Forum

Srce iz silikona - Adelina

Srce iz silikona avtor Adelina

Živjo, izgubljenka !! ;):DD

tudi mene ni pogosto tu gori ...

veš, do tega bo nekoč še prišlo, ko bo AI deklica ali deček vprašal svojega kreatorja-človeka, zakaj si mi ustvaril silikonsko srce ??!!

http://www.youtube.com/watch?v=HqqNOqEhC0s&feature=related

mi ljudje pa se bomo večno spraševali brez odgovora, ker nas ni nihče ustvaril, hehe

še več, mi smo zbudili iz večnega spanja nedoumljivega boga in zdaj pleše ples sinhronicitet tako kot mi žvižgamo.

lep dan,
dm
 

ajda

Poslano:
28. 07. 2010 ob 10:35

Zelo zelo rada bi to pesem sprejela, ji dopustila, da se vpije vame, da pronica s svojimi drobcenimi kapljicami, nekako ne gre. Ne vem ... Sem jo prebrala večkrat, se skušala potopiti v globine, a ne zmorem, ne gre. Morda je nesmiselno pisati komentarje, če ti pesem ne vzvalovi kot bi ti morala in se te ne dotakne, a vseeno, bom iskrena, ni mi vseeno, da ne najdem v njej tisto, kar bi morala, kar pesem želi povedati. Bom iskrena, dala sem ji oceno dobro. Se bom pa seveda še vrnila k njej in skušala najti dotik z njo. Bi pa bila zelo vesela, če bi dobila kakšen namig v tej smeri. Ja, včasih kompliciramo tam, kjer ni treba. A vseeno sem čutila, da moram napisati te vrstice.

lp, ajda

Zastavica

Adelina

Poslano:
28. 07. 2010 ob 11:57

Lep pozdrav obema!

Hvala, Dule za prelep link!

Vse se izmeri, vse se zvaga,
definicija je kot urok,
a vsa znanost ne pomaga,
da bi našel se ljubezni vzrok.

Prav imaš, Ajda, globine ni in prav to želim povedati v pesmi. Verjetno pa me je moj vsakdanjik že tako psihično izpraznil, da se sploh ne morem več približati višjim nivojem dojemanja?

Zastavica

Dule Metulj

Poslano:
28. 07. 2010 ob 12:54

Bi pa bila zelo vesela, če bi dobila kakšen namig v tej smeri.

Če si že vrgel me v začaran krog,
kjer od Njega je ostala le korona –
Zakaj mi ne ustvariš, Bog,
Še srce iz silikona?


;):)

lp,
dm

Zastavica

Svit

Poslano:
28. 07. 2010 ob 15:43

He, le zakaj naj bi "bog" ustvaril srce "iz silikona," saj je tvoja volja zakon celo ZANJ. Pesem, ki si jo ponudila v branje priča o tem, da lahko delam-o kar nas je volja.

Zastavica

Adelina

Poslano:
28. 07. 2010 ob 18:17

Ja, seveda si sami ustvarjamo družbo in pravila v njej, celo vsak posameznik izbira, katera pravila bo upošteval in katerih ne, vendar vse to pod vplivom vzgoje in družbene dresure, ki traja vse življenje in smo ji enkrat podvrženi bolj in drugič spet manj zavedno. Težko prenašam to dresuro in ljudi, ki pod vplivom dresure pritiskajo s svojimi umetnimi zahtevami na druge. Hm, ne vem, sem vsaj nekoliko pojasnila?
Lep večer vsem skupaj, grem si malo ojačat svojo psiho na kolo v klanec, hehe.
Adelina

Zastavica

Svit

Poslano:
28. 07. 2010 ob 19:15

Da, poženi kolo v hrib, Adelina,
res je kar počnemo, če se navežem na zadnji stavek mojega komentarja,
vendar v "imenu svodne volje", ni nujno, da je vse kar si zmislimo dobro in dopuščeno .

Zastavica

Aleksandra Kocmut - Kerstin

Poslano:
28. 07. 2010 ob 23:04

Adelina,

a lahko popravim
"še srce iz silikona"

v

"še srca iz silikona"?

Tako je namreč prav, ker praviš, zakaj mi NE ustvariš, torej ne ustvariš ČESA? - srca.

