Forum

AVTO - DOM

Vsak šofer ve, da ni avto, malo pa jih ve, da niso telo v katerem je naseljen njihov duh. Istovetijo se z "vozilom - hišo", kar ustvarja nemajhne težave in strahove.
AVTO - DOM avtor svit valovnik
 

IŽ-lev

Poslano:
16. 07. 2010 ob 21:27

Dober večer Svit

A veš, to sem prebrala zjutraj, neverjetno dobro si to izpeljal.
Čudovita pesem je.

Ja, motor je srce, tisto ki poganja od krvi, do gibanja pljuč,
do vsega, je tisti dotok moči. In našel si primerjave čisto vseh delov. Najprej
sem pomisla, se vprašala, zakaj nisi prišel z avtom v Ljubljano takrat do Vrbe.
resno, neverjetno dobro se poznaš da te stvari.

Ni človek robot kot avto, ali pač morda, če bi gledali po delovanju?

Lep večer Svit,
b. hope

Zastavica

Svit

Poslano:
16. 07. 2010 ob 21:38

Hvala Irena za stik, bodi dobro.

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
16. 07. 2010 ob 21:42

Prideš na piknik Svit?
lp.*

Zastavica

Svit

Poslano:
16. 07. 2010 ob 21:51

Ne pridem, noč Irena.

Zastavica

Svit

Poslano:
17. 07. 2010 ob 10:21

Telo je hiša za Dušo. Vsakič ko ga dobim, se vanj naseli in presvetljuje mojo osebnost z božansko prezenco. Od mene je odvisno koliko od tega sprejemam ali sem pozoren ali ne. Za današnjo civilizacijo je značilna pozunanjenost in istovetenje s stvarmi, premoženjem, za katerega se misli, da odraža pomembnost in "veličino" človeka. Organi ne mislijo. Vsa dela katerim smo priča niso rezultat njihovih funkcij, so le deli stroja, ki skrbijo za nemoteno delovanje. Ustvarjalna moč ni v mašini, ne v trebuhu ali v batih ali zidovih hiš. Z naslovom AVTO sem namignil na besedo, ki pomeni "lasten" (portret) zato sem s pomišljajem naredil presledek, ki DOM označuje kot bivališče ustvarjalnega duha.

Zastavica

DUSANN

Poslano:
17. 07. 2010 ob 19:53

Kaj naj rečem Svit. Jaz sem uštekal tvojo pesem. Kolikor sem prebral tvoje podatke si dal dosti skozi življenje. Tudi moji so bili skoraj bi se upal trditi fanatični ateisti. Tudi jaz sem bil v mladosti - ultralevičar. V tem sva si podobna. Je pa duhovnost zadeva, ki jo ušteka le človek, ki je padel in se dvignil. Morda midva preveč pričakujeva od bralcev. Jaz se tega sedaj tu na portalu kar malo izogibam. Bodiva iskrena, živimo v materialističnem svetu in vse se meri skozi denar in blagovno menjavo, enako je z ljubeznijo. Tudi poezija je postala zelo racionalna zadeva, če smo iskreni. Ti meni jaz tebi. Saj so svečke in intima a vendar prejkoslej prevlada razum in denar če ne postaneš čudak. Malo si lahko pomagamo s pesmicam, da zasanjarimo da ubijemo kruto cinično resničnost in to je vse. Jaz duhovnosti v verskih knjigah nisem našel. Našel pa sem jo v knjigah H. Hesseja, ki je naredil pot od pijanca, depresivca, samomorilca do dviga. Človek ki vsega tega ni dal skozi in je živel nekako polprečno z manjšimi padci in vzponi tega enostavno ne šteka, bliže mu je novodobni cinizem, razumarstvo in mu je vera in duhovnost nebodigatreba ali pa nekakšen okras tradicije.

Lp. DUSANN

Zastavica

Svit

Poslano:
17. 07. 2010 ob 20:06

Od bralcev pričakujem inteligenco in pravo mero čustvovanj, menim, da to ni preveč. Več ali manj to dokazujejo prav vsi. Kar je zanašanj sem in tja je množno sprejeti in s tem živeti brez večjih težav.

Zastavica

DUSANN

Poslano:
17. 07. 2010 ob 20:21

Ok potem je v redu. To je več kot dovolj, več človek res ne more zahtevati.

Lp. DUSANN

Zastavica

Komentiranje je zaprto!