Forum

Kritika - Nida Ni

Kritika avtor Nida Ni

Pozdravljena, Nida Ni,

naj pohvalim pesem, ki ostro opozori na družbeno nepravičnost, izkoriščanje in kar je še te turbokapitalistične zalege. Pesem zelo učinkuje, ker je kratka, jedrnata, spretno poda dejstva, ki se nagibajo v metafore, a so vendarle dejstva.

Naslov je tisti, ki me zmoti. Je kakor zvrstna opredelitev zapisa. Kot bi Tolstoj namesto Ana Karenina na platnico zapisal: ROMAN. Me razumeš? Naslov je zelo pomemben del pesmi; lahko ji stopa ob strani (to je minimum!), lahko pa jo celo nadgradi, osmisli ali ji doda kakšno dimenzijo. Trenutni naslov ne dosega nič od naštetega, temveč pesmi jemlje udarnost.

Predlagam, da razmisliš o drugačnem naslovu. V skrajnem primeru naj bo pesem brez naslova (samo npr. zvezdica, ker tukajšnji program pač zahteva nekaj v naslovu). Pesem sem podčrtala, zato me obvesti, če se odločiš za spremembo, da lahko popravim.

Malo brainstorminga za naslov:
Trgovina
Preštevanje
Pribitek
...

Lp,
Kerstin
 

Nida Ni

Poslano:
01. 08. 2010 ob 12:30

Pozdravljena,

hvala za iskreno opombo, predlog in nenazadnje podčrtanje. :)

V osnovi sem sicer zaradi poudarjene teme pesmi želela "nepomemben naslov", vendar vedno prisluhnem predlogom, saj bralci vidijo napisano v precej širši luči, kot mi med trenutkom pisanja. Zato prosim, če mi naslov res spremenite v: Cena kapitalizma. Upam, da je to vsaj malo bolj primerno :)

Lp Nida

Zastavica

Komentiranje je zaprto!