Forum

SLOVO - k

Slovo avtor k

"Dolga pesem",
če iz nje veje sočutje te kar potegne, hm, čeprav bi lahko bila krošnja pripovedi bolj obrezana, ma to je stvar lastnika, ne opazovalca, mar ne?
Vedno me pritegne tisto ko od sočloveka slišim, da dojema kako dobro je sprejeti kogar koli že, kakršen je, v teoriji je to možno,praktično, pa se zatika.
SLOVO je pravzprav iluzija, s tem ne mislim na pesem, ki jo obravnavam, vendar naslov ustreza temu kar bi rad komentiral, Avtor namiguje, jaz pa si morda domišljam, no kakor koli že, je naša težava v tem, da moramo nekega dne zapustiti prizorišče. Ker se rad oprijemljem slamne bilke, če že ni kaj trdnejšega, bi omenil, da vsak dan, s tem ko grem spat "umrem." V eni ubogi, kratki inakarnaciji se izmenja kar kaj dnevov in let,
prav te méné mi dajo vedeti, da je "smrt" slepilo. Mnogi, ki tukaj objavljamo svoje prispevke verjamemo da je nekaj na tem. Tistim, ki so "alergični" na vero, pa zaupam, da je ona žleb, ki omogoča SPOZNANJU, da izhlapi iz slanega morja, (morje ne odžeja), da destilirana dežuje in odžeja.
Torej je SLOVO vedno nov začetek, čestitke, "k".
 

Srečko Luštrek

Poslano:
27. 07. 2010 ob 16:45

Hvala Svit.
Predvsem upam, da je pesem dovolj univerzalna. Glede tega, da obstaja veliko tistega, kar ni vidno, priznam, da sem neke sorte "vernik".
V enem stavku. - Tragika ni v tem da gremo, ampak v tem kako živimo.

lp, k

Zastavica

ajda

Poslano:
27. 07. 2010 ob 17:22

Se kar strinjam, če seveda govorimo o tragiki, čimdlje stran od nje, da te ne potegne v svoja kolesja in zmelje. je pa seveda res, če govorim že o njej, ko se je prilepila na podn in noče stran, da je pomembno tu in sedaj kako živimo. Meni ni pomembno jutri, pomembno je danes, kaj vem kaj bo jutri, morda bo le danes.
No ja, nisem patetična, a vendar živeti za danes in izkoristiti dan maksimalno, če se seveda le da, je pa tudi več faktorjev za in proti:)))))). Glavno, da smo:).
Ja, kar lepo kačico oz. kačo si nasnul in dal dela, se bom kar večkrat sprehodila po poteh tvoje pesmi in jo pustila si razumeti.

lp, ajda

Zastavica

Srečko Luštrek

Poslano:
27. 07. 2010 ob 17:35

Ha, Ajda, saj nisem vedel, da bo tak piton nastal iz tega. :)
Kaj čmo, tudi trpkosti so del življenja.
Upam pa, da je razvidno, da je poudarek pesmi prav na sočutju.

lp, k

Zastavica

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
27. 07. 2010 ob 17:40

hej, kača, ki se je ne sme krajšati, mislim, da ima vsaka poved v njej pomen!

Trpkosti so del življenja, zato pa - nasmeh.
LP, lidija

Zastavica

Srečko Luštrek

Poslano:
27. 07. 2010 ob 17:47

hvala Lidija.
in - maš čisto prav glede optimizma :)

lp, k

Zastavica

Komentiranje je zaprto!