Forum

Bon voyage, Dusann

Pozdravljen, Dusann, novo jutro in tvoja nova pesem, polna slik, ki nizajo številne asociacije in so dobrodejne, kot sprehod po obali. BON VOYAGE avtor DUSANN

Potovanje pesniške osebe (pogled skozi njene oči, premazane s spermo?) berem kot raznovrstno zanimivo nizanje detajlov, ujemanje trenutkov, impresij, skoraj fotokolaž.

Imam nekaj vsebinskih vprašanj, ki so se mi postavljala pri branju:
kaj se zgodi z osebo, ki jo vpelješ na začetku (slutim, da nizaš okolje, skozi katerega se giba - je ona tista, ki ima koščke morja v žepih, je ona vsa v belem med menzusom ...?) - morda bi veljajo to bolj jasno (samo z glagolom ali osebnim zaimkom? tvoji žepi ?) nakazati, da bi pesniški subjekt nekako ločil od njegovih zaznav, imam občutek, da bi bila vsebina pesmi jasnejša.
Zanimiva beseda: kamnit kažun, rada bi jo spoznala.
Pri potičkah si najbrž mislil iz mivke (no, ta je pa čisto slovnična).

Pesmi ti ni treba izbrisati, če jo boš še kaj spreminjal, na svoji strani pri pesmi izbereš ukaz Uredi, pesem se ti ponovno odpre in jo lahko spreminjaš.

Lep pesniški pozdrav,
Ana
 

DUSANN

Poslano:
08. 08. 2010 ob 19:53

Lep pozdrav. Nanizal sem kolaže. Včasih nanizam nekatere stvari ali obdelujem ali pa pustim na miru. Najbrž je težko razumljivo za bralca, ker mora reševati rebus. Lahko dodelam s povezavami in z nekakšno zgodbo. Bom probal. Bo pa to nekaj drugega.

Lp. Dušan

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
09. 08. 2010 ob 10:12

Pozdravljen, Dusann, prav nasprotno, meni ni bilo težko potovati s tvojimi utrinki, jaz se prepustim slikam in jih gledam (najbrž malce po svoje). SUper si tole rekel: bom probal, pa bo nekaj drugega - kot preigravanje vodilne melodije v različnih variacijah.
Pesnenje samo je en velik rebus tudi za avtorje same, premetanka, sestavljanka, trganka in res je zanimivo videti, kako delujejo v isti zgodbi (če hočemo, navdihu), drugače povedani (oblikovani) verzi (ali misli).
Seveda pa mora pogosto preteči med prvo in drugo verzijo nekaj časa in avtorjeve distance.

Še veliko navdiha in lep pesniški pozdrav,
Ana

Zastavica

DUSANN

Poslano:
10. 08. 2010 ob 21:15

Sem snel pesem, ker enostavno ne morem delati, če je že objavljena. Sedaj jih imam kar nekaj za piljenje, kakor pravite.

Lp. DUSANN

Zastavica

Komentiranje je zaprto!