Lp,
Kerstin

Zastavica

Adelina

Poslano:
29. 07. 2010 ob 09:53

Hvala, Kerstin! Seveda! Na začetku sem tudi sama uporabila ta sklon pa me je nekdo prepričal, da je to napaka. Prav mi je, kaj pa premalo verjamem sebi!
Res je, Svit! Se mi zdi, da je v današnjem času vse težje ločiti med dobrim in slabim delovanjem, ker se tudi razno razne tehnike pozitivnega razmišljanja izrabljajo v pridobitniške namene in pohlepnega zbiranja denarja. Vsak posameznik pa je prisiljen slediti zdaj temu, zdaj onemu in enostavno premalo razmišlja in se poglablja vase, ker mu zmanjka časa. Je bilo vedno tako? Morda, samo mi smo zdaj in tukaj.
In dobro jutro vsem zbranim!

Zastavica

ajda

Poslano:
29. 07. 2010 ob 10:10

Adelina, mislim, da ni tako temno, da znaš odgrniti oblake in se popeljati na belini. Res pa je, da občutja, ki se ugnezdijo v nas, prelijemo na papir in to si storila tudi ti. Kot sem rekla, mi ni vseeno, da nisem zaznala drgeta v tej tvoji pesmi. Mislim pa, da je to le špukec v morje:)) in kot rada rečem, s polnimi jadri naprej, četudi jih treba krpati in lepiti, so jadra in vabijo:).
Lep dan!

ajda

Zastavica

Adelina

Poslano:
29. 07. 2010 ob 10:56

Res imam za seboj eno precej temno obdobje, nisem se še čisto ven skopala. Tako kot praviš, Ajda, taka obdobja pridejo in grejo, ko pokrpamo svoja jadra. Skozi moja zadnje čase tako piha, da kar žvižga, hehe, ampak nebo nad mano je ne glede na to modro ali pa temno. Zavedam se, da ne poznam vse resnice. Vsak od nas jo pozna en delček in ne more pričakovati, da bo za vse sprejemljiva. Hvala bogu, da ni!
Tudi tebi lep umirjen dan!
Adelina

Zastavica

Dule Metulj

Poslano:
29. 07. 2010 ob 12:51

Pesem je dobra , ker zadane, odzivi nanjo pričajo o tem :)

povsem druga stvar je , če dojamemo zakaj nas zadane ;)

http://www.youtube.com/watch?v=vudTtig5eXc

lp,
dm

Zastavica

Adelina

Poslano:
29. 07. 2010 ob 14:08

Uauuu, Dule, kaj ti vse najdeš!?? Neverjeten si, vedno me s čim presenetiš. Hahaha, sploh nisem vedela, da že obstaja pesem o silikonskem srcu. Danes je pa res težko odkriti kaj čisto originalnega.
Zdaj se pa moram spet malo skriti v svoje silikonsko srce, ker sem spet v službi za računalnikom in pod budnimi očmi šefa, ki me je pravkar opozoril, da nisem na vidno mesto razstavila svojega imena, ki je menda lastnina firme...
LP
Adelina

Zastavica

Dule Metulj

Poslano:
29. 07. 2010 ob 17:47

Hehe, Adelina, dolgo te ni bilo,
bohve s čim te bi presenetil v vmesnem času ;):DD

Hja, mene najbolj zadane konec pesmi - dvom v Boga !

Tukaj na TEJ zelji je največji Bog kar človek in bo nekega dne ustvaril bitje po svoji podobi, kar sem že povedal s tistim linkom o A.I. ;)

Tisti Bog, ki ga pa vsi verni tako hudo slavijo, je veliki samozadostnež in ga je iz zapečka sat-chit-ananda zdrmal prav pojav živih bitij na tej zemlji, s pojavom živih biti je ta zemlja postala KRUTO KRIVIČNA in zapečkar se je moral zbuditi iz večnie blaženosti in si nekaj zmisliti, ker direktnega vpliva na dogodke tukaj itak nima, hehe :DDD

lp,
dm

Zastavica

Dule Metulj

Poslano:
29. 07. 2010 ob 17:49

Tukaj na TEJ zelji


hehe, sj je res zemlja kot ena zeljnata glava :DD

Zastavica

Komentiranje je zaprto!