar aforizem mora biti. In vloga aforizmov ni globokoumljenje k pozitivnosti, temveč opozarjanje na človeške in še kakšne slabosti, kaprice, neumnosti, dejanja, majhnosti, patetičnosti itd. Tako da je bralcu tudi zato jasno, da gre za bodico.

Morda s "hopom na babo" narediš, kot predlaga Tomaž, nov aforizem? Npr.
Preden je hopnil na babo, si je za predigro sezul nogavice.
:))

Lep pozdrav,
Kerstin

Zastavica

Ksenija Trs

Poslano:
22. 08. 2010 ob 18:11

Hojla Kerstin! Hvala! Dober tale: Preden je hopnil...! hahaha. Škoda, da te včeraj ni bilo! Ksenija
Tomaž, hvala! Bodi brez skrbi, nisem mu jaz odprla vrat! Takole se je širokoustil na pikniku, kamor sem bila povabljena! Imel je srečo, da sem mu samo ta stavek izrekla. Lahko bi bilo huje! Lahko bi mu CELO kaj naredila! Haha
Ker se načeloma strinjam z vama, vendar pa, ker je imel pri tem tipu ta stavek meni všečen odmev, ga bom pustila in spremenila naslov!
Dobro bodite!

Zastavica

Komentiranje je zaprto!