Forum

NISEM TRGAL PLOČEVINASTIH MARJETIC

Vsebina objave odstranjena na željo avtorja.

 

Ana Porenta

urednica

Poslano:
31. 07. 2010 ob 20:11

Pozdavljen, Dusann, lepo si dodelal pesem NISEM TRGAL PLOČEVINASTIH MARJETIC avtor DUSANN - predvsem to, z oklepaji, je zdaj veliko bolj pomensko (ker navajaš opombe, vrivke, pojasnila k fabulativni zgradbi pesmi, všeč mi je tudi humorni "in trash" - morda bi bil tak vstavek lahko še kje, ni nujno, samo razmišljam). Pesem se da že kar gledati, kot film.
Edino nejasnost mi predstavljata moška osebka:

"vem da ob večerih jokaš
ko cefraš moje nasvete
ko malikuje svojega očeta"

Tu se mi postavlja vprašanje: kdo je tisti, ki malikuje? ali bi morda bilo "ko malikuješ"? če pa je nekdo drug, ki malikuje svojega očeta, bi veljalo to razložiti (ni treba z veliko besedam, npr. ko tvoj mož malikuje ?). Nič konkretnega ne predlagam, saj boš sam najbolj vedel, kaj si mislil povedati.

Ter v nadaljevanju:

"ko ji ti plačuješ drage polete čez Atlantik
on hoče sina " (spet nov on - je to oče ali mož, ljubimec?)
(pravzaprav njegova mati)

Toliko zaenkrat, lep pesniški pozdrav,
Ana

Zastavica

DUSANN

Poslano:
31. 07. 2010 ob 20:48

Hvala Ana za tvoj pregled in opombe. Pozabil sem š Imaš prav dodal sem tvoj mož. Res ni bilo razvidno bralcu za koga se gre. Da ne bo zamere, večkrat si me že opomnila za stvari, ki jih jaz spregledam tudi po večkratnem branju (luknje v glavi in vpetost?!), zato sem se obrnil nate. Napaki sem popravil tudi v naloženi pesmi. Upam, da ni še kaj, ker moja zmedenost nima meja.
Lep pozdrav, DUSANN


"vem da ob večerih jokaš
ko cefraš moje nasvete
ko malikuješ svojega očeta"


"ko ji ti plačuješ drage polete čez Atlantik
tvoj mož hoče sina " (spet nov on - je to oče ali mož, ljubimec?)
(pravzaprav njegova mati)

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
31. 07. 2010 ob 22:37

Ne skrbi, Dusann, to, da beremo svoje pesmi drugače kot druge, je povsem običajno. Včasih mora preteči kar nekaj časa, da smo jo sposobni zagledati kot samosvojo, nič več našo ;-) Zato pa smo tukaj, da drug drugemu povemo, kaj vidimo, kar morda avtor sam ne vidi. Pri tem tudi jaz nisem nobena izjema.

Lp, Ana

Zastavica

DUSANN

Poslano:
31. 07. 2010 ob 22:57

Ok. Ana. Včasih me razkuri, ker tolikokrat preberem isto stvar in ne vidim. Človek je zelo omejen, čeprav neradi priznamo. Dobra stran je, ker tu lahko primerjamo, si svetujemo in popravljamo.

Lahko noč, DUSANN

Zastavica

Komentiranje je zaprto